Cea mai bună cască moto

Casca pentru motocicletă este un element esențial atunci când vrei să conduci un astfel de vehicul. Aceasta are mai multe funcții ca siguranță sau protecție la vânt și ploaie. Pentru a alege cea mai bună cască moto trebuie să ști câteva informații utile.

În acest articol o să găsești ce tipuri de căști moto sunt dar și alte caracteristici ale acestor elemente de siguranță.

Cea mai bună cască moto,

Casca integrala moto MT Thunder 4

top cască moto

Casca moto, LS2, MX436 Pioneer Evo

cele mai bune casti moto

Casca moto modulara MT Helmets Atom SV Skill

Cum alegi cea mai bună cască moto?

Atunci când alegi o cască moto, ar trebui să ții cont de următoarele aspecte:

 1. Siguranța: cască trebuie să fie omologată și să indeplinească standardele de siguranță in vigoare, cum ar fi ECE 22.05 sau DOT.
 2. Materialul: cască trebuie să fie fabricată din materiale rezistente la impact și să aibă un sistem de ventilație eficient pentru a menține confortul.
 3. Mărimea: asigură-te că casca ca o alegi se potrivește bine pe capul tău, și să nu fie prea largă sau prea mică.
 4. Greutatea: casca aleasă trebuie să fie ușoară pentru a nu obosi gâtul și umerii în timpul utilizării.
 5. Vizibilitatea: casca trebuie să aibă un design care să ofere o bună vizibilitate, in special cand mergeți pe timp de noapte.
 6. Stilul: există o varietate de stiluri de căști moto disponibile, așa că alege una care se potrivește cu personalitatea ta și cu stilul tău de a conduce.
 7. Accesorii: căști moto pot fi echipate cu accesorii suplimentare, cum ar fi viziere fumurii sau viziere antireflex, care pot fi utile în anumite condiții de lumină.
 8. Pret: un preț mai mare poate însemna o calitate mai bună a materialelor și a construției, dar nu înseamnă întotdeauna acest lucru.

Este important să alegi o cască care se potrivește bine, care este confortabilă și care oferă o bună protecție, indiferent de condițiile de condus.

Tipuri de cască moto

Există mai multe tipuri de căști moto, fiecare cu caracteristici specifice:

 1. Cască integrală: acest tip de cască acoperă întregul cap, oferind o protecție maximă împotriva impactului și a vântului.
 2. Cască jet: acest tip de cască acoperă doar partea de sus a capului și a feței, fiind mai ușoară și mai aerisită decât cască integrală.
 3. Cască modulară: acest tip de cască poate fi transformată dintr-o cască integrală într-o cască jet, prin plierea sau îndepărtarea vizierei.
 4. Cască off-road: acest tip de cască este proiectată special pentru utilizarea în off-road, cu caracteristici precum viziere mai mari și ventilație mai bună.
 5. Cască integrală cu sistem de comunicare: acest tip de cască are incorporat un sistem de comunicare, permițându-vă să vorbiți cu alți motocicliști sau cu persoanele din afara moto-ului.
 6. Cască cu vizieră electrică: acest tip de cască are o vizieră electrică care poate fi controlată prin intermediul unui buton sau a unei aplicații, schimbandu-si nivelul de opacitate.

Este important să alegi un tip de cască care se potrivește nevoilor tale de conducere și care oferă o bună protecție și confort.

Cască moto de stradă

O cască moto de stradă trebuie să fie fabricată din materiale de calitate, care să ofere o bună protecție împotriva impactului și a vântului.

Atuurile unei căști de stradă trebuie să fie protecția la vânt sau ploaie și un confort cât mai ridicat. Aceasta este mai pretabilă pentru motocicletele de oraș sau de viteză.

De cele mai multe ori se alege o cască integrală pentru astfel de stuații.

De obicei sunt mai mici ca dimensiuni și este mai ușor de depozitat într-un dulap la birou sau atunci când ieși în oraș.

Cască moto pentru off-road

O cască moto pentru off-road trebuie să fie fabricată din materiale rezistente la impact și să aibă caracteristici care să se potrivească cu condițiile de off-road.

Caracteristica cea mai importantă a unei astfel de cască este siguranța. Probabilitatea să cazi cu o motocicletă pentru off-road este mult mai mare decât cu una de oraș. De aceea acest tip de cască trebuie să te protejeze în astfel de cazuri.

Materiale pentru cască moto

Există mai multe tipuri de materiale folosite în producția de căști moto, fiecare cu avantajele și dezavantajele lor:

 1. Fibra de sticlă: este un material puternic și rezistent la impact, dar poate fi greu și scump.
 2. Fibra de carbon: este un material puternic și ușor, cu o bună rezistență la impact și la căldură, dar poate fi scump.
 3. Aramida: este un material puternic și rezistent la impact, dar poate fi greu și scump.
 4. Poli-carbonat: este un material rezistent la impact și ușor, dar poate fi mai puțin rezistent la căldură și la impact decât alte materiale.
 5. ABS: este un material rezistent la impact și ușor, dar poate fi mai puțin rezistent la căldură și la impact decât alte materiale.
 6. Poli-rășină: este un material rezistent la impact și ușor, dar poate fi mai puțin rezistent la căldură și la impact decât alte materiale.
 7. Piele: este un material rezistent la impact și confortabil, dar poate fi mai puțin rezistent la căldură și la impact decât alte materiale.

Este important să alegi un tip de cască

Producători de caști moto

Există mai mulți producători renumiți care produc căști moto de calitate, printre care:

 1. Shoei: aceasta este una dintre cele mai cunoscute companii japoneze în producția de căști de motociclete.
 2. Arai: aceasta este o companie japoneză care produce căști moto de înaltă calitate din materiale de top, precum fibra de carbon și aramida.
 3. HJC: aceasta este o companie coreeană care produce căști moto de înaltă calitate din materiale de calitate
 4. Bell: aceasta este o companie americană care produce căști moto.
 5. Schuberth: aceasta este o companie germană care produce căști moto pentru piața globală
 6. AGV: aceasta este o companie italiană care produce diferite tipuri de căști moto.

Concluzii

Un aspect important de care trebuie să ți cont atunci când alegi o cască moto este faptul ca aceasta este facută să te protejeze la o singură căzătura mai puternică. Asta înseamnă ca după o cazatură în care casca este deteriorată va trebui să o schimbi.

Alege un model care ți se potrivește în funcție de detaliile descrise mai sus dar care se încadrează și în bugetul tău.

De cele mai multe ori diferența de preț este dată de confort nu de calitate. Adică și o cască ieftină poate să fie sigură.

Cea mai bună cască moto,

Casca integrala moto MT Thunder 4

top cască moto

Casca moto, LS2, MX436 Pioneer Evo

cele mai bune casti moto

Casca moto modulara MT Helmets Atom SV Skill

Etichete: , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top