Cea mai bună tigaie grill

Îți e poftă de un grătar bun dar afară plouă de 3 zile sau stai la bloc și nu ai unde să întinzi grătarul? În ambele situații poți opta pentru cea mai bună tigaie grill.

Chiar dacă nu o să iasă un grătar cu miros de fum de la cărbuni și gustul o să fie diferit tot vor rămâne urmele de la modelul grătarului și se va scurge excesul de grăsime. Carnea se va prăji bine fără a se fierbe în suc propriu ca în cuptor de exemplu.

Recomandări cea mai bună tigaie grill

1. Tigaie grill Tefal Simple Cook

Cea mai buna tigaie grill

Pentru o friptură foarte bună este nevoie de o tigaie grill de calitate. Una dintre cele mai bune alegeri este Tefal Simple Cook.

Aceasta are un strat anti-aderent atât la interior cât și la exterior. Curățarea o sa fie mult mai ușoară în acest fel.

Pentru rezistență la zgârieturi în stratul superior a fost adăugat și titan.

Un aspect important este faptul că metalele folosite în stratul de acoperire nu este nociv pentru organism.

Termospotul, punctul roșu din centrul tigăii, își schimbă culoarea atunci când tigaia este suficient de încălzită.

Dacă ai plită cu inducție această tigaie nu este potrivită. Aceasta merge pe toate tipurile de plite mai puțin pe cele cu inducție.


2. Tigaie grill Tefal Unlimited

Top cea mai bună tigaie grill

Una dintre cele mai bune tigăi de tip grill. Tefal Unlimited este un model demn de luat în seamă deoarece are multe beneficii.

Învelișul anti-aderent este foarte rezistent la zgârieturi datorită conținutului de titan.

Spotul roșu din interior va deveni mai intens atunci când tigaia este încinsă suficient pentru a pune alimentele.

Materialele folosite pentru a fabrica această tigaie sunt nu conțin plumb sau alte substanțe nocive.

Pe margine această tigaie are un profil special pentru a ușura golirea grăsimii din aceasta fără a murdări prin jur sau a se prelinge.

Tigaia grill Tefal Unlimited poate să fie folosită pe orice sursă de încalizire chiar si pe plite cu inducție.


3. Tigaie grill + capac Heinner Stone Collection

Tigaie grill cu capac

Un model de tigaie grill care are ca strat de rezistență aluminiul. Heinner Stone Collection este o tigaie grill care pe lângă utilitate are și un aspect foarte frumos.

Stratul de acoperire este din marmură care este un material foarte bun anti-aderent.

În combinație cu aluminiul care este un conductor termic foarte bun, marmura o să ofere o încălzire mai treptată alimentelor.

Aceasta tigaie se poate folosi fără probleme în mașina de spălat vase. Poți astfel scăpa de tot de spălatul acesteia.

Fundul acestei tigăi este mai gros astfel aceasta se poate folosi pe orice sursă de caldură, inclusiv pe plite cu inducție.

Capacul de sticlă termorezistentă este un accesoriu foarte util pentru această tigaie.Cum alegi cea mai bună tigaie grill?

Alegerea unei tigăi grill este mai dificilă deoarece sunt multe materiale si modele pe care le poți lua. Vezi în continuare care sunt cele mai importante caracteristici și care sunt mai utile pentru bucătăria ta.

Dimensiuni

Atunci când fac grătar trebuie să fie suficient pentru toată lumea. Iar după ce au simțit mirosul e carne prăjită o să fie greu să mai aștepte și tura a doua.

O tigaie grill trebuie să fie suficient de mare pentru toată familia însă si suficient de mică să încapă pe plita unde va fi folosită. Dacă tigaia e mult mai mare decât zona care se încălzește a plitei atunci marginile nu o să fie la fel de încinse ca centrul.

Dimensiunile obișnuite sunt undeva între 20 și 30 cm diametru în funcție de necesitățile fiecăruia și de stilul de gătit

Materiale pentru tigaia grill

Pentru cele mai bune prăjeli tigaia grill o să fie încinsă destul de mult timp. De aceea aceasta trebuie făcută din materiale rezistente si de calitate.

Tigăile din fontă sunt o variantă foarte bună de înlocuire a grătarului clasic. Acesta se poate încinge mai mult, suportă o temperatură mare și poate fi pus și în cuptor pentru a se pătrunde mai bine mâncare. Însă aceste tigăi trebuie curățate de fiecare dată și uscate cât mai repede pentru a rezista în timp.

Un alt aspect al tigăilor din fontă este că acestea trebuie întreținute periodic și se deteriorează daca nu sunt folosite. Însă sunt cea mai bună variantă de a găti o carne bună.

Tigaia din fonta emailată este ceva mai bună la aspectul întreținere dar fiind tot din fontă trebuie avută grija cum se gătește cu aceasta. Fonta înmagazinează căldura și o va transmite mâncării chiar si după ce e oprit focul. Încălzirea se face treptat iar daca nu ai grijă poți să arzi mâncarea.

Tigăile din fonta sunt foarte rezistente în timp. Dacă sunt folosite corect mulți ani de acum înainte nu o să ai probleme cu ea.

Majoritatea tigăilor din care au un strat de acoperire anti-aderent sunt realizate din aluminiu. Acesta este un foarte bun conductor termic și este mult mai ușor decât fonta. Cele mai întâlnite straturi anti-aderente sunt ceramica și teflonul. Acestea sunt foarte ușor de curățat însă calitatea preparatelor nu este la fel de bună.

Tigaie grill

Curățare

Dacă vrei o tigaie care să fie ușor de curățat trebuie să cauți una care are strat de teflon sau ceramic în interior. Acestea sunt cele mai bune materiale de care nu se vor lipi alimentele care sunt gătite.

Dacă obișnuiești să cureți tigaia în masina de spălat vase verifică dacă modelul ales are această obțiune.

Mânere

Cu căt mânerul este mai ușor de ținut în mână cu atât o să fie mai usor de gătit cu acea tigaie. Daca mânerul este metalic acesta este posibil să se încingă atunci când gătești.

Canale de scurgere

În comparație cu un grătar la care grasimea se scruge peste jar si arde la o tigaie grill aceasta se strânge sub carne. Dacă faci mai multe bucăți e posibil să se strângă prea multă și să trebuie golită. Daca tigaia are canale de scurgere acesta te vor ajuta mult să golești acea grăsime fără a se prelinge pe marginea acesteia.

Concluzii

O tigaie grill poate să fie un înlocuitor foarte bun pentru clasicul grătărel de afara. Cele mai bune sunt cele de fontă dar sunt mai greu de curățat și de întreținut.

Cele care au un strat anti-aderent sunt mult mai ușor de întreținut dar mâncarea nu o să fie la fel de bună ca în cele de fontă de exemplu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Etichete: , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top