Cel mai bun baby monitor

Odată cu venirea celui mic pe lume s-a dus o mare parte din libertatea de mișcare chiar și prin casă. În acest caz cel mai bun baby monitor devine foarte util.

Cu un astfel de aparat poți să ști ce face bebelușul, daca s-a trezit, dacă urmează să cadă din pat sau cu unele modele chiar și care e temperatura din casă sau daca doarme liniștit.

O camera de supraveghere bebeluși cum mai e numită îți poate oferi libertatea să ieși în curte sau pe balcon suficient timp pentru a-ți reface puterile. Astfel vei ști dacă doarme și stă liniștit ori s-a trezit.

Recomandări

Baby Monitor SpyBaby™

top baby monitor, camera supraveghere bebelusi,

O cameră baby monitor care conține majoritatea funcțiilor utile pentru supravegherea unui bebeluș.

Transmitere video pe o distanță de maxim 260m si audio în 2 sensuri. Distanța scade însă atunci când semnalul trece prin pereți.

Acest model are posibilitatea de video nocturn cu ajutorul unui led infraroșu.

Funcțiile suplimentare de măsurarea temperaturii din casă și posibilitatea de a reda cântece de leagăn pot fi de un adevărat ajutor uneori.

Toate detaliile din camera copilului se pot vedea pe un ecran de 3,2 inch(aproximativ 8cm) care are o rezoluție de 320x240px.

Baby Monitor Wireless WowStep

cel mai bun baby monitor, top camere video

O cameră baby monitor care se poate conecta prin wifi la telefonul mobil unde o să poți vedea pe un ecran mai mare tot ce se întâmplă în camera copilului.

O cameră de dimensiuni reduse care are și un preț destul de bun.

Rezoluția cu care filmează camera este full HD. Aceasta este suficientă pentru a vedea destul de clar camera bebelușului.

Pe lângă faptul ca transmite către telefon semnalul video și audio această cameră are integrat și un difuzor prin care poți să îi vorbești copilului pentru a adormi la loc.

Camera WowStep are senzor de mișcare pentru a semnaliza momentele când se mișcă copilul dar și posibilitatea de vedere nocturna.

Sistem de Baby Monitor Baby Angel IdealStore

top camere supraveghere copii, baby monitor

Un sistem de monitorizare bebeluși cu multe dotări și un ecran care are mai mult de 12cm diametru.

Pentru a vedea camera pe timp de noapte acest baby monitor are un led infraroșu iar camera este adaptată pentru vedere nocturnă.

Camera are senzor pentru a măsura temperatura ambientală din casă dar și posibilitatea de a reda cântece de leagăn.

Aceasta cameră video are și posibilitatea de a te conecta prin wifi la o aplicație din telefonul mobil.

Cum alegi cel mai bun baby monitor?

Tehnologia în domeniul aparatelor electronice a evoluat extrem de mult. Un baby monitor fiind un astfel de aparat poate avea o grămadă de funcții utile. Pentru a vedea ce fel de modele sunt pe piață și ce rol are fiecare funcție citește acest articol în continuare.

Astfel vei putea alege un model care se potrivește mai bine pentru ceea ce ai tu nevoie.

Tipuri de baby monitor

Sunt 2 tipuri de monitoare pentru bebeluși unul mai simplu și ieftin dar oferă doar sunetul din camera copilului iar altul care oferă și imaginea video.

Chiar dacă este o diferență de cost între ele nici și pentru cel cu semnal video se pot găsi variante la un preț destul de bun și vei putea vedea și video starea bebelușului.

Pe lângă semnalul audio video un baby monitor poate avea mai multe tipuri de senzori care îi permită să detecteze anumite modificări din cameră ca temperatura sau mișcare.

Rezolutie cameră si ecran

Ecranul unui aparat nu mai este atât de scump ca în trecut de aceea recomand să alegi cea mai mare rezoluție și diagonală care se încadrează în buget.

Însă nu contează doar rezoluția ecranului ci și cea cu care poate filma camera video. Astfel dacă ambele aparate au o rezoluție bună atunci imaginea rezultată o să fie mai clară.

Dacă alegi o cameră video cu rezoluție mare vei putea să o montezi oriunde în cameră pentru a vedea copilul. Astfel nu o să te mai încurce cablurile sau să o dobori din greșeală.

