Cea mai bună cască schi

Dacă practici schiul ca un sport de iarnă atunci sigur ști că este și o activitate care poate să fie periculoasă. De aceea se recomandă atunci când mergi pe pârtie să folosești cea mai bună cască de schi.

Vezi în acest articol cum faci o alegere bună și multe detalii care trebuie să le ști atunci când vrei să alegi o cască de schi.

Recomandări

cea mai bună cască schi

Set casca ski si ochelari ski Scott Track+ Factor Pro

top casca schi

Casca ski Superdry POW MIPS

casca ski iefitină

Casca ski Salomon MTN Patrol

Cum alegi cea mai bună cască schi

Când alegi o cască de ski, trebuie sa iei in considerare următoarele aspecte:

 1. Siguranța: Asigură-te că casca este certificată pentru siguranță și respectă standardele industriei.
 2. Ajustabilitate: Verifică dacă casca se potrivește bine și se poate ajusta pentru a se potrivi cu forma capului tău.
 3. Ventilație: Alege o cască cu sisteme de ventilație pentru ați păstra capul răcorit si confortabil în timpul schiului.
 4. Greutatea: Alege o cască ușoară pentru a evita oboseala in timpul schiului.
 5. Stilul: Alege o cascada care se potrivește cu stilul tău personal și care se potrivește cu echipamentul tau.
 6. Fit: Verifica-ți mărimea si verifică dacă se potrivește bine.
 7. Audio: Dacă dorești să ai o cască cu sistem audio încorporat, verifică daca este compatibilă cu dispozitivele tale mobile și dacă are calitatea sunetului dorit.
 8. Prețul: Alege o cască care se încadrează in bugetul tau.
 9. Brandul: Alege un brand cu reputație buna pentru calitatea produselor si serviciile post-vanzare.

Tipuri de cască de ski

Există mai multe tipuri de căști de ski, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje:

 1. Căști de schi cu guler: Acestea oferă o protecție suplimentară pentru gât și urechi și sunt ideale pentru schiorii care petrec mult timp în zăpadă sau vreme rece.
 2. Căști de schi cu ventilare reglabilă: Acestea au sisteme de ventilare care pot fi ajustate pentru a se potrivi cu condițiile meteo și nivelul de activitate, pentru a păstra capul răcoros și confortabil.
 3. Căști de schi cu vizier: Acestea au un vizier integrat care poate fi ridicat sau coborât pentru a proteja ochii de soare sau de vânt.
 4. Căști de ski audio: Acestea au sisteme audio încorporat pentru a permite schiorilor să asculte muzică sau să ia apeluri în timp ce schiază.
 5. Căști de ski pentru copii: Acestea sunt proiectate pentru a se potrivi cu mărimile și formele capului copiilor și au caracteristici de siguranță suplimentare pentru a proteja capul copiilor în timpul schiului.

Alegerea tipului de cască de ski depinde de nevoile și preferințele tale personale. Este important să te asiguri că casca este certificată pentru siguranță, se potrivește bine și este confortabilă pentru a te bucura de experiența de schi.

Viziere pentru casca de ski

Vizierele pentru cască de ski sunt accesorii opționale pentru căștile de ski care oferă o protecție suplimentară pentru ochii schiorilor. Vizierele pot fi integrate sau detașabile și pot fi ridicate sau coborâte în funcție de condițiile meteo sau de preferința schiorului.

Există mai multe tipuri de viziere pentru cască de ski, inclusiv:

 1. Viziere cu polarizare: Acestea reduc reflexiile și oferă o vizibilitate mai bună în condiții de lumina puternică sau de soare strălucitor.
 2. Viziere fotocromatice: Acestea se schimbă automat în funcție de nivelul de lumină, oferind o protecție suplimentară pentru ochi în condiții de lumină puternică sau întuneric.
 3. Viziere anti-aburire: Acestea au un strat anti-aburire care previne formarea de aburi pe vizier, oferind o vizibilitate mai bună în condiții de umiditate sau de temperaturi scăzute.
 4. Viziere anti-zgarie: Acestea au un strat anti-zgarie pentru a proteja viziera împotriva zgârieturilor sau a altor daune.
 5. Viziere cu filament UV: Acestea ofera o protectie impotriva razelor UV, pentru ochii tai.

Alegerea vizierei potrivite pentru cască ta de ski depinde de nevoile tale și de condițiile meteo în care vei schia. Este important să te asiguri că viziera este compatibilă cu cascada ta și că oferă o protecție suficientă pentru ochii tăi.

Cască de ski reglabilă

O cască de ski reglabilă este o cască care poate fi ajustată pentru a se potrivi cu forma capului tău. Există diferite modalități de ajustare, cum ar fi sisteme de reglare a circumferinței capului sau sisteme de reglare a înălțimii.

Aceste sisteme de reglare permit schiorului să se asigure că casca se potrivește bine și oferă o siguranță maximă și confort în timpul schiului.

Există câteva beneficii de a alege o cască de ski reglabilă:

 1. Ajustabilitate: permite schiorului să se asigure că aceasta se potrivește bine și să-l mențina sigur si confortabil in timpul schiului.
 2. Comoditate: Permite schiorului sa ajusteze cascada pentru a se potrivi cu echipamentul sau sau cu nevoile sale personale.
 3. Durabilitate: Permite schiorului sa folosească cascada pe mai multi ani si sa se potrivească cu diferite forme de cap. Mai ales la copii se potrivește această caracteristică.
 4. Prețul: Căștile reglabile sunt adesea mai scumpe decât cele fixe, dar pot fi o investiție valoroasa pe termen lung.

Este important sa te asiguri ca ai o cască reglabilă care este certificată pentru siguranță, si ca sistemul de ajustare este ușor de utilizat si durabil.

Producători cască ski

Există numeroși producători de căști de ski pe piață, fiecare cu propriile modele și caracteristici unice. Unele dintre cele mai renumite branduri de căști de ski sunt:

 1. Giro: O marcă americană cu o lungă istorie în producția de echipamente de schi și ciclism, oferă o varietate de modele pentru schiori de toate nivelurile.
 2. Smith: O marcă americană cu o reputație solidă pentru calitatea produselor și designul inovator, oferă modele pentru schiori de toate nivelurile și stilurile de schi.
 3. Salomon: O marcă franceză cu o lungă istorie în producția de echipamente de schi și alpinism, oferă o varietate de modele pentru schiori de toate nivelurile.
 4. POC: O marcă suedeză cu o reputație pentru siguranță și tehnologie avansat

Siguranță

Siguranța unei căști de ski depinde de mai mulți factori, inclusiv calitatea materialelor, designul și caracteristicile de siguranță.

 1. Certificare: Asigurați-vă că cascada este certificată pentru siguranță de către un organism de certificare recunoscut, cum ar fi ASTM, CE sau Snell.
 2. Construcție: Căștile de ski trebuie să fie construite din materiale rezistente și durabile, cum ar fi poliester sau nylon, pentru a oferi o protecție adecvată în cazul unui impact.
 3. Sisteme de reglare al căștii: Asigurați-vă că aceasta se poate ajusta pentru a se potrivi cu forma capului tău și că sistemul de reglare
cea mai bună cască schi

Set casca ski si ochelari ski Scott Track+ Factor Pro

top casca schi

Casca ski Superdry POW MIPS

casca ski iefitină

Casca ski Salomon MTN Patrol

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top