Cea mai bună canapea extensibilă

Care e cel mai important loc când ajungi de la serviciu acasă? Dacă nu e baia atunci cel mai probabil e canapeaua pe care poți sa iei o pauza după o zi agitată. Află din acest articol cum alegi cea mai bună canapea extensibilă.

Alegerea unei canapele e o activitate care poate să ia destul de mult timp deoarece sunt multe tipuri, modele si culori de unde poți alege. Pe langă asta o canapea este unul dintre elementele centrale din camera in care va fi pusă. Asta înseamnă că trebuie să se încadreze foarte bine cu restul mobilierului din casă.

Pe langă aspect, o canapea trebuie sa fie cât mai utilă posibil si trebuie să te gândești de la început la toate utilizările la care ai nevoie de aceasta. Citește în continuare pentru a afla care sunt cele mai importante utilizări ale unei canapele extensibile.

Recomandări pentru cea mai bună canapea extensibilă

1. Canapea extensibila Georgia Etna 3 locuri – Kult

Canapea extensibila Georgia Etna

Canapeaua extensibilă Georgia Etna este o este un model modular care se poate transforma într-un pat de 144 x 194 cm.

Fiind modulara este foarte ușor de extins. Spătarul se coboară și devine o parte din saltea.

Partea de sub este formată dintr-un spațiu de depozitare cu două compartimente.

Structura este din lemn masiv si o parte de PAL iar tapițeria este din poliester 100%. Acesta este foarte rezistent dar are o structura ceva mai aspră.


2. Canapea Vince Chester 20 Extensibilă

Canapea extensibila Vince Chester

Un model cu un simplu dar cu un design foarte plăcut. Canapeaua extensibilă cu Vince Chester 20 are cotiere mici si un spătar care se poate rabata si transforma într-un pat.

Salteaua este fomată din spumă care acoperă arcurile ondulate. Acesta este la fel de confortabila ca o saltea de pat.

Tapițeria este din stofă care îi oferă rezistența dar și un confort sporit.

Sub șezut se află o ladă de depozitare în care o sa poți pune fara griji cearceafurile și pilota cu care sa poți dormi.

Spătarul care este destul de mic va fi înălțat de pernele care sunt incluse in set


3. Canapea extensibilă Step Cărămiziu

Canapea extensibilă Step Cărămiziu

O canapea cu un design frumos dacă poți să o încadrezi în ceea ce ai acasă

Cu o tapițerie din stofă canapeaua extensibilă Step Cărămiziu este confortabila si plăcută la atingere.

Aceasta se încadrează în stilul modern deoarece canapeaua are un model destul de simplist. Doar pernele decorative ai cate 3 nasturi cusuți pentru design.

Aceasta nu are însă ladă de depozitare iar picioarele sunt fabricate din plastic.

O canapea de 3 persoane care se poate converti într-un pat de 180×116 cm.


4. Canapea Chesterfield Zurich – 3 locuri

O canapea extensibilă în stilul consacrat Chesterfield.

O canapea cu pretenții cu tapițerie fină din catifea care e foarte plăcută la atingere.

Aceasta se poate extinde într-un pat cu dimensiunile de 1830 x 1500 care e suficient pentru 2 persoane.

Acest model e disponibil în mai mult de 10 culori iar ca material se poate gasi și cu piele naturală.

Cadrul este din lemn de brad și o parte din PAL.


5. Canapea extensibila Kring Lyle

Cu mai multe culori foarte vii canapeaua extensibilă Kring Lyle este una dintre cele mai căutate modele.

Cu un sistem de pliere in 3 părți această canapea se poate transforma intr-un pat in care poate dormi ușor un musafir sau poate chiar 2.

Aceasta este o canapea de 2 locuri simpla si eleganta are și un pret destul de bun.

Datorită simplității se va integra destul de ușor în multe amenajări interioare.


Cum alegi cea mai bună canapea extensibilă?

