Cea mai bună motocoasă

Dacă ai o gradină cu iarbă atunci cel mai probabil ști că atunci când vine primăvara o să ai nevoie de o soluție să o cosești. Cea mai bună motocoasă poate să te ajute să tai iarba rapid eficient și fără să te obosești prea tare.

Află din acest articol cum alegi o motocoasă care să fie potrivită pentru nevoile tale. Mai poți afla și ce tipuri de motocoase sunt pe piață fiecare cu caracteristicile principale.

Motocoasa este un utilaj agricol folosit pentru tăierea iarba și a vegetației dense. Motocoasele funcționează prin rotirea unei lame sau a unui fir de tăiere în jurul unui arbore central. Unele motocoase sunt alimentate prin intermediul unei surse de energie precum benzina sau motorina, în timp ce altele sunt alimentate prin intermediul unui acumulator sau a unei surse de energie electrică.

cea mai bună motocoasă

Coasa electrica cu fir nylon Steinhaus PRO-TR350

top motocoase,

Motocoasa ALPIN Profi BC430N 4.5CP

motocoasă cu acumulator

Coasa electrica pe acumulator Einhell PXC

Cum alegi cea mai bună motocoasă?

Atunci când alegi o motocoasă, ar trebui să ții cont de următoarele aspecte:

 1. Puterea: un motor cu o putere mai mare va fi capabil să taie iarba mai rapid și mai eficient dar poate să fie mai greu.
 2. Tăietura: alegeți o motocoasă cu o tăietură potrivită pentru nevoile dvs. și dimensiunea zonei de tăiat.
 3. Greutatea: alegeți o motocoasă cu o greutate potrivită pentru a fi manevrată ușor și pentru a evita oboseala.
 4. Sistemul de taiere: alegeți o motocoasă cu un sistem de tăiere eficient, cum ar fi o tăietură cu lama sau un sistem de tăiere cu fir.
 5. Ușurința de utilizare: asigurați-vă că motocoasa are un sistem de pornire ușor și are caracteristici care să faciliteze utilizarea, cum ar fi un maner reglabil.
 6. Caracteristici suplimentare: unele motocoase au caracteristici suplimentare, cum ar fi un sistem de frânare sau o funcție de reglare a vitezei.
 7. Garantie: asigurați-vă că motocoasa are o garanție suficient de lungă și că producătorul oferă servicii de întreținere și reparare.

Tipuri de motocoasă

Există mai multe tipuri de motocoase, fiecare cu caracteristici specifice:

 1. Motocoasă cu lama: acest tip de motocoasă este echipat cu o lama care taie iarba prin tăiere și frământare. Acest tip de motocoasă taie foarte eficient iarba dar si plantele care sunt mai groase. Însă lama este mai sensibilă la lovituri de pietre sau alte obiecte dure.
 2. Motocoasă cu fir: acest tip de motocoasă este echipat cu un fir de oțel sau nylon care taie iarba prin tăiere și frământare. Acesta nu este la fel de eficient ca o lamă dar nu se deterioreaza atât de ușor atunci când lovește obiecte dure.
 3. Motocoasă cu tăietură reglabilă: aceasta permite utilizatorului să ajusteze înălțimea de tăiere.
 4. Motocoasă cu tăietură laterală: aceasta permite utilizatorului să taie iarba în zonele greu accesibile.
 5. Motocoasă cu motor electric: aceasta este alimentată de un motor electric și este potrivită pentru zone mai mici sau pentru utilizatorii care doresc să evite utilizarea benzinei.
 6. Motocoasă cu motor pe benzină: aceasta este alimentată de un motor pe benzină și este potrivită pentru zone mai mari sau pentru utilizatorii care doresc o putere mai mare.
 7. Motocoasă cu acumulator: ieftinirea acumultorilor performanți a dus la posibilitatea integrării acestora în multe aparate utile. Și la motocoase putem deja găsi modele cu acumulator cu care vei putea să cosești chiar până la o oră fără să fie necesară reîncărcarea.
 8. Motocoasă cu sistem de mulching: aceasta permite transformarea resturilor de iarbă în fertilizator pentru gradina ta.

