Cea mai bună placă de snowboard

Stratul de zăpadă e destul de gros pentru practicarea de snowboard? Dacă nu ai deja cea mai bună placă de snowboard o să poți afla din acest articol detaliile de care ai nevoie pentru a face alegerea potrivită.

Cea mai buna placă de snowboard

Placa snowboard Head RUSH, 162cm

placă de snowboard top k2

Placa snowboard K2 RENTAL

cea mai bună placă de snowboard head

Placa snowboard Head DAYMAKER

Cum alegi cea mai bună placă de snowboard?

Alegerea pentru cea mai bună placă de snowboard depinde de nivelul tau de experiență stilul tau de riding si condițiile de schi. Dacă ești începător, o placa mai flexibila si mai ușoara ar putea fi mai potrivita, deoarece va fi mai ușoara de manevrat si îți va permite sa te concentrezi mai bine asupra tehnicilor de baza. Dacă ești un rider avansat, o placa mai rigida si mai puternica ar putea fi mai potrivita pentru a-ți oferi control si stabilitate pe pârtiile mai dificile.

În general, exista patru tipuri principale de plăci de snowboard care vor fi descrise în continuare în acest articol.

Plăci de snowboard all-mountain

Plăcile all-mountain sunt plăci universale care pot fi folosite pe orice tip de pârtie si condiții de zăpada. Sunt potrivite atât pentru începători, cat si pentru rideri avansați.

Aceste placi au o construcție mai flexibila decât plăcile freeride sau alpine, ceea ce le face mai ușoare de manevrat si mai potrivite pentru a învăța tehnicile de baza ale snowboard-ului. Totuși, plăcile all-mountain au o anumită rigiditate pentru a oferi control si stabilitate pe pârtiile mai dificile.

Plăcile all-mountain au de obicei o forma directional, ceea ce înseamnă ca au o parte mai lunga in fata decât in spate, ceea ce le face mai ușor de manevrat pe pârtiile in coborâre. De asemenea, acestea au de obicei o raza mai mare de curbura pentru a face tranziții mai fluide de la un tip de zapadă la altul.

In general, plăcile all-mountain sunt o alegere buna pentru rideri care vor sa poată face o varietate de trucuri si manevre pe pârtiile de schi, dar care totuși vor sa aibă control si stabilitate pe pârtiile mai dificile. Dacă ești începător sau rider intermediar, o placa all-mountain ar putea fi o alegere excelenta.

Plăci de snowboard freeride

Plăcile freeride sunt placi mai rigide si mai puternice, proiectate pentru a oferi control si stabilitate pe pârtiile mai dificile si pentru a face tranziții mai fluide de la un tip de zapadă la altul. Sunt potrivite pentru rideri avansați si experți.

Aceste placi au o construcție mai rigida decât plăcile all-mountain sau freestyle, ceea ce le face mai potrivite pentru a face tranziții fluide si pentru a oferi control pe pârtiile mai dificile.

Plăcile freeride au de obicei o forma directional, ceea ce înseamna ca au o parte mai lunga in fata decât în spate, ceea ce le face mai ușoare de manevrat pe pârtiile in coborâre. De asemenea, acestea au de obicei o raza mai mica de curbura pentru a oferi stabilitate pe pârtiile mai dificile.

In general, plăcile freeride sunt o alegere buna pentru rideri care vor sa poată face trucuri si manevre pe pârtiile de schi, dar care totuși vor sa aibă control si stabilitate pe pârtiile mai dificile. Dacă ești un rider avansat sau expert, o placa freeride ar putea fi o alegere excelenta.

Plăci de snowboard freestyle

Plăcile freestyle sunt placi mai ușoare si mai flexibile, proiectate pentru a face trucuri si manevre pe pârtiile de schi si în parcuri de snowboard. Sunt potrivite pentru rideri intermediari si avansați.

Aceste plăci au o construcție mai flexibila decât plăcile all-mountain sau freeride, ceea ce le face mai ușor de manevrat si mai potrivite pentru a face trucuri si manevre.

