Cea mai buna vopsea lavabila

Cum alegi cea mai buna vopsea lavabila? Fie ca vrei sa ii dai un aspect nou casei sau ai cumparat o locuinta si vrei sa o vopsesti o sa ai nevoie de vopsea. Citeste acest ghid pentru a o alege pe cea mai buna pentru ce ai nevoie.

De la lovituri de jucarii si pana la gauri facute cu surubelnita peretii de acasa au mereu de suferit, mai ales cei care avem copii. Din punctul meu de vedere cel putin o data la 3 ani trebuie sa zugravesti pentru ca locuinta sa arate mereu curata.

Am decis ca trebuie vopsita o camera de acasa si am fost sa cumparam vopsea. Am ales una care sa nu fie cea mai ieftina dar nici cea mai scumpa. Am estimat ca toata lucrarea o sa dureze 3 ore si pana seara urma sa se si usuce. Dar nu a fost asa. Dupa ce am dat primul strat se vedeau destul de consistent urme pe unde au mai fost facute reparatii. Au mai urmat doua straturi de vopsea pentru a obtine rezultatul dorit. Intre timp s-a facut seara si a fost nevoie sa dormim la parinti pana a doua zi.

Iata de ce e bine sa stii cum alegi o vopsea lavabila ca sunt acum o gramada de variante si asta fara sa tinem cont de culoare. Am scris acest articol cu detaliile cele mai importante pentru a alege cea mai buna vopsea lavabila.

Recomandari Top 5 vopsele lavabile

1. Vopsea superlavabila Savana ULTRA REZIST cu Teflon™

ce mai buna vopsea lavabila Savana

O vopsea lavabila cu o rezistenta foarte buna la pete si murdarie datorita tehnologiei cu Teflon™. Peretii sunt mult mai usor de curatat cu vopsea superlavabila Savana Ultra Rezist cu Teflon™ deoarece este singura cu aceasta tehnologie in Romania.

Pe langa rezistenta mare la pete si murdarire aceasta vopsea are un grad foarte mare de lavabilitate. Deasemenea datorita faptului ca are o putere mare de acoperire aceasta are un randament exceptional.

Puterea de acoperire: 12-14mp/l/strat.

Timp de uscare un strat 6 ore respectiv 24 ore pentru uscare totala.


2. Vopsea Ultra-lavabila Oskar Ceramic

TOP 5 vopsea lavabila Oskar Ceramic

Vopseaua Ultralavabila Oskar Ceramic are un continut microsfere ceramice care ii ofera o rezistenta foarte mare la murdarie sau pete dar si o ultra-rezistenta la spalare.

Aceasta se poate colora la masinariile de colorare computerizata si se recomanda folosirea exclusiva a pigmentilor de la Deutek,

Consumul de vopsea este in functie de suportul pe care aceasta este aplicata si este de aproximativ 10mp/litru de vopsea pentru un strat.


3. Vopsea lavabila Danke

Top 5 vopsea lavabila Danke peretii respira

Un producator cunoscut Danke are vopsea lavabila Peretii Respira la unul dintre cele mai bune peturi de pe piata.

Aceasta vopsea are proformante acceptabile dar la un pret foarte mic in comparatie cu ceilalti producatori din acest top.

Consumul mediu de vopsea este de 8mp/litru in cazul in care granulatia peretelui este medie.

Aceasta este o alegere buna daca nu te deranjaza sa dai mai multe straturi de vopsea dar vrei un pret cat mai mic pentru vopsirea casei.


4. Vopsea lavabila KOBER Zertifikat Plus

Vopsea lavabila interior Kober Zertifikat Plus

O vopsea superlavabila care are in componenta Ioni de argint. Rolul acestora este de a purifica aerul din incaperi si de a distruge microorganismele care ajung pe perete.

Camera in care locuim trebuie sa fie cat mai curata si sa miroase bine. Cu vopseaua lavabila KOBER Zertifikat Plus acest lucru este mai bine realizat datorira Ionilor de argint.

Are o putere mare de acoperire de pana la 15 mp /litru


5. Vopsea superlavabila Savana ULTRA REZIST cu Teflon™

Vopsea lavabila antimucegai Savana Ultra Rezist

Cea mai buna vopsea lavabila pentru baie si bucatarie datorita tehnologiei cu Teflon™ acesta este super lavabila si are o rezistenta mare la murdarie dar si la umezeala sau mucegai.

Poate fi aplicata de pereti interiori cu glet, ghips carton, tencuiala de var sau ciment, beton sau alte suprafete minerale. Savana Ultra Rezist cu Teflon™ este cea mai buna alegere pentru a vopsi in bucatarie sau baie

Are o putere de acoperire foarte buna de aproximativ 13-15 mp/litru/strat

Se poate colora in nuante proprii ale firmei Savana care are pana la 500 de culori


Cum alegi cea mai buna vopsea lavabila?

Putem gasi pe piata o gramada de feluri de vopsea lavabila de la cateva zeci pana la cateva sute de lei. O vopsea cu un pret cat mai mic nu e cea mai buna solutie atunci cand vrei un rezultat de calitate.

