Cea mai bună bicicletă fitness

Cea mai bună bicicletă fitness poate să te ajute sa iți atingi țelurile de sănătate si fitness. Află din acest articol care sunt detaliile care trebuie să le știi pentru a face alegerea corecta.

Pentru a ne menține în formă cel mai bine este să mergem la sală deoarece acolo sunt o multitudine de aparate cu care putem pune în mișcare corpul. Însă ce faci atunci când nu ai timp de mers la sală sau nu ai cu cine să lași copii până când te întorci? Cea mai simplă variantă este sa îți iei aparate acasă. Unul dintre aparatele cele mai importante pentru mișcare este bicicleta de fitness.

O bicicleta pentru exerciții o sa te ajute să faci mișcare fără să ieși din casă. Însă daca o sa alegi un model greșit o să fie bani aruncați degeaba pe un aparat care o să stea depozitat undeva. Dacă în schimb îți place sa mergi pe afară cu bicicleta vezi in acest articol cum alegi una.

Pentru a face cea mai bună alegere și să ști ce model de bicicletă fitness este mai bună pentru ceea ai nevoie am scris un articol cu informațiile cele mai relevante.

TOP Cea mai bună bicicletă fitness

1. Bicicleta fitness pliabila DYNAMIC Sunfitter X-Bike

Cea mai bună bicicletă fitness

Un model simplu dar cu mai multe beneficii dintre care cel mai important este faptul că se pliază și o să ocupe destul de puțin spațiu la depozitare.

Bicicleta Fitness Dynamic Sunfitter x-Bike poate să suporte o greutate de pana la 100kg.

Sistemul de antrenament este angrenat de o volantă de 1,5 kg și are 2 trepte de dificultate.

Sistemul de frânare este magnetic și poate să fie reglat manual.

Pe ecranul care este destul de mic o să fie afișate viteza, distanța caloriile arse și ritmul cardiac care are un senzor pe mâner.


2. Bicicleta eliptica Fittronic 510E

Top biciclete fitness

Bicicleta eliptică Fittronic 510E este un model pentru antrenamentul zilnic de acasă.

Aceasta poate funcționa cu o greutate maximă de 110 kg iar la antrenament miști aproape tot corpul cu acest aparat.

Volanta cu o greutate de 5 kg împreună cu un sistem de frânare magnetic o să permită realizarea unor exerciții variabile.

Pe această bicicletă se poate pedala în ambele sensuri astfel încât o să poți lucra mai multe grupe de mușchi.

Pe ecranul aflat pe mânere o să poți vedea viteza, distanta care ai parcurs, consumul de calorii si pulsul care are un senzor pe ghidon.


3. Bicicleta de fitness magnetica orizontala VidaXL

Cea mai buna bicicletă magnetică orizontală

În comparație cu o bicicleta normală de fitness aceasta are un scaun mai mare și mai confortabil cu spătar pe care poți sta mai relaxat atunci când te antrenezi.

Sistemul de frânare este magnetic cu volantă și are 8 trepte de reglare pentru mai multe nivele de antrenament.

Pe ecranul LCD se pot vedea detalii ca: viteza actuală, distanța parcursă, numărul de calorii consumate sau pulsul la un moment dat. Ecranul este destul de mic însă bicicleta are și un suport de tabletă. Poți să pui în acest suport tableta sau telefonul sa vezi un film sau să înveți ceva în timp ce te antrenezi.

Pedalele au curele care o să țină piciorul fixat pe aceasta. Astfel se evită posibilele accidentări în cazul în care îți alunecă piciorul de pe ele.


4. Bicicleta fitness NordicTrack USA Studio S15i

Cea mai buna bicicleta fitness de top

Bicicleta fitness de la NordicTrack Studio S15i este un model de top cu o grămadă funcții interesante și utile.

Aceasta are o volantă de 13 kg și un sistem de frânare care este controlat electronic. Cu ajutorul acestora bicicleta NordicTrack poate să simuleze destul de precis traseele care sunt salvate în memorie.

Pe ecranul cu touchscreen de 14 inch o sa apară traseul care îl urmezi și în acest fel o sa poți vedea când urmează o urcare sau o coborâre și să adaptezi pedalarea în funcție de asta.

Ghidonul și șaua sunt reglabile pentru a fi posibilă o poziție cât mai corectă la antrenament.

Nivelul de rezistență poate să fie ajustat în timp real de un instructor pentru a obține cele mai bune rezultate.

Aceasta este una dintre cele mai bune biciclete smart cu care alături de o dieta corectă o să poți obține un corp sănătos și mai multă energie.


5. Bicicleta de fitness magnetica

Bicicicletă fitness magnetică

O bicicleta verticală compactă si eficientă cu șa reglabilă pe două direcții: orizontal sau vertical.

Sistemul de frânare este magnetic și are 8 niveluri de rezistență care pot fi selectate.

Pe ecranul LCD se pot vedea viteza, distanța, caloriile sau pulsul celui care pedalează. Senzorii pentru puls sunt poziționați pe mânerele bicicletei.