Plăcile freestyle au de obicei o forma true twin, ceea ce înseamnă ca au aceeași lungime si rază de curbură atât în față, cât și în spate, ceea ce le face mai ușoare de manevrat.

In general, plăcile freestyle sunt o alegere buna pentru rideri care vor sa se concentreze mai mult pe trucuri si manevre pe pârtiile de schi si in parcuri de snowboard. Dacă ești un rider intermediar sau avansat si iți place sa faci trucuri in parcuri de snowboard, o placa freestyle ar putea fi o alegere excelenta.

Plăci de snowboard pentru schi alpin

Plăcile de ski alpin sunt placi rigide si puternice, proiectate pentru a oferi control si viteza pe pârtiile de schi alpin. Sunt potrivite pentru rideri avansați si experți.

Aceste placi au o construcție mai rigida decât plăcile all-mountain, freeride sau freestyle, ceea ce le face mai potrivite pentru a oferi control si stabilitate pe pârtiile mai dificile. Totuși, plăcile de ski alpin au totuși o anumită flexibilitate pentru a permite riderilor sa faca trucuri si manevre pe pârtiile de schi.

Plăcile de ski alpin au de obicei o forma directional, ceea ce înseamna ca au o parte mai lunga in fata decât in spate, ceea ce le face mai ușoare de manevrat pe pârtiile in coborâre. De asemenea, acestea au de obicei o raza mai mica de curbura pentru a oferi stabilitate pe pârtiile mai dificile.

In general, plăcile de ski alpin sunt o alegere buna pentru rideri care vor sa poată face trucuri si manevre pe pârtiile de schi, dar care totuși vor sa aibă control si stabilitate pe pârtiile mai dificile. Dacă ești un rider avansat sau expert si îți place sa schiezi pe pârtiile alpine, o placa de ski alpin ar putea fi o alegere excelenta.

In general, este important sa alegi o placa care se potrivește nivelului tau de experiență si stilului tau de riding, dar si condițiilor de schi. Dacă ești începător, ar fi bine sa te întorci la un instructor de schi sau snowboard pentru a-ti recomanda o placa potrivita pentru tine.

Producatori

Exista mai multi producători de snowboard de calitate, dar unii dintre cei mai renumiți sunt:

  1. Burton: fondat in 1977, Burton este unul dintre cei mai vechi si mai respectați producători de snowboard din lume. Ei oferă o gama larga de placi de snowboard pentru toate nivelurile de experiența si stilurile de riding.
  2. K2 Snowboarding: fondat in 2002, K2 Snowboarding este un producător de placi de snowboard de top, cunoscut pentru calitatea și inovația produselor lor. Ei oferă o gama larga de placi pentru toate nivelurile de experiență si stilurile de riding.
  3. Lib Tech: fondat in 1977, Lib Tech este un producător de placi de snowboard de top, cunoscut pentru utilizarea materialelor inovatoare si a tehnologiilor de ultima generație. Ei oferă o gama larga de placi pentru toate nivelurile de experiența si stilurile de riding.
  4. GNU: fondat in 1977, GNU este un producător de placi de snowboard de top, cunoscut pentru calitatea si inovația produselor lor. Ei oferă o gama larga de placi pentru toate nivelurile de experiența si stilurile de riding.
  5. Jones Snowboards: fondat in 1996, Jones Snowboards este un producător de placi de snowboard de top, cunoscut pentru calitatea si inovația produselor lor. Ei oferă o gama larga de placi pentru toate nivelurile de experiența si stilurile de riding.

Aceștia sunt doar câteva exemple de producători de snowboard de top. Exista mai multi producători de calitate disponibili pe piața, asa ca este important sa faci cercetarea ta si sa alegi o placa care se potrivește nevoilor si stilului tău de riding.

Placa snowboard Head RUSH, 162cm

Placa snowboard K2 RENTAL

Placa snowboard Head DAYMAKER

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top