Acum la magazinele mari o vopsea se poate colora automat la masina colorare pe calculator. Din acest motiv nu e cazul sa mai tratam alegerea culorii deoarece e in functie de preferintele fiecaruia.

Tipuri de vopsea lavabila

In functie de unde o sa fie folostita se poate gasi vopsea de interior sau vopsea de exterior care este ceva mai rezistenta.

Vopsea lavabila de interior

Atunci cand vrei sa vopsesti in camere din interiorul casei este important sa fi atent la gradul de umiditate din acea camera. Unele vopsele se vor degrada destul de repede atunci cand umiditatea este mare in camera.

In camerele cu umiditate mare cum sunt bucataria si baia se recomanda vopselele cu proprietati antibacteriene si anti mucegai. Acestea contin anumiti aditivi care le fac mai rezistente la umiditate. Aceste caracteristici sunt trecute pe eticheta produselor.

Pentru resutul camerelor este suficient sa folosim vopsea normala care e mai ieftina dar sa se tina cont si de resutul caracteristicilor.

Vopsea lavabila de exterior

Pentru peretii exteriori ce trebuie vopsiti trebuie sa ai in vedere faptul ca afara o sa mai ploua iar variatiile de temperaturi sunt mari si burste.

Vopseaua de exterior este special creata pentru a face fata acestor capricii ale naturii. Aceasta vopsea trebuie sa fie foarte rezistenta deoarece soarele puternic, ploaia si variatiile de temperatura pot sa deterioreze o vopsea simpla.

De aceea este bine atunci cand ai de vopsit in afara este necesar sa alegi o vopsea care este special creata pentru exterior. De obicei faptul ca vopseaua este de interior sau de exterior este scris cu liter mari pe eticheta.

Gradul de lavabiliatate

Gradul de lavabilitate indica numarul de spalari care le suporta vopseaua dupa ce se usuca fara a se deterioara. Cu cat gradul de lavabilitate este mai mare cu atat vopseaua este mai scumpa.

Se pot deosebi trei tipuri de vopsea in functie de gradul de lavabilitate:

  • Semilavabila – pana la 40 de spalari
  • Normala – pana la 100 de spalari
  • Ultralavabila – pana la 150 de spalari

Aderenta pentru cea mai buna vopsea lavabila

Unele tipuri de vopsea nu adera pe orice suprafata si de aceea este de dorit sa alegem una cu aderenta buna la ceea ce vrem sa vopsim. Unele suprafete trebuie pregatite pentru a putea fi vopsite. De exemplu anumite suprafete trebuie raschetate atunci cand vrei sa aplici o vopsea noua.

Daca vopsesti un perete construit nou orice vopsea o sa adere deoarece suprafata este poroasa si au o aderenta buna. Insa chiar si in cele mai favorabile cazuri specialistii recomanda sa se aplice un strat de amorsa pentru o rezistenta mai buna in timp,

Daca peretele este foarte lucios de la o vopsea pe baza de lac sau pe perete este tencuiala minerala sau var atunci trebuie pregatesti peretele pentru vopsire.

Timpul de uscare

De cele mai multe ori vrei sa termini de vopsit cat mai repede posibil. Cea mai buna vopsea lavabila are un timp de uscare de aproximativ 24h. Chiar daca pare ca s-a uscat in cateva ore vopseaua aplicata pe perete va emana vapori noccivi pentru perioada care e trecuta pe eticheta. Verifica si conditiile in care uscarea se va face in timpul precizat deoarece daca e frig sau umiditate mare atunci sigur timpul va fi mai mare.

Atunci cand se dau mai multe straturi este recomandat sa se lase intre 3 si 5 ore sa se usuce fiecare strat. Ultimul strat trebuie lasat mai multe ore pentru a scapa de substantele daunatoare pentru sanatate.

O vopsea cu un timp mai mic de uscare va fi avea un pret mai mare. Daca timpul de uscare nu e o problema pentru tine atunci poti sa alegi o vopsea mai ieftina dar care respecta celalte criterii. Astfel poti sa faci cea mai buna alegere in ceea ce priveste calitate/pret.

Producatori

Ca si la alte produse companiile producatoare consacrate au un standard de calitate mai bun si vor avea de o calitate buna. Dar asta vine deasemenea cu un pret mai mare.

Printre cele mai cunoscute companii producatoare de vopsele se remarca: Aplalux, Savana, Oskar, Kober si Selena. Aceastea au o calitate foarte bune dar si un pret ceva mai mare decat vopselele ieftine.

Concluzii

Cea mai buna vopsea lavabila trebuie sa tina cont de detaliile de mai sus si sa fie la un pret convenabil. Trebuie avut in vedere unde vopsim in interior sau exterior si daca este necesar un timp de uscare mare. Sa nu uitam nici cat de mult se va murdari vopseaua si daca e cazul sa alegem un model cu un grad de lavabilitate mai mare.

Vopsea lavabila Danke Peretii Respira

Vopsea lavabila Oskar Superweiss, interior, anti-mucegai, 25L

Vopsea lavabila Zertifikat Plus 15L

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Etichete: , , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top