Cea mai bună oglindă de baie cu LED si dezaburire

Una dintre dotările cele mai importante din baie este oglinda. O oglindă de baie cu LED si dezaburire poate te ajute să te aranjezi imediat după un duș fierbinte fără să fie necesar sa deschizi geamul să îți fie frig.

Află din acest articol care sunt cele mai importante caracteristici ale unei astfel de oglindă pentru a alege una potrivită pentru ceea ce ai nevoie.

Oglindă pentru baie cu iluminare LED rotundă 70 cm

oglindă de baie cu LED si dezaburire,

O oglindă simplă care are un inel luminos cu bandă led. Distribuția luminii în formă de cerc are avantajul că o să te poți vedea în oglindă fără umbre. Aceasta este cea mai bună metodă de iluminat la oglindă.

Pentru partea de dezaburire acest model are în spate o placă cu rezistență electrică care îi permite să încălzească un pic oglinda în acea zonă. Astfel aburii de pe oglindă vor se vor evapora.

Controlul luminii se face dintr-un singur buton sensibil la atingere. Prin apăsarea îndelungată se poate regla și intensitatea luminii.

Pentru a activa dezaburirea este necesara doar atingerea unui buton tactil aflat pe oglindă lângă cel de lumină

Oglinda pentru baie cu iluminare LED 60 mm x 80 mm

oblinda de baie, oglinda LED

La această oglindă lumina este poziționată în partea stângă și sus dar și un inel rotund în colțul stânga jos. Din aceste detalii rezultă un aspect frumos.

Controlul luminii LED se poate face dintr-un buton tactil aflat pe oglindă. Din acesta se poate regla și intensitatea luminii.

Partea de dezaburire este ca și la alte modele mai mică decât oglinda propriu-zisă. O să fie dezaburit doar un dreptunghi în centrul oglinzii dar suficient încât să te poți vedea imediat după duș.

Activarea dezaburirii se face tot de pe un buton tactil aflat pe oglindă.

Oglinda baie cu iluminare LED sistem dezaburire

oglindă de baie cu LED si dezaburire

Un model de oglindă care emite lumină uniform fără a crea umbre pe față atunci când te privești în aceasta.

Partea de dezaburire se poate activa din butonul tactil aflat pe oglindă și este activă doar pe o parte din oglindă.

Pe lângă LED și dezaburire acest model de oglindă mai are și un ecran LED pe care afișează ora sau temperatura ambientala.

Cum alegi cea mai bună oglindă de baie cu LED și dezaburire

Dimensiuni și forme

În ceea ce privește dimensiunea și forma oglinzii depind de cât de mare e baia și de ce forme se potrivesc mai bine cu designul. Dar trebuie să ți cont și de ce model îți place ție cum arată.

Cele mai multe modele sunt rotunde sau dreptunghiulare. Aceste forme sunt ușor de integrat pentru a arăta bine în baie.

Dacă ai o singură baie în locuință ar fi de preferat să ai o oglindă ceva mai mare deoarece sigur o să apară situații în care 2 persoane vor avea nevoie de oglindă în același timp.

Cum se montează

Ca și o oglindă clasică oglinzile cu led și dezaburire se montează cu ajutorul unor șuruburi prinse în perete. Însă acestea mai trebuie să fie și alimentate.

De obice alimentarea oglinzii se face prin conectarea la o priză obișnuită iar în spatele oglinzii se află un transformator și partea de control.

Cantitatea de lumină

Cantitatea de lumină de la o oglindă de obicei nu este foarte puternică. Însă acestea nu sunt realizate pentru a ilumina toată baia ci doar zona din fața oglinzii.

O oglindă cu LED trebuie să producă destulă lumină pentru a te vedea cât mai bine în ea. Nu trebuie să fie nici prea intensă lumina deoarece nu o sa mai poți vedea clar.

Tipul de leduri

Multe modele au bandă de leduri dar sunt și unele modele care au o dulie obișnuită în care se pun becuri LED. Avantajul becurilor este că se vor putea schimba cu ușurință pe când la benzile LED e mai complicat. Va trebui să cauți o bandă care sa fie la aceeași tensiune și un consum similar de curent.

Cu ramă sau fără

La o oglindă de baie o ramă poate a avea două roluri: de protecție și de aspect.

Rama va proteja oglinda de lovituri laterale și îi va oferi o rezistența mai mare atunci când o miști. Însă dacă ținem cont că oglinda se va fixa pe perete și în rest nu se mai mută de acolo nu este neapărat nevoie de o ramă rezistentă.

Pentru partea de design ține de preferințele fiecăruia dacă alege un model cu ramă sau nu. O oglindă poate să arate bine chiar daca nu are o ramă.

Funcția de dezaburire

Funcția de dezaburire la oglindă este similară cu sistemul care este montat la luneta de la mașină. Însă firele electrice respective nu sunt integrate în oglindă cu sunt în spatele acesteia.

Trebuie însă să ai în vedere ca dezaburirea consumă destul de mult curent și ar fi de preferat să nu o uiți activă prea mult timp. Sau mai bine ar fi ca oglinda să fie cu un sistem de temporizare pentru a opri automat dezaburirea după o perioadă.

La majoritatea oglinzilor dezaburirea se face doar pe o parte din oglindă nu pe toată suprafața acesteia.

Accesorii depozitare

Dacă ne gândim la partea practică poate avea mai multe funcționalități. În general oglinda este folosită să te vezi cât mai bine în ea. Însă pentru a profita cât mai mult de spațiul respectiv o oglindă poate avea rafturi, polițe sau chiar un dulap în spatele ei. Astfel ai loc să depozitezi mult mai multe accesorii în spatele acesteia.

Design

Ultimele modele de oglinzi au pe suprafața lor o zonă iluminată cu LED care îi da un aspect foarte frumos. De la formă mai rotunjită sau cu colțuri ascuțite și până la nuanță sunt multe aspecte de care poți ține cont atunci când alegi un model potrivit pentru designul din baie.

Oglindă smart

Dacă e să ducem la extrem partea de oglindă inteligentă acestea devin un fel de tablete imense care se conectează la internet și au funcționalități multiple.

Însă sunt modele mai simple care au lumină și afișează informații utile ca ora, temperatură sau chiar timpul probabil de afară.

Acestea sunt funcții poate interesante dar nu cred ca e neapărat necesar ca o oglindă de le conțină. O să te vezi la fel de bine într-o oglindă simplă ca și în una smart.

Rezistență și reflexivitate

În funcție de calitatea materialelor din care este creată oglinda poate să fie mai mult sau mai puțin reflexivă. Cu cât reflexivitatea este mai mare cu atât o să te vezi mai clar în aceasta. Stratul din spate și tipul sticlei folosite sunt elemente de bază în calitatea oglindirii.

Sticla mai are rol si de protecție pentru partea reflexivă. Acesta trebuie să reziste la zgârieturi fine atunci când e curățată. Anumite tratamente o pot proteja chiar și de amprente.

Concluzii

Cea mai bună oglindă de baie cu LED si dezaburire are o reflexivitate mare și este rezistentă. Alege un design care îți place și care se potrivește în baia ta.

Chiar dacă nu sunt neapărat necesare funcțiile smart si accesoriile de depozitare pot fi un motiv destul de bun pentru a alege un anumit tip de oglindă.

Oglinda pentru baie cu iluminare LED rotunda 70 cm

Oglinda pentru baie cu iluminare LED

Oglinda baie cu iluminare LED, sistem dezaburire

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top