Motocoasă electrică

O motocoasă electrică este alimentată de un motor electric și este potrivită pentru zone mai mici sau pentru utilizatorii care doresc să evite utilizarea benzinei. Acestea au mai multe avantaje cum ar fi emisii de gaze 0, zgomot redus și costuri mai mici de întreținere.

Caracteristicile pe care ar trebui sa le cauți în alegerea unei motocoase electrice sunt:

 1. Puterea: un motor electric cu o putere mai mare va fi capabil să taie iarba mai rapid și mai eficient.
 2. Tăietura: alegeți o motocoasă electrică cu o tăietură potrivită pentru nevoile dvs. și dimensiunea zonei de tăiat.
 3. Greutatea: alegeți o motocoasă electrică cu o greutate potrivită pentru a fi manevrată ușor și pentru a evita oboseala.
 4. Sistemul de taiere: alegeți o motocoasă electrică cu un sistem de tăiere eficient, cum ar fi o tăietură cu lama sau un sistem de tăiere cu fir.
 5. Ușurința de utilizare: asigurați-vă că motocoasa electrică are un sistem de pornire ușor și are caracteristici care să faciliteze utilizarea, cum ar fi un maner reglabil.
 6. Caracteristici suplimentare: unele motocoase electrice au caracteristici suplimentare, cum ar fi un sistem de frânare sau o funcție de reglare a vitezei.
 7. Garantie: asigurați-vă că motocoasa electrică are o garanție suficient de lungă și că producătorul oferă servicii de întreținere și reparare.

O motocoasă electrică are multe avantaje dar trebuie alimentată printr-un cablu. Acesta este de multe ori cel mai mare dezavantaj al acestora deoarece e foarte incomod să tai iarba cu un fir de 100 m după tine.

Motocoasă pe benzină

Motocoasele pe benzină sunt cele mai populare datorită puterii lor și autonomiei lor ridicate. Acestea sunt ideale pentru tăierea iarba și vegetației dense, precum și pentru întreținerea spațiilor mari.

Motocoasele pe benzină au marele avantaj că nu mai ești legat de priză și o să le poți folosi oriunde. Cu acest tip de motocoasă o să poți merge să tai iarba undeva unde nu sunt utilități și va face treaba fără probleme.

Cel mai mare dezavantaj al acestui tip de motocoasă este faptul că motorul pe benzină produce noxe atunci când funcționează.

Dacă alegi un astfel de motocoasă trebuie să ai în vedere că un motor cu combustie internă are nevoie de întreținere pentru a funcționa corect.

Producători motocoase

Există o varietate de producători de motocoase, dar unii dintre cei mai populari sunt:

 1. STIHL – STIHL este un producător german de motocoase, foarfece de grădină, motosape, drujbe si alte utilaje de grădină. Pe parcursul timpului acesta a devenit unul dintre cele mai cunoscuți din lume.
 2. Husqvarna – Husqvarna este un producator suedez de motocoase, drujbe, foarfece de gradina si alte utilaje de gradina.
 3. Echo – Echo este un producator japonez de motocoase, drujbe, foarfece de gradina si alte utilaje de gradina.
 4. Briggs & Stratton – Briggs & Stratton este un producator american de motoare pentru motocoase, drujbe, foarfece de gradina si alte utilaje de gradina.
 5. Toro – Toro este un producator american de motocoase, drujbe, foarfece de gradina si alte utilaje de gradina.
 6. John Deere – John Deere este un producator american de motocoase, drujbe, foarfece de gradina si alte utilaje de gradina.
 7. Greenworks – Greenworks este un producator american de motocoase, drujbe, foarfece de gradina si alte utilaje de gradina, echipamente electrice si cu acumulatori.
 8. Craftsman – Craftsman este un producator american de motocoase, drujbe, foarfece de gradina si alte utilaje de gradina.

Acestea sunt doar câțiva dintre producătorii de motocoase, există multe altele disponibile pe piață. Alegerea celui mai bun producator pentru nevoile tale depinde de caracteristicile specifice pe care le dorești în motocoasa ta.

cea mai bună motocoasă

Coasa electrica cu fir nylon Steinhaus PRO-TR350

top motocoase,

Motocoasa ALPIN Profi BC430N 4.5CP

motocoasă cu acumulator

Coasa electrica pe acumulator Einhell PXC

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top