Înainte de alte detalii trebuie să ști de la început la ce o sa folosești cel mai des o canapea extensibilă. În funcție de asta o să ști care componente ale acesteia trebuie să fie mai rezistente și care nu sunt atât de importante.

Anumite componente care costă mult e posibil sa nu prea ai nevoie de ele si sa poți investi mai mult in elementele care se pot deteriora mai repede. În acest fel o sa te alegi cu o canapea care sa țină mai mult.

Ce funcționalități o sa folosești mai des?

Trebuie să te gândești că o canapea extensibilă e cumva o combinație între un pat și o canapea normala. Aceasta poate avea ambele funcții.

Dacă vrei să o folosești des pe post de pat atunci trebuie să alegi una care are salteaua confortabilă și rezistentă. Atunci când dormi des pe ea salteaua se poate deforma destul de ușor iar la o canapea este destul de complicat să o repari sau să o înlocuiești

In schimb daca o sa fie folosită ca și pat doar atunci când ai musafiri atunci nu e neaparat necesar să alegi un model care sa fie foarte rezistent. În acest caz caută un model care să fie foarte confortabilă pe post de canapea.

Un alt aspect care trebuie avut in vedere este numărul de persoane care e posibil să doarmă pe canapea la un moment dat. În acest sens dacă ști că e posibil sa vină 2 sau mai multe persoane să doarmă la tine trebuie să alegi un model mai mare în care să poată dormi.

Dimensiunea potrivită

Cred că la toți ne place să ne întindem pe o canapea mare. Dacă ai mult spațiu în camera unde o să pui canapeaua atunci poți alege un model mare. Dar și în acest caz trebuie să alegi un model care să se potrivească stilului casei.

La canapelele extensibile trebuie să ai în vedere și faptul că atunci când e extinsă o să ocupe mai mult spațiu. Mai ales dacă o să se doarmă mai des pe ea atunci este de preferat ca să mai rămână un pic de spatiu în jurul acesteia.

Canapea de 2 persoane

Aceasta este preferată pentru locuri mai mici. Acestea pot avea 2 locuri separate dacă e împărțită în segmente sau o saltea mai mare. Pe aceasta saltea e suficient spațiu pentru 2 persoane iar pentru o familie cu cel puțin un copil este nevoie de o saltea ceva mai mare.

Canapea de 3 persoane

Acesta este alegerea cea mai frecventă. Pe o canapea de 3 persoane este loc suficient să stai cu familia la televizor sau seara la povești.

Fiind un model mai mare și partea extinsă o să fie mai încăpătoare. Asta înseamnă un pat mai confortabil atunci când este extinsă. În acest pat o să ai mai mult loc să îți întinzi picioarele.

Canapea de 4 persoane

Acestea sunt mai rar folosite ca și canapele extensibile din cauză că sunt destul de lungi. Acestea le poți găsi mai des ca set de cu fotoliu decât doar canapea separat.

Cele mai importante stiluri de canapele

După cum spuneam mai devreme o canapea trebuie să se potriveasă stilului din casă. În continuare sunt prezentate cele mai importante stiluri de canapea cu caracteristicile fiecăreia în parte.

Canapea stil retro

Aceasta este caracterizată prin linii clare, o forma modulară iar picioarele de obicei sunt din lemn subțire. Cotierele la stilul retro snt de cele mai multe ori mai mici decât spătarul sau pot lipsi. Aceste canapele au o formă destul de simplă fără multe detalii si accesorii.

Canapea stil Chesterfield

Canapelele de tip Chesterfield au cotierele la aceeași înălțime cu spătarul. O altă caracteristică generală sunt nasturii cusuți folosiți pentru detaliile spătarului și uneori și ale șezutului. De cele mai multe ori acestea au o tapițerie din piele.

O canapea în stilul Chesterfield este impunătoare și iasă destul de ușor în evidență. Aceasta este protrivită pentru multe tipuri de amenajări interioare.

