Cel mai bun amplificator wifi – range extender wifi

Dacă conexiunea Wifi merge bine atunci când stai lângă router însă dacă mergi în altă cameră ai probleme de viteză sau se deconectează atunci ai nevoie de un amplificator WiFi. Pentru a alege cel mai bun amplificator WiFi trebuie să știi anumite detalii care te ajută să faci cea mai bună alegere. În acest articol vei găsi multe informații utile pentru această alegere.

cel mai bun amplificator wifi

Adaptor Wireless Extender Qeno

wifi range externder

Amplificator Semnal Retea Wireless, Vaxiuja

Amplificator de semnal WiFi router

Cum alegi cel mai bun amplificator wifi?

Alegerea celui mai bun amplificator WiFi depinde de nevoile tale specifice. Aici sunt câteva lucruri la care ar trebui să te uiți atunci când cauți un amplificator WiFi:

 1. Compatibilitate: asigură-te că amplificatorul WiFi este compatibil cu router-ul tău existent și cu alte dispozitive pe care le ai în casă.
 2. Viteza: verifică viteza de transfer a datelor a amplificatorului WiFi pentru a te asigura că poate susține nevoile tale de conectivitate.
 3. Acoperire: alege un amplificator WiFi care are o acoperire suficient de mare pentru a acoperi întreaga ta casă sau birou.
 4. Preț: compară prețurile diferitelor amplificatoare WiFi pentru a găsi unul care se potrivește bugetului tău.

Tipuri de amplificator wifi

Există mai multe tipuri de amplificatoare WiFi disponibile pe piață, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Aici sunt câteva dintre cele mai comune tipuri de amplificatoare WiFi:

 1. Amplificator WiFi cu fir: acest tip de amplificator se conectează la router prin intermediul unui cablu de rețea și amplifică semnalul WiFi în zona respectivă. Este o opțiune bună pentru cei care au nevoie de o acoperire puternică într-o anumită zonă.
 2. Amplificator WiFi fără fir: acest tip de amplificator poate fi plasat oriunde în casă și se conectează la router prin intermediul unei conexiuni WiFi. Este o opțiune bună pentru cei care au nevoie de o acoperire mai mare în întreaga casă sau birou.
 3. Amplificator WiFi cu fir și fără fir: acest tip de amplificator poate fi utilizat atât cu un cablu de rețea, cât și prin intermediul unei conexiuni WiFi, oferind flexibilitate în a alege modul în care dorești să-l conectezi la router.
 4. Amplificator WiFi cu mufă de priză: acest tip de amplificator se conectează la o priză de perete și amplifică semnalul WiFi în zona respectivă. Este o opțiune bună pentru cei care au nevoie de o acoperire puternică într-o anumită zonă, dar care nu doresc să adauge un alt dispozitiv la router.

Poziționare amplificator wifi

Poziționarea corectă a amplificatorului WiFi poate face o diferență semnificativă în calitatea și puterea semnalului WiFi în casa ta. Aici sunt câteva sfaturi pentru poziționarea amplificatorului WiFi:

 1. Plasează amplificatorul WiFi cât mai aproape de router. Cu cât este mai aproape, cu atât va fi mai ușor să prindă semnalul și să-l amplifice.
 2. Evită să plasezi amplificatorul WiFi în spatele sau sub obiecte care pot bloca semnalul, cum ar fi pereții, mobilierul sau echipamentele electronice.
 3. Plasează amplificatorul WiFi într-o înălțime care permite semnalului să ajungă la toate dispozitivele tale.
 4. Asigură-te că amplificatorul WiFi este plasat într-o zonă cu o acoperire bună a semnalului WiFi de la router. Dacă semnalul este slab în primul rând, amplificatorul nu va putea să-l amplifice.
 5. Dacă ai mai multe amplificatoare WiFi, asigură-te că sunt plasate într-un mod care să ofere o acoperire uniformă în întreaga casă sau birou.

Rază de acoperire

Pentru a determina cât de mult va fi extinsă raza de acoperire a rețelei WiFi după instalarea unui amplificator, trebuie să luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi puterea semnalului WiFi existent, obstacolele fizice care pot bloca semnalul (cum ar fi pereții) și puterea amplificatorului. În general, cu cât este mai puternic amplificatorul, cu atât va fi mai mare raza de acoperire extinsă.

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top