Cea mai bună placă de păr

Dacă ai părul lung și nu vrei să mergi la coafor de fiecare dată când îl aranjezi, atunci e foarte posibil să te îți fie de ajutor o placă de păr. Află din acest articol tot ce trebuie să ști despre cum alegi cea mai bună placă de păr.

Aranjarea părului poate să fie o treabă mult mai simplă dacă alegi o placă potrivită pentru părul tău. În schimb o alegere greșită poate să îți aducă mai multe probleme sau să te alegi cu parul deteriorat în loc de aranjat. O placă de păr trebuie să te ajute să îl aranjezi fără a avea efecte negative pe termen lung. Uneori chiar dacă plătești un preț mare e posibil să nu alegi o placă potrivită pentru ceea ce ai nevoie.

Recomandari cea mai bună placă de păr

1. Placă de îndreptat părul Remington S9500

Cea mai buna placa remington

Placa de păr Remington S9500 are o temperatură maximă de 235 grade și plăcile sunt acoperire cu un strat de ceramică.

Temperatura se poate regla între 150 și 235 de grade. Astfel poate să fie folosită pe mai multe tipuri de păr.

Aceasta are un ecran LCD pe care se afișează temperatura iar setarea acesteia se poate face de pe cele 3 butoane aflate pe lateralul plăcii.

Plăcile ajung la temperatura de funcționare în numai 10 secunde iar daca nu e folosită timp de o oră aceasta se va stinge singură pentru siguranță.

Pentru a putea aranja părul fără probleme aceast model are un cablu de alimentare de 3 metrii.


2. Placa de îndreptat părul REMINGTON S3500

Placa de indreptat parul REMINGTON S3500, 230 grade, Invelis Ceramic, Turmalin anodizat, Negru

Placa de păr Remington S3500 este un model cu un preț mic care își face treaba destul de bine.

Cu o temperatură de 230 grade maxim care poate să fie scăzută până la 150 grade. Pentru a regla temperatura această placă are o rotiță în interior pentru a nu fi atinsă din greșeală. Temperatura se poate regla în 30 de trepte între temperatura minimă și maximă.

În doar 15 secunde această placă de păr ajunge la temperatura setată și poate fi folosită.

Datorită plăcilor de turmalină este bună și pentru un efect antistatic. Astfel părul nu o să se electrizele după dupa întindere.


3. Placă de îndreptat părul Philips Straight Care

Placa de indreptat parul Philips Straight Care BHS675/00, 11 trepte temperatura, 230 grade, Invelis ceramic, Infuzie Cheratina, Placi XL 105mm, Negru

Fiecare producător de plăci de păr încearcă să vină cu un plus cu care să atragă atenția publicului. Cei de la Philips la placa Straight Care au îmbogățit plăcile ceramice cu cheratină. Aceasta este un element care ajută părul să rămână mai rezistent.

Acesta placă de păr are o temperatura maximă de 230 de grade si poate fi reglată în 11 trepte în funcție de tipul de păr.

Timpul de încălzire este de 30 de secunde iar daca nu este folosită placa se va stinge automat după 30 de minute.

Cablul de 1,8 m este suficient de lung pentru a ajunge de la priză până la ultimul fir de păr.


4. Placă si ondulator profesional BaBylissPRO ELIPSIS

Placa si ondulator profesional BaBylissPRO ELIPSIS BAB3000EPE, 31 mm, 230°C, Negru

Placa și ondulatorul de păr Babyliss Pro Elipsis este un model creat astfel încât să fie ușor să o folosești pentru a ondula părul.

Partea exterioară este cromată și se încălzește și partea exterioară pentru un rezultat mai bun.

Temperatura maximă de până la 230 de grade poate să fie reglată cu ajutorul butoanelor laterale.

Acest model nu are ecran dar pe lateral are câteva leduri colorate care arată nivelul de temperatură.

Pentru a nu electriza părul această placă are un generator de ioni. Astfel rezultatul final este mai bun. fără fire care plutesc prin aer electrizate.


5. Placă de îndreptat părul Remington S7710

Placa de indreptat parul Remington S7710, 230 grade, Functie Ionica, Albastru

Placa de păr Remington S7710 este un model cu un design frumos și eficient.

Plăcile încălzite sunt acoperite cu turmalină care are o finisare foarte mare. Acest material este mai fin decât ceramica și o să alunece mai ușor pe firele de păr.

Temperatura maximă este de 230 de grade și poate fi reglată de la butoanele laterale. Are 9 trepte de reglare a temperaturii dar și o funcție de memorare a temperaturii ideale pentru părul tău.