Canapea extensibilă stil modern

La canapele stilul modern poți gasi mai cusături puține și fără detalii complexe. Multe modele de canapele moderne au picioare din metal.

Un tip de canapea care se încadrează la acest stil sunt cele modulare. Acestea sunt formate din secțiuni care pot sa fie mutate și reconfigurată canapeaua. La unele modele o să poți reconfigura canapeaua sa fie un pat sau sa ai o canapea mai mică si un fotoliu sau pur si simplu schimbată structura canapelei.

Canapelele secționale sunt formate de cele mai multe ori 2 sau 3 secțiuni. Acestea sunt in formă de L sau de U. Dacă partea centrală este extensibilă atunci o sa iasa un pat foarte mare din toate secțiunile acestia. Acestea pot fi găsite de multe ori cu denumirea de colțar extensibil.

Stilul clasic la canapele

Pentru o casă care are un design în stil clasic trebuie să cauți si o canapea care să respecte acest stil. O caracteristică de baza a acestui stil sunt detaliile mobilierului. De la sculpturi si frezări în elementele de lemn și până la elemente complexe de design pe toate suprafețele dau canapelei un aspect clasic.

Cea mai bună canapea extensibilă în stil clasic are tapițerie din piele și picioare din lemn masiv.

Datorită detaliilor și elementelor de calitate care sunt incluse în această canapea, prețul o sa fie și de multe ori destul de mare.

Cadrul unei canapele

Așa cum șasiul oferă rezistenta unui automobil și la cea mai bună canapea extensibilă o sa fie nevoie de un cadru solid pentru a rezista în timp.

Aici greutatea nu e o problemă prea mare deoarece e un obiect care rar mai trebuie mutat după montare. Din acest motiv si pentru faptul că oferă rezistență în timp la canapele se folosește cadru din metal sau lemn masiv.

Însă la modele mai ieftine o sa fie și cadrul din PAL sau alte materiale care nu rezistă la uzură și o să cedeze în timp.

Un cadru solid din metal o să reziste mult la uzura și nu o să se rupă prea usor. Însă nu orice cadru de metal este rezistent. Dacă cadrul e făcut din bare subțiri de metal acesta nu o sa fie mai bun decat unul din PAL sau alte materiale slabe.

Dacă ai acces poți încerca să miști de structura metalica sa vezi daca e rezistenta sau nu. Deasemenea o structură solidă de lemn nu trebuie să scârțâie atunci când te pui pe canapea.

Cat de extensibilă e o canapea?

O canapea extensibilă poate avea mai multe moduri de a o transforma intr-un pat. Unele sunt mai usor iar altele mai greu de extins.

Un pat modular e una dintre cele mai simple variante deoarece trebuie doar mutate modulele și aranjate după cum e necesar și patul este gata,

Însă cele mai multe canapele au un sistem de extragere, sistem clic-clac sau sistem de pliere in 2 sau 3 segmente.

La sistemul de extragere partea extensibilă se află sub canapea și se trage de obicei cu un sistem pe roți. Pentru închidere trebuie doar împinsă la loc partea extinsă.

Sistemul clic-clac are un mecanism la care prin tragere se va desface canapeaua. Aceasta atunci cand ajunge în poziția corectă o să faca clic si se va bloca. Pentru a reveni la canapea trebuie tras din nou și sistemul se va bloca când ajunge în poziția canapea.

Un alt sistem de exindere al canapelelor este plierea in 2 sau 3 parți. De cele mai multe ori la aceasta spătarul canapelei o sa fie coborât pentru a forma patul.

Tapițeria canapelei

Canapelele pot avea mai multe tipuri de tapițerii unele mai rezistente și mai bune iar altele mai ieftine și cu o calitate mai slaba. Cele mai raspândite materiale sunt piele, bumbac amestec, lână cu amesec, bumbac cu in sau sintetic.

Una dintre cele mai rezistente variante este bumbacul. Acesta oferă rezistentă si multe culori la un pret destul de mic. Acest material este confortabil și simplu de întretinut mai ales in amestec cu alte materiale care îi cresc rezistența. Cea mai bună canapea extensibilă din bumbac poate avea si foarte multe culori si texturi.