Aceasta are o volantă de 10 kg cu care o să se poată face exerciții destul de intense.

Pentru a fi mai ușor de depozitat aceasta are 2 roți care vor ajuta la mutare dintr-o parte în alta(daca nu sunt scări).

Pedalele sunt material anti-alunecare și au baretă de siguranță.


Cum alegi cea mai bună bicicletă fitness

În continuare poți să afli ce tipuri de biciclete fitness sunt si caracteristicile fiecăreia în parte. După ce ști aceste informații o sa poți evalua care model este mai potrivit pentru tine.

Avantaje bicicletă fitness

Dacă te întrebi de ce ai avea nevoie de o bicicletă fitness trebuie să ști că acestea au mai multe beneficii de la sănătate până la un aspect fizic de invidiat.

Cu un asfel de aparat poți sa îți întărești și tonifiezi mușchii. Sunt mai multe grupe de mușchi care sunt lucrate cu o bicicleta de fitness.

Pierderea în greutate este un alt beneficiu important la aceste aparate. Dacă exercițiile sunt executate corect se pot arde chiar si 500 calorii la o jumătate de oră de exerciții pe zi. După un exercițiu intens arderea de calorii o să continue chiar si după ce exercițiul a fost terminat.

Un alt beneficiu pentru sănătate este îmbunătățirea circuitului cardio-vascular. Un exercițiu de tip cardio o să determine o circulație mai buna a sângelui prin corp. Acesta duce mai eficient oxigen la organe si implicit corpul sa aibă mai mult energie. Pe lângă asta se reduce riscul de atac cerebral și multe alte boli.

Dacă locuiești un mijlocul orașului este mai greu sa ajungi cu o bicicletă normală până în parc unde te poți plimba liniștit. Printre mașini, pietoni si alți bicicliști este destul de nesigură plimbarea cu bicicleta pe când atunci când folosești o bicicleta staționară ești în siguranță.

Cea mai bună bicicleta fitness spinning

Nu încerc să conving pe cineva sa înlocuiască ieșirea cu bicicleta pe afara deoarece sunt multe alte beneficii de a face mișcare în natură decât închis în casă. Însă decât să nu faci nimic e mult mai bună soluția cu o bicicletă fitness staționară. Pe acestea o sa fi în siguranță la caldură acasă. Pe lângă asta poți să faci mișcare atunci când te uiți la emisiunea favorită sau asculți ce îți place și nu deranjezi pe nimeni făcând asta. Poți chiar sa faci mișcare chiar și iarna sau atunci când plouă afara.

Tipuri de biciclete fitness

Bicicleta fitness mecanică sau electrică

O bicicletă mecanică pentru exerciții este activată doar de forța mișcării care o faci. Iar cele electrice trebuie conectate la priză pentru a funcționa.

O bicicletă fitness mecanică are un buton rotativ prin care se poate regla intensitatea mișcării. Odată setată rezistența la pedalat o să rămână constantă până când o reglezi din nou. Bicicleta mecanică este de obicei mai ieftină deoarece are un sistem mai simplu de control.

În schimb bicicleta fitness electrică trebuie conectată la priză pentru a putea funcționa. Însă având un sistem electric de control se vor putea pune programe de funcționare. De exemplu să simulezi ca mergi pe un drum unde urci și cobori. În acest fel efortul este mai intens uneori dar sunt si perioade de relaxare care o să fie un exercițiu mai bun pentru consumul de calorii.

Bicicleta verticală de exerciții

Acestea sunt cele mai răspândite modele de biciclete fitness. Seamănă cu o bicicletă normală dar fără roți. Poziția la pedalat e aproximativ aceeași și au în general un mâner de care te poți ține.

Pe aceasta se poate pedala de pe scaunul integrat sau din picioare. Atunci când șezi o să folosești mai mult mușchii de la picioare însă atunci când pedalezi din picioare o sa folosești mai multi mușchi ai corpului și o să consumi mai multe calorii.

Este una dintre cele mai bune variante dacă vrei să simulezi o bicicletă reală mai ales dacă e electrică atunci o să poți seta trasee de pedalat.

Bicicleta spinning

Dacă vrei să faci miscare mai intensă sau ești un fan al bicicletei și îți lipsește activitatea pe iarnă atunci cea mai bună bicicletă fitness pentru tine este cea spinning.

Aceasta are o volantă destul de mare care se rotește atunci când pedalezi. Cu această volantă care e mai grea decât la o bicicletă normală o să fie necesar sa pedalezi mai greu la început. Dar după ce ai început o să ai ca și ajutor inerția volantei.

Poziția pe o bicicletă fitness de tip spinning este similară cu felul în care stai pe o bicicletă de curse. Adică o să stai mai aplecat in față ca atunci când vrei să dai o formă aerodinamică.

Bicicleta eliptică

În comparație cu alte modele bicicleta eliptică nu seamănă cu o bicicletă normala. Aceasta combină alergarea cu mersul pe bicicleta intr-un singur aparat.