Pentru a vedea starea plăcilor si temperatura această placă de păr are un ecran LCD.

Pe lângă faptul ca turmalina generează natural ioni negativi mai are și un generator de ioni. Cu aceste 2 sisteme o să fie mult mai greu să se electrizeze părul atunci când vrei să îl întinzi.


Cum alegi cea mai bună placă de păr

Pentru a putea face o alegere trebuie să vedem dintre ce modele de plăci de păr se pot alege și care sunt cele mai importante caracteristici ale acestora. O autoevaluare a părului personal este un alt aspect foarte important. Fiecare tip de păr are nevoie de un anumit tip de placă.

Tipul de păr

Cu cât e mai lung cu atât e mai greu de întreținut dar și de multe ori mai frumos. Dar pe lângă lungime firul de păr mai are și alte caracteristici cum ar fi grosimea sau faptul că e creț sau nu.

Pentru părul subțire este nevoie de o placă de păr care să poată funcționa corect la temperaturi mai mici. Acest tip de păr se încălzește ușor și se poate deteriora destul de repede. Placa pentru acest tip de păr trebuie să distribuie cât mai uniform caldura pentru a nu se arde părul.

Placă de păr

Cu o placă care funcționează la o temperatură mică este însă mai greu să aranjezi o coafură la care firul de păr nu este subțire. Pentru părul mai gros trebuie o placă care se poate încălzi repede și la temperatură mai mare. Acestea vor încălzi părul repede și nu este nevoie să menții placa prea mult în același loc.

Dacă ai părul creț e ceva mai dificil de îndeptat. Însă treaba se simplifică destul de mult dacă folosești o placă care genereaza ioni negaitivi sau un model care pe lângă caldura plăcilor mai elimină si aburi.

Materialul plăcilor

Fiecare material are anumite calități datorită cărora se poate folosi la partea care se încălzește placa de aranjat părul. Pe lângă calitatea părului și calitatea metalului din care sunt făcute plăcile este foarte importantă.

Plăci metalice fără acoperire

Modelele cu plăci metalice fără nici un fel de acoperire sunt cele mai ieftine. Acesta nu sunt foarte bune la distribuție căldurii și dacă ramân mai mult timp într-un loc o sa deterioreze părul. Un alt dezavantaj al acestor plăci este faptul că nu alunecă prin păr la fel de ușor ca cele care au acoperire cu alte materiale.

Acoperire cu ceramică

Cele mai răspândite sunt cele care au plăci cu acoperire ceramică. Acestea nu sunt scumpe și distribuie căldura uniform. Ceramica nu este un material cu conducție termică foarte bună și de aceea acest tip de plăci de păr o să se încălzească un pic mai greu. Temperatura maximă la care funcționează de obicei aceste plăci este de aproximativ 230 grade Celsius. Acestea sunt bune pentru parul subțire dar nu vor fi foarte eficiente la părul cu fir gros. Un dezavantaj al ceramicii este faptul că se poate ciobi destul de ușor.

Plăci cu turmalină

Turmalina este un alt material cu care sunt acoperite plăcile care se încălzesc. Aceasta are un aspect lucios și o finisare foarte bună și este mai rezistentă decât ceramica. La folosire aceasta emite un număr mare de ioni negativi care nu vor permite părului să se electrizeze. Turmalina este o alegere mai bună pentru părul cu fir gros sau pentru cel creț.

Plăci de titan

Plăcile din titan sunt cele mai rezistente la lovituri și temperatură. Acestea se încălzesc repede și pot ajunge până la o temperatură de 450 grade. Cele mai bune plăci de păr profesionale au acoperire din titan. Acest material rezistă bine la variația temperaturii însă prețul este destul de mare. Și titanul emite ioni negativi atunci când e încălzit iar în acest fel e evită electrizarea părului. Din cauză că are un transfer al căldurii foarte bun aceste plăci pot deteriora părul subțire dacă nu sunt folosite cu grijă. În schimb sunt foarte bune pentru părul gros sau creț.

Cea mai bună placă de păr

Setări și funcții pentru cea mai bună placă de păr

Unele funcții suplimentare pot face uneori treaba mult mai ușoară sau pot face diferența dintre o placă de păr utilă și una care va sta împachetată în dulap.