Pielea naturală este o variantă foarte rezistentă de tapițerie care și arată foarte bine. Însă aceasta este destul de scumpă de aceea nu se găsește pe modele ieftine de canapele. Curățarea este destul de simplă la piele dar pentru a o întreține sunt o să trebuie aplicate anumite uleiuri la o anumita perioadă. O variantă mai ieftină este pielea artificială care este mult mai ieftina dar și rezistența este mult mai mică. Fiind o suprafață plană unele culori o să arate foarte bine pe o tapițerie de piele.

Tapițeria de lână o să fie moale si călduroasă însă o să fie nevoie de întreținere pentru a păstra un aspect placut al acesteia.

O alegere foarte bună este canapeaua cu tapițerie de catifea. Aceasta este moale și foarte plăcută la atingere. O sa te ia în brate de câte ori te pui pe ea. Însă nu e foarte rezistentă la murdărie.

În cazul în care ai animale care se pot urca pe canapea o varinată mai rezistentă este cea în care tapițeria este făcută din țesături. Acestea sunt de obicei amestec de bumbac cu fibre sintetice și au o rezistență mai mare.

Salteaua canapelei

După cum spuneam o canapea extensibilă o să fie folosită și pe post de pat. De aceea este important sa alegem una cu saltea de calitate. De cele mai multe ori avem de ales intre saltea cu spumă si modelele cu arcuri.

Salteaua care are spuma cu memorie o sa se muleze pe forma corpului și o să îți permită sa stai pe ea destul de relaxat.

Însă în ultimul timp si modelele cu arcuri s-au dezvoltat destul de mult și sunt tot mai eficiente. Adică nu o sa mai fie acele arcuri tari de mai demult ci acestea sunt distribuite uniform pentru o senzație plăcuta atunci cand stai pe saltea.

Spațiu de depozitare

Unele canapele extensibile au și spațiu de depozitare. Acesta este util mai ales daca ai o locuință mai mică. De cele mai multe ori acest spațiu este folosit pentru a depozita pilote, perne sau cearceafuri de pat.

Picioarele unei canapele

Pe langă tapițerie una dintre cele mai importate elemente de design la cea mai bună canapea extensibilă sunt picioarele. Acestea trebuie să se potrivescă cu restul canapelei dar și cu camera în care va fi amplasat.

Întreținere

Tapițeria din material textil se întreține mai ușor deoarece nu trebuie intreținută periodic ca și pielea. Însă daca ai picat ceva ce canapea e cel mai usor de sters de pe cea de piele.

O canapea extensibilă care are tapițerie din piele nu trebuie pusă langă o sursa de caldură în zone unde ajung razele solare deoarece se poate deteriora de la acestea.

Pentru curățare este nevoie de aspirare iar dacă este folosită des unele saltele se pot roti pentru ca uzura sa se produca uniform nu doar pe o singură parte.

Huse canapea

Pentru protecție poți găsi online huse pentru canapele. Acestea vor proteja materialul canapelei dacă e cazul. Însă o husă de acest fel o să modifice total aspectul canapelei. Trebuie să ai în vedere faptul ca husa trebuie să se încadreze în aspectul casei.

Husele se găsesc pe mărimi în funcție de dimensiunea canapelei. Pe langa huse se mai pot folosi pături pentru protecție dar și acestea o să schimbe aspectul canapelei.

Garantie

Cea mai bună canapea extensibilă este de preferat să fie cu minim 2 ani garanție. Acestea au parți în miscare ce se pot strica destul de repede dacă au defecte de fabricație.

Concluzii

Pentru a alege o canapea extensibilă trebuie să te gândești la ce o sa o folosești, să gasești un material de calitate și un model care să se potrivească în camera în care o sa o pui. Toate aceste informații o să le poți găsi in acest articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top