Cea mai bună geacă moto

Atunci când mergi cu motocicleta nu ai un parbriz care să te protejeze frecarea cu aerul dar si de alte intemperii. Pe lângă protecție la ploaie și vânt o geacă moto trebuie să mai fie și sigură.

Află din acest articol multe detalii despre cum alegi cea mai bună geaca moto. Ce tipuri de geci moto sunt și care sunt avantajele fiecăreia.

Recomandări geacă moto

Geaca textil moto Alpinestars T-Gp Plus

Geaca moto textil Adrenaline Virgo

Geaca moto textil OZONE DART

Cum alegi cea mai bună geacă moto?

Atunci când alegi o geacă moto, ar trebui să ții cont de următoarele aspecte:

 1. Siguranța: geaca trebuie să fie fabricată din materiale rezistente la impact și să aibă protecții la nivelul umerilor, cotului și spatelui.
 2. Materialul: geaca trebuie să fie fabricată din materiale rezistente la vânt și apă, pentru a te proteja de condițiile meteorologice nefavorabile.
 3. Confortul: geaca trebuie să fie confortabilă pentru purtare pe o perioadă lungă de timp și să aibă un sistem de ventilație pentru a te menține la o temperatură confortabilă.
 4. Stilul: există o varietate de stiluri de geci moto disponibile, așa că alege una care se potrivește cu personalitatea ta și cu stilul tău de a conduce.
 5. Mărimea: asigură-te că geaca să se potrivească bine și să nu fie prea largă sau prea mică.

Tipuri de geacă moto

Există mai multe tipuri de geci moto, fiecare cu caracteristici specifice:

 1. Geaca din piele: acestea sunt cele mai populare tipuri de geci moto, datorită durabilității și rezistenței la impact. Sunt, de asemenea, impermeabile și rezistente la vânt.
 2. Geaca textile: acestea sunt mai ușoare și mai impermeabile decat cele din piele. Sunt, de asemenea, mai confortabile pentru purtare pe o perioadă lungă de timp și au mai multe caracteristici de ventilație.
 3. Geaca cu armura: acestea au un sistem integrat de protecție la nivelul umerilor, cotului și spatelui. Sunt adesea fabricate din materiale textile și au un design sportiv.
 4. Geaca cu blana: acestea sunt geci moto cu un strat interior de blană sau puf, pentru o izolare termică suplimentară în condiții de frig.
 5. Geaca cu două învelișuri: acestea au un înveliș interior amovibil, care poate fi scos pentru a purta geaca ca un strat de bază în timpul verii.

Geacă moto de iarnă

O geacă moto de iarnă trebuie să fie fabricată din materiale izolante, care să te protejeze de frig și vânt. Unele caracteristici specifice pe care ar trebui să le cauți într-o geacă moto de iarnă ar fi:

 1. Izolație termică: geaca trebuie să aibă un strat interior de izolație, precum blana sau puf, pentru a menține căldura corpului.
 2. Impermeabilitate: geaca trebuie să fie fabricată din materiale impermeabile și rezistente la vânt, pentru a te proteja de condițiile meteorologice nefavorabile.
 3. Sistem de ventilație: geaca trebuie să aibă un sistem de ventilație pentru a te menține la o temperatură confortabilă, în ciuda izolației.
 4. Protecție la impact: geaca trebuie să aibă protecții la nivelul umerilor, cotului și spatelui, pentru a te proteja în caz de accident.e.
 5. Falduri extensibile: falduri extensibile la nivelul manșetelor și taliei pot oferi o siguranta suplimentara impotriva vantului si a frigului.

Geacă moto de vară

O geacă moto de vară trebuie să fie fabricată din materiale respirabile și să aibă un sistem de ventilație eficient, pentru a te menține la o temperatură confortabilă în timpul condusului. Unele caracteristici specifice pe care ar trebui să le cauți într-o geacă moto de vară ar fi:

 1. Material respirabil: geaca trebuie să fie fabricată din materiale respirabile pentru a permite fluxul de aer să circule în jurul corpului.
 2. Sistem de ventilație: geaca trebuie să aibă un sistem de ventilație, precum fermoare sau orificii, pentru a permite aerul să circule în jurul corpului.
 3. Protecție la impact: geaca trebuie să aibă protecții la nivelul umerilor, cotului și spatelui, pentru a te proteja în caz de accident.
 4. Impermeabilitate: o geaca moto de vara poate sa fie fabricata din materiale rezistente la apa, dar nu este obligatoriu.
 5. Greutate redusă: geaca trebuie să fie ușoară și confortabilă pentru purtare pe o perioadă lungă de timp.
 6. Designul: geaca trebuie sa aiba un design aerisit și să se poată potrivi cu personalitatea ta și cu stilul tău de a conduce.

Producători

Există mai mulți producători renumiți care produc geci moto de calitate, printre care:

 1. Dainese: aceasta este o companie italiană care produce geci moto de înaltă calitate din piele și textile, precum și echipamente de protecție.
 2. Alpinestars: aceasta este o companie italiană care produce geci moto din piele și textile dar și alte accesorii pentru motociclete.
 3. REV’IT!: aceasta este o companie olandeză care produce geci moto din piele și textile.
 4. Icon: aceasta este o companie americană care produce geci moto din piele și textile, precum și echipamente de protecție de calitate.
 5. Fox Racing: aceasta este o companie americană care produce geci moto și alte tipuri de echipamente moto.
 6. Scorpion: aceasta este o companie americană care produce geci moto din piele și textile, precum și echipamente de protecție.
 7. Shoei: aceasta este una dintre cele mai cunostute companii japoneze care produce geci moto de calitate.
 8. BMW: aceasta este o companie germană care pe lângă unele dintre cele mai bune motociclete mai produce și echipament de calitate.
 9. Suzuki: aceasta este una dintre cele mai cunoscute companii japoneze de motociclete. Acesta produce si echipamente și accesorii de cea mai bună calitate.
 10. Yamaha: aceasta este o companie japoneză de top când vine vorba de motociclete. Aceasta este una dintre cei mai vechi producători din domeniul moto. Echipamentele și motocicletele lor sunt de cea mai bună calitate.

Concluzii

Este important sa te uiti la caracteristicile și specificațiile gecii, precum și la recenziile utilizatorilor, pentru a alege cea mai bună opțiune pentru tine.

Alege un echipament de calitate de la un producător cunoscut care a efectuat multe teste pe produsele sale. Acestea oferă mai multă siguranță dar și mai mult confort.

Geaca textil moto Alpinestars T-Gp Plus

Geaca moto textil Adrenaline Virgo

Geaca moto textil OZONE DART

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top