Bicicletă eliptică

La acestea în locul pedalelor standard avem niște suporturi de picioare care sunt conectate la mânerele bicicletei. În acest fel atunci când pedalezi o să miști si brațele ca atunci când alergi.

Cu acest aparat sunt lucrați mai mulți mușchi decât cu o bicicleta fitness normală deoarece atunci când pedalezi o sa miști tot corpul.

Sistemul de frânare

Ca și mine probabil o sa te întrebi la ce îți trebuie un sistem de frânare la o bicicletă staționară care nici măcar nu are roți?

Ei aceasta are nevoie de frână tocmai pentru faptul că este staționară. Dacă nu ar avea un sistem de frânare nu ai putea să depui mai mult efort ca atunci când urci o pantă de exemplu.

Obosita dupa antrenament

Pentru asta sunt folosite mai multe sisteme de frânare: cu volantă, magnetică si electromagnetică, mecanică sau cu aer.

Frânare cu volantă

O volantă o să se opună la început mișcării și datorită greutății. Dar dupa ce ai reușit sa pornești o să te ajute inerția. Cumva volanta respectivă simulează greutatea corpului și a bicicletei atunci când mergi pe o bicicletă normală.

Greutatea acestei volante poate să fie între 3 si 30 kg pentru a fi eficientă.

Acest tip de bicicletă fitnes nu are uneori posibilitatea reglării treptelor de dificultate. Dar chiar și așa este una dintre cele mai similare cu o bicicletă reală.

Frânare mecanică

Frânarea mecanică este realizată prin frecare. Asta înseamnă că o să se poată regla intensitatea și în acest fel o să se poată crea programe prin modificarea treptelor de rezistență.

Și aceste modele au volantă dar aceasta este mai ușoară. Controlul rezistenței poate fi realizat mecanic sau electric.

Antrenament bicicleta ftiness

Un dezavantaj al acestui tip de bicicletă este zgomotul care îl face atunci când frânează. Și în timp o să apară uzura la sistemul de frânare.

Frânare magnetică

Unul dintre cele mai eficiente sisteme de frânare este cu folosirea forței magnetice. Magneții permanenți sau electromagneți o să se folosească de respingerea dintre polii de același fel pentru a opune rezistență mișcării de rotație.

Acesta nu au frecare și deci nu o să producă zgomot la frânare și nu o să se uzeze în timp.

Modificarea rezistenței se poate face la buton sau de un sistem automat electric. În acest fel este posibilă simularea unui traseu cu urcușuri si coborâșuri treptate ca atunci când mergi cu o bicicletă normală

Frânare cu aer

Un model mai rar întâlnit este sistemul de frânare cu aer. Acesta folosește o elice care la care se poate regla frecarea palelor cu aerul. Cu cât aerul o să se opună mai mult rotirii elicei cu atât o să fie mai greu de pedalat.

Conectarea la elice se face fie prin curea fie printr-un lanț similar cu cel al unei biciclete normale.

Cat spatiu ocupă?

Un detaliu ce trebuie să ști atunci când alegi cea mai bună bicicletă fitness este spațiul care îl ocupă. Sunt unele modele care sunt pliabile și o să fie destul de ușor de depozitat. Însă modelele mai performante o să fie mai grele și destul de dificil de mutat.

Multe aparate au roți care permit să fie mutate prin casă. În acest fel este mai simplu să faci exerciții în timp ce admiri peisajul de pe terasă sau în timp ce te uiți la televizor iar depozitarea nu o să ocupe mult spațiu.

Relaxare si antrenament pe bicicleta fitness

Când alegi un model mic pentru a fi ușor la depozitare să ai în vedere să fie și stabil. O bicicletă de calitate trebuie să fie rezistentă și stabilă pentru a nu se deteriora în timp.

Sistemul de antrenament

Cele mai multe biciclete de fitness au un afișaj pe care o să poți vedea timpul, distanța parcursă sau un număr estimat de calorii. Cele mai performante o să poată măsura și pulsul în timpul antrenamentului.

Pe lângă senzori la cea mai bună bicicletă fitness o să se poată programa anumite trasee. Asta însemnă că o să simuleze dificultatea la pedalat ca atunci când urci sau cobori pe o cărare pe munte sau alte diferite trasee.

Prin variația forței aplicate la pedale exercițiul o să fie mai eficient, Pe lângă asta la modelele cu ecran mare color se poate afișa traseul selectat astfel încât o să poți anticipa urcările si coborârile. Însă în comparație cu o bicicleta normală nu o să te poți înclina.

O alta posibilitate de a fi mai interactivă bicicleta de fitness este să poate fi conectată la o aplicație care are aceste funcții. O aplicație poate avea multe trasee salvate care să fie incluse în bicicletă.

Comfort

O bicicletă fitness trebuie să fie cât mai confortabilă dar și să poți face exercițiile cât mai eficient. La majoritatea șaua este reglabilă și la unele modele se pot regla până și mânerele.

Prin reglarea corectă o poți obține o postură optimă pentru pedalat. Astfel nu o să ai dureri de spate atunci când pedalezi și o să obții rezultate maxime de la exercițiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top