Cea mai bună placă de păr cu aburi

Vrei să îți aranjezi părul fără să îl deteriorezi sau preferi să lucrezi un pic mai mult la el pentru a îl proteja pe termen lung? În aceste situații cea mai bună placă de păr cu aburi sigur să te ajute.

O placă de păr cu aburi este un instrument de aranjat părul care pe lângă plăcile de încălzire mai are și un rezervor de apa care o transforma în aburi. Cu ajutorul acestora părul o să se aranjeze mai ușor și o să fie mai protejat împotriva deteriorării.

Plăcile de păr cu aburi au un mic rezervor care trebuie umplut cu apă. Atunci când se folosește placa se va pulveriza pe păr apa sub formă de aburi sau o ceață fină.

Cererea mare de astfel de aparate a făcut posibilă apariția multor tipuri de plăci cu abur. Pentru o alegere potrivită trebuie să afli informațiile din acest articol. Pentru mai multe detalii despre plăcile de păr în general pot fi găsite la în articolul cea mai bună placă de păr.

Cele mai bune placi de păr cu aburi – Recomandări

1. Placă de îndreptat părul cu abur DSP Profesional

Placa de indreptat parul cu abur, DSP Profesional, placa din titan, 150-230 Celsius

La această placă temperatura se poate seta între 150 și 230°C. Are 5 trepte de reglare iar treapta curentă se poate vedea în funcție de led-ul care e aprins în partea dintre plăci.

În rezervorul cu apă se mai pot pune și uleiuri esențiale pentru a hrăni și întreține părul în timp ce în aranjezi.

Elementele de încălzit sunt realizate din titan cu aluminiu pentru o eficientă mare dar și un preț scăzut.


2. Placă de îndreptat părul Remington Hydraluxe Pro S9001

Placa de indreptat parul Remington Hydraluxe Pro S9001, Abur rece hidratant, Invelis cu microparticule, Alb

O placă de păr care distribuie uniform abur rece pe păr pentru o hidratare bună și un păr sănătos și frumos aranjat.

Sistemul de încălzire al plăcilor este controlat de un senzor performant care o să seteze precis temperatura de plăcii fără a fi variații mari ale acesteia.

Temperatura poate să fie reglată în 5 trepte până la 230°C.

Chiar dacă priza este mai departe de oglindă o să îți poți întinde părul cu această placă care are un cablu de alimentare de 3 metrii.

După o oră de funcționare se va opri automat pentru reduce consumul de energie dar și pentru siguranță.


3. Placă de păr BaByliss cu aburi Steam Lustre

Placa de par BaByliss cu aburi Steam Lustre 210°C ,Invelis ceramic, 5 trepte, placi 36 x 105mm, Silver-Negru

Un model proiectat pentru o eficiență mare la întins părul datorită plăcilor largi de 36 mm.

Pe lângă plăcile de încălzire se poate monta un sistem de piepteni pentru a aranja și mai ușor părul.

Rezervorul de 30 ml trebuie umplut de fiecare dată când vrei să folosești placa. Pentru a adăuga apă se poate folosi pipeta inclusă in pachet.

Un accesoriu foarte practic este husa termo-rezistentă. Placa poate fi depozitată în acesta imediat după folosire fără a fi probleme cu distrugerea altor obiecte de la suprafețele fierbinți.

Temperatura se poate seta în 5 trepte până la 210°C iar plăcile care se încălzesc sunt acoperite cu un înveliș ceramic.


4. Placa BaByliss de Par cu Aburi

Placa BaByliss de Par cu Aburi 230ºC, Invelis Ceramic si Titan, 5 Trepte Temperatura, Baza Ioni, Indicator LED, Ecran Digital, Mov

Placa de păr Babyliss cu aburi are o acoperire rezistentă de ceramică și titan pe elementele care se încălzesc.

Temperatura se poate seta în 5 trepte între 170 si 230°C și se poate vedea pe ecranul LED.

Generatorul de ioni va preveni electrizarea părului la încălzire.

Funcția de umidificare previne deteriorarea părului pe termen lung deoarece o să fie mult mai bine hidratat.

O altă funcție a acestei plăci este un pieptene retractabil aflat lângă plăci.


Cum alegi cea mai bună placă de păr cu aburi?

Materiale pentru plăci

Materialul din care este realizat elementul care se încălzește este foarte important pentru plăcile de păr. Modelele cu acoperire ceramică au devenit cele mai raspândite. Chiar și modelele foarte ieftine au acest tip de acoperire.

Plăcile metalice fără acoperire

Acestea nu sunt recomandate la plăcile cu aburi deoarece metatul de degradează mai repede în prezenta umidității. Eficiența acestor plăci la aranjarea părului este destul de slabă.

Plăci cu acoperire ceramică

În 2 cuvinte acest tip de plăci sunt bune și ieftine. Distribuie căldura uniform și nu se degradează în timp. Însă sunt mai sensibile la lovituri deoarece ceramica se poate crăpa iar placa respectivă nu se mai poate folosi după deoarece va agăța părul.

Se pot găsi și plăci mai scumpe cu ceramică la care și resutul elementelor este de o calitate mai bună. Încălzirea plăcilor este realizată de o rezistență electrică ce trebuie să fie dintr-un material cât mai bun pentru a nu de defecta.

