Cea mai bună friteuză cu aer cald

Sunt tot mai răspândite produsele bio ceea ce înseamnă că crește cererea pentru mâncarea sănătoasă. Dar cum gătești alimentele ca să fie sănătoase și gustoase? Pentru aceasta poți folosi cea mai bună friteuză cu aer cald.

Însă nu toate modelele sunt la fel. Pentru a afla cum alegi o friteuză care să se potrivească cât mai bine cu ceea ce ai tu nevoie continuă să citești acest articol.

Friteuza fara ulei Xiaomi Mi Smart Air Fryer

cea mai buna friteuza cu aer cald, Friteuza xiaomi,

O friteuză cu aer cald inteligentă și eficientă. Aceasta este una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de friteuze smart.

Cu o capacitate de gătire de 3,5 litrii acest model poate să pregătescă destulă mâncare pentru toată familia.

Având o putere de 1500W aerul va ajunge destul de repede la temperatura dorită.

Un avantaj al acestui model este circulația aerului 360 grade în jurul mâncarii.

Pe lângă funcția de friteuză acest model mai are și alte funcții ca dezghețare sau coacere.

Friteuza Xiaomi se poate conecta la telefonul mobil prin aplicația Mi Home.

Temperatura poate să fie reglată în intervalul 40 – 200 grade Celsius.

Friteuza fara ulei Breville Air Fryer

Friteuză breville. cea mai bună friteuză cu aer cald.

Un cuptor cu fiteuză încorporată sau poate o friteuză cu cuptor? Cam așa s-ar putea descrie acest model de la Breville.

Capacitatea totala este de peste 10 litrii. Însă pentru funcția de prăjit este folosit un coș rotativ. În acesta mâncarea care trebuie prăjită este rotită pentru ca aerul să o rumenească pe toate părțile.

Puterea consumată este de 2000W deci nu este nevoie de o priză specială pentru acest model chiar dacă e și cuptor.

Prin geamul transparent se poate vedea starea preparatelor în orice moment. Asta fără a fi necesar să tot oprești aparatul.

Cu acest model se poate găti mâncarea la temperatură mică iar la sfârșit se poate seta funcția de prăjit pentru o crustă gustoasă.

Capacitatea coșului de prăjit este de 3,6 litrii iar acesta trebuie montat în interiorul cuptorului.

Curațarea acestei friteuze este însă ceva mai complicată decât la un model normal deoarece trebuie curățat și interiorul cuptorului atunci când gătești ceva

Friteuza fara ulei Tefal Easy Fry Classic

Cea mai buna friteuza cu aer cald

Friteuza cu aer cald Tefal Easy Fry Classic este un model cu o capacitate mare de 4,2 litrii dar și ușor de folosit.

Aceasta are un buton rotativ de pe care se poate seta temperatura. Pentru a seta timpul de gătire este folosită tot o rotiță.

Ai pus mâncarea setezi temperatura si durata de gătire și mâncarea începe să se prepare.

Temperatura poate să fie reglată între 80 și până la maxima 200 de grade Celsius.

Puterea acestui aparat este de 1500 de W care sunt suficienți pentru a încălzi destul de repede aerul la temperatura setată.

Elementele în care se gătește mâncare se pot curăța în mașina de spălat vase. Astfel procesul de curățare este mult mai simplu.

Cei de la Tefal nu sunt recunoscuți pentru aparate foarte inteligente și ieftine. Aceștia iasă în evidență cu produse de foarte bună calitate și durabile.

Cum alegi cea mai bună friteuză cu aer cald?

Chiar dacă au același principiu de funcționare sunt mai multe denumiri dar si diferențe de caracteristici și dotări. Friteuzele cu aer cald mai sunt denumite în comerț si friteuze fără ulei.

Pentru a alege cea mai bună friteuză cu aer cald trebuie să afli care caracteristici sunt utile pentru tine.

Capacitatea de gătit

Mâncarea se pune într-un recipient în care este gătită. Cu cât respectivul vas e mai încăpător cu atât o să poți găti mai multă mâncare în același timp.

Capacitatea unei friteuze cu aer cald diferă de la un model la altul dar de obicei variază între mai puțin de 1 litru și până la mai mult de 5 litrii.