Reglarea temperaturii

Pentru a fi potrivită la cât mai multe tipuri de păr trebuie să poți regla temperatura plăcii. Cu cât o să se poată regla mai precis cu atât o să fie mai ușor să găsești o temperatură optimă pentru părul tău. Unele modele au doar 2 sau 3 trepte pentru reglarea temperaturii care e posibil să nu fie suficient și pe o temperatură mai mică să fie greu de aranjat părul iar pe una mare să se deterioreze mai repede parul.

De aceea cel mai bune este să alegi un model care să se poată regla cât mai precis temperatura. La unele modele digitale poți să reglezi din grad în grad ceea ce e suficient pentru orice situație.

Funcția de umidificare a părului

Cu această funcție părul o să rămână drept si bine aranjat dar trebuie avută mai multă grijă să nu îl încălzești prea tare. Apa poate să fie încălzită pentru a crea aburi sau mai sunt plăci care doar o pulverizează rece fără a o încălzi. Ambele variante sunt bune și la ambele trebuie avută grijă să nu lași placa prea mult în același loc.

Generare de ioni negativi

Prin frecarea cu placa parul de încarcă electric pozitiv. De aceea de multe ori parul rămâne electrizat și sunt fire de păr care stau în aer.

Dacă placa de păr poate să genereze ioni negativi aceștia vor neutraliza sarcinile pozitive și va rezulta un păr drept fără fire răzvrătite care nu vor să stea la locul lor. Unele materiale de acoperire a plăcilor ca titanul sau turmalina generează automat ioni negativi atunci când se încălzesc.

Sunt însă și plăci de păr care au un generator de ioni negativi separat de placa propriu-zisă.

Funcția de ondulare

Unele plăci se pot folosi și pe post de ondulator însă depinde de temperatură, lățimea plăcilor și de îndemânarea ta atunci când îți faci buclele.

Lățimea plăcilor

Cu un model care are plăcile late o să fie mai ușor de întins părul deoarece caldura se transmite mai eficient și mai uniform. Însă cu acestea este mai dificil de ondulat părul, pentru bucle este mai ușor să folosești plăci mai înguste.

Funcții de siguranță

Plăcile de păr pot crea răni grave dacă nu sunt folosite corespunzător. De aceea unele modele au câteva elemente de siguranță pentru a evita multe neplăceri.

Oprirea automată este una dintre aceste funcții de siguranță. Dacă placa nu este folosită câteva minute aceasta se va opri automat pentru a evita supraîncălzirea sau chiar posibilitatea să ia foc.

O altă caracteristică utilă este crearea unui vârf care să fie izolat de temperatura plăcilor. Cu acesta este mai greu să te atingi din greșeală de plăcile încinse.

Greutatea plăcii de păr trebuie să fie cât mai mică pentru a nu obosi mâna atunci când aranjezi părul. Dacă e prea grea este posibil sa te arzi din greșeală atunci când a obosit mâna.

Butoanele pentru setări este cel mai bine să fie cât mai la îndemână pentru pentru a fi ușor să reglezi funcționalitățile.

Placă de păr fără fir

Tot mai multe aparate pot fi folosite cu baterii fără a mai fi conectate la priză. O placă de păr este un consumator destul de mare și este mult mai eficientă una conectată la priză. Însă daca ai de plecat undeva unde nu ai acces la priza electrică atunci placa fără fir este o alegere foarte bună.

Lungimea firului de alimentare

Cablul de alimentare trebuie nu doar să fie lung dar să fie și cât mai flexibil posibil. Trebuie să te gândești la faptul că o să fie nevoie să îl învârți de câteva ori în fiecare zi în jurul capului. Un cablu rigid sau scurt o să îngreuneze aranjarea părului destul de mult.

Întrebări și soluții

Cum să nu îți arzi părul

Pentru a nu îți arde părul trebuie să folosești o placă potrivită pentru tipul de păr. Un alt aspect foarte important este timpul cât placa stă pe păr într-un loc. Cu cât rămâne mai mult într-un singur loc cu atât mai tare se încălzește părul și se poate degrada.

Care placă este mai bună de ceramică sau titan?

Ceramica este mai bună pentru parul subțire iar titanul este mai ușor de folosit cu păr mai gros. Titanul este mult mai rezistent pe când ceramica se poate crăpa dacă o lovești.

Care este cea mai bună temperatură pentru o placă de păr

Temperatura pentru o placă de păr trebuie sa fie în funcție de tipul părului. Părul gros are nevoie de temperatura mai mare decât părul subțire. Orice tip de păr se va aranja mai bine cu o temperatura mai mare dar se va și degrada mai repede. De aceea trebuie găsită o temperatură suficient de mare pentru a aranja părul fără să îl deterioreze.

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top