Turmalina

De multe ori ceramica este amestecata cu turmalină pentru a crește rezistența mecanică dar mai ales pentru efectul de generare de ioni negativi. Turmalina atunci când se încălzește eliberează atomi încărcați negativ.

Titan

Ca și turmalina titanul eliberează ioni negativi însă acesta este un metal foarte rezistent. Titanul rezista fără probleme la un număr mare încălziri și răciri fără a-și modifica proprietățile. Titanul este un metal destul de scump și de aceea de multe ori se folosește în combinație cu alte materiale.

Lățimea plăcii

Cu cât placa are o suprafață mai mare cu atât mai mult păr poate să fie încălzit în același timp. Astfel dacă vrei să întinzi părul lung e de preferabil să alegi un model cu plăcile mai late.

Însă dacă vrei sa folosești placa pentru a face bucle atunci mai bine alegi un model cu elemente mai înguste. Cu acestea este mai ușor să ondulezi și sunt mai manevrabile.

Jetul de apă

La o placă de păr cu aburi trebuie avută grijă ca rezervorul de apă sa nu fie gol pentru a funcționa corect.

Apa poate fi pulverizată rece sau caldă în funcție de tipul elementului de difuzie. Plăcile cu abur rece sunt folosite pentru hidratarea părului și reduce deteriorarea acestuia atunci când este încălzit.

În schimb aburul cald o să și încălzească părul dar o sa îl hidrateze. Trebuie avută însă grijă să nu ajungă la o temperatură prea mare.

O astfel de placă este în special utilă atunci când vrei să aranjezi părul fără să îl speli sau dacă ai o șuviță rebelă care ai observat înainte să pleci că nu stă bine.

Generarea de ioni negativi

Părul de la frecarea cu placa se încarcă pozitiv și de aceea apare de multe ori efectul de electrizare după ce este întins. Sarcinile negative de la generatorul de ioni sau din metalul plăcii se vor anula cu cele pozitive astfel se reduce efectul de electrizare.

Titanul si turmalina sunt 2 elemente care atunci când sunt încălzite produc în mod natural sarcini negative adică ioni negativi.

Pentru o eficiență și mai mare unele plăci au un generator de ioni separat. Acesta produce ioni atât timp cât placa funcționează reducând destul de mult efectul de electrizare.

Funcții și setări

Unele funcții inutile pentru anumite persoane pot fi motivul alegerii acelui produs de altele. O placă de păr poate avea mai multe funcții pentru siguranță și pentru a fi folosite mult mai simplu.

Cea mai importantă funcție la toate plăcile este setarea de temperatură deoarece nu toate tipurile de păr au nevoie de aceeași temperaturi pentru a fi aranjate.

În cazul în care ai uitat placa pornită acesta se poate defecta sau mai poate chiar lua foc. Pentru astfel de situații dar și pentru a reduce consumul de energie majoritatea plăcilor de păr au un sistem de oprire automată.

Blocarea butoanelor este utilă pentru a nu apăsa din greșeală pe ele să mărești temperatura și să îți arzi părul.

Multe plăci de păr au un ecran pe care se va afișa temperatura actuală dar și alte setări. Pe acesta poți vedea temperatura la care este placa pentru a ști când e gata de folosire.

Pentru o eficiență mai mare este mai bine dacă sunt mai multe duze prin care iasă aburul. Iar pentru a avea o protecție și mai bună se poate folosit un șampon de protecție termică înainte de a folosi placa.

Forma si greutatea plăcii sunt foarte importante deoarece chiar dacă are toate funcțiile posibile de aranjare a parului si are câteva kilograme nu o să o poți folosi acel aparat. Cea mai bună placă de păr cu aburi va avea o formă ergonomică și o greutate cât mai mică de obicei câteva sute de grame.

Informații utile despre o placă cu aburi

Înainte de a folosi o placă cu aburi este recomandat sa citești manualul de utilizare pentru a ști care sunt setările și comportamentul acesteia.

Verifică de fiecare dată când vrei să îți aranjezi părul dacă este apă în rezervor și la ce temperatură este setată placa. Iar pentru a evita depunerile de calcar este bine să golești de fiecare dată apa din rezervor după utilizare.

Dacă după prima trecere prin păr nu ești mulțumită de rezultat poți să mai treci o tură sau mai multe. Evită însă să menții placa în același loc o perioadă mai mare de timp.

Înainte de depozitarea placa de păr trebuie lăsată să se răcească pentru a nu topi ceva acolo unde este depozitată. Mare atenție și la accesul copiilor la aceste aparate înainte de a se răci.

Concluzii

Folosind o placă cu aburi părul e o să fie mai bine hidratat chiar în momentul în care îl aranjezi. Astfel o să fie mai sănătos iar placă de păr nu o să îl mai degradeze atât de ușor.

Alege cea mai bună placă de păr cu aburi potrivită pentru tine și părul tău ținând cont de caracteristicile din acest articol și de modelul care îți place cum arată.

Întrebări și răspunsuri

Se poate folosi placă de păr cu aburi pe părul ud?

Se recomandă evitarea aranjării părului atunci când este ud. Chiar dacă sunt aceste plăci au aburi funcționează diferit față de ce s-ar întâmpla cu apa de pe firele de păr care la temperatura mare a plăcii o să se evapore instant. Astfel părul se poate degrada mai repede.

Poti face bucle cu aburi?

Da. Cu o placă de păr cu aburi se pot face bucle dacă modelul respectiv are această funcție.

Etichete: , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top