Cea mai bună friteuză cu aer cald cu o capacitate de 3,5 litrii este suficient de încăpătoare pentru a găti mâncare pentru o familie de 4 persoane.

Dimensiuni

Dacă nu ai o bucătărie imensă la care să nu ai probleme cu spațiul ocupat de electrocasnice atunci sigur o să fie util să vezi și ce dimensiuni ocupă friteuza.

În general cu cât capacitatea interioară este mai mare cu atât spațiul ocupat este mai vast. Sunt însă modele care sunt mai compacte însă sunt și ceva mai scumpe.

Curățarea după gătit

După ce și-a făcut treaba friteuza trebuie curățată. Cel mai bine este ca vasul în care se prepară mâncarea să fie tratat cu un strat anti-aderent. Astfel o să fie mai ușor de curățat manual dar și mașina de spălat vase o va curăța mai bine.

Nu toate tipurile de vase se pot curăța în mașina de vase. De obicei producătorii specifică aceste detalii în descrierea produselor.

Controlul temperaturii

Gătitul pe repede înainte nu este mereu cea mai bună soluție. Unele alimente au nevoie de un proces mai lent de coacere sau prăjit. De aceea este nevoie de un control precis al temperaturii de gătit.

Dacă această temperatură este stabilă mâncarea o să iasă mereu la fel de bine prăjită dacă este lăsată un timp similar la gătit.

Modul de utilizare și control

Cele mai multe modele au un ecran pe care vor fi afișate informațiile despre starea curentă a friteuzei. Pe acesta vei vedea temperatura, timpul sau programul de gătire dar și timpul rămas până când mâncarea e gata.

Cu cât butoanele sunt mai ușor de intuit ce funcție au cu atât respectivul aparat o să fie mai ușor de folosit. De obicei un aparat cu mai puține butoane este mai bun însă nu totdeauna. Un buton dedicat pentru o funcție care o folosești des o să te ajute să câștigi timp.

Alegerea între butoane fizice și unele tactile este o alegere strict de gustul fiecăruia. Acum, cu noile tehnologii, ambele variante funcționează la fel de bine.

Funcții suplimentare la cea mai bună friteuză cu aer cald

Aceste funcții suplimentare pot fi foarte utile atunci când vrei să gătești eficient.

Funcția de temporizator este utilă mai ales atunci când ști cât timp mai trebuie gătită mâncarea. După ce ai pus mâncarea condimentată la gătit dai drumul la temporizator și îți vezi de treabă. Aparatul se va opri automat după când se termină cronometrul.

Pentru a ști cât de bine este gătită mâncarea, friteuza poate avea un geam de sticlă termo-rezistentă. Prin acesta poți vedea cât de gătită este mâncarea

Pentru siguranță dar și pentru a economisi energie există funcția de oprire automată. Dacă ai uitat să stingi aparatul poate să se oprească singur după aproximativ o oră.

Mai multe zone de gătit sunt utile pentru a face felul principal si garnitura în același timp. Mâncarea se află în recipiente diferite care nu permit să se amestece gusturile între ele.

Aproape toate aparatele electrocasnice au devenit inteligente și pot fi controlate folosind telefonul mobil. Nici friteuza nu se lasă mai prejos. Unele modele se pot conecta prin wifi si pot fi pornite sau oprite de oriunde te aflii.

Prețul și garanția

Un produs ieftin este de multe ori fabricat din piese de slabă calitate. Dar sunt persoane care profită de această regulă și revând un produs ieftin la un preț nejustificat de mare.

De aceea este bine să alegi un produs la care prețul pare corect dar dacă e fabricat de o companie cunoscută ai mult mai multe șanse ca produsul respectiv să fie de calitate.

Garanția unei friteuze trebuie să fie de minim 1 an pentru a descoperi posibilele defecte de fabricație care pot să apară.Cu cât garanția e mai lungă cu atât mai sigur de folosit o să fie respectivul aparat.

Friteuza cu aer cald Heinner SnowDrop

Friteuza cu aer cald Cosori Air Fryer

Friteuza digitala fara ulei XL Steba HF 5000

Etichete: , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top