Canale de comunicație

Unele camere video și audio au un sistem comun de comunicație cu aparatul pentru părinte. Astfel dacă un vecin își va cumpăra un model similar atunci e posibil să apară interferențe și ambele aparate să nu funcționeze corect. Pentru a rezolva această problema unii producători au adăugat mai multe canale de comunicație la camere.

Dacă observi că semnalul video sau audio ajunge cu interferențe la ecran atunci este bine să încerci să schimbi canalul de comunicație. Acest lucru nu este valabil dacă ești prea departe de cameră.

Raza de funcționare

Orice semnal radio scade în intensitate odată cu distanța. De aceea și aceste aparate au o anumită distanță de funcționare.

Pentru dispozitivele care au și aparatul pentru părinte separat distanța de funcționare poate să ajungă la mai mult de 200 în spațiu deschis. Însă din cauza pereților aceasta scade la mai puțin de jumătate în funcție de aparat.

Camerele care se conectează la Wifi și implicit la internet au avantajul că pot fi accesate de oriunde ai conexiune la internet pe telefonul mobil. La acestea raza de funcționare nu mai este relevantă.

Însă datorită infrastructurii modelele care se conectează la un telefon mobil pot fi accesate de oriunde ai acces la internet.

Să ai in vedere distanța până la receptor sau după caz distanța dintre camera video și routerul wifi. Transmisia de imagine video are nevoie de o conexiune radio destul de bună pentru a se face la calitate maximă.

Alimentare

Majoritatea camerelor de supraveghere au transmisia de imagine și/sau sunet fără fir. Însă fiecare aparat în parte are nevoie de electricitate pentru a funcționa.

Pentru a alimentare putem avea 2 tipuri de camere cu baterie și cu alimentare directă la priză. Cele cu baterie sunt mai convenabile mai ales la aparatul pentru părinte însă costă ceva mai mult.

Camera cu acumulator poate să fie ușor mutată prin cameră și nu trebuie să o pui undeva aproape de priză. Însă dacă nu ai verificat câtă baterie mai are disponibilă e posibil să se termine exact atunci când ai mai multă nevoie de ea. Cel mai mare avantaj al unui baby monitor cu baterie este faptul că poate să fie folosit și în afara casei.

Modul vizualizare nocturnă

Toate camerele baby monitor trebuie să conțină acest sistem de vizualizare deoarece copii dorm mai bine când e întuneric.

Multe camere au leduri cu lumină infraroșie care nu este vizibilă de ochiul uman dar se poate recepționa pe camera video. Această lumină nefiind în spectrul vizibil nu va oferi o imagine color ci una monocromă(alb-negru).

În funcție de calitatea senzorului video și software-ul din camera video, imaginea o să fie mai bună sau mai slabă. Un model mai scump are în general aceste elemente mai calitative.

O cameră cu leduri infraroșii mai slabe trebuie pusă mai aproape de copil pentru a se vedea o imagine de clară.

Lumina infraroșie nu influențează în nici un fel copilul. Aceasta este mult mai slabă decât cantitatea de lumină infraroșie care ajunge pe Pământ de la Soare.

Senzor de temperatură

În camera bebelușului este important să știm care e temperatura pentru ca cel mic să poată dormi mai bine.

O cameră care are integrat un senzor de temperatură poate să îți arate ce temperatură este în locul unde este montată camera. Camerele video însă nu o să poată măsura temperatura copilului sau temperatura pe o parte din imaginea înregistrată.

Alarme de mișcare

Unele modele pot semnaliza atunci când copilul se mișcă. Astfel nu este nevoie să fi tot cu ochii pe cameră ci o să te poți uita doar atunci când se detectează mișcare.

Zgomot

Unele camere se pot roti din aplicația de telefon sau prin comenzi radio. Acestea pot să facă zgomot când le schimbi poziția. Dacă alegi un astfel de model verifică cât de mult zgomot face atunci când se rotește pentru a nu trezi copilul.

Partea de cameră care rămâne în camera copilului trebuie să fie silențioasă pentru a nu-l trezi atunci când pornește sau când vrei să o miști.

Cel mai bun baby monitor are nevoie de stocare?

Pentru a vedea starea copilului pe ecran nu este nevoie de nici un mediu de stocare. Însă dacă vrei să folosești camera și pentru a supraveghea casa sau parcarea atunci o să ai nevoie de un mediu de stocare.

Poți alege un model la care se poate monta un card de memorie dar să nu cumperi cardul decât dacă ai nevoie de el.

Portabilitate

O cameră portabilă poate să fie luată cu ușurință în concediu sau oriunde în afara casei unde trebuie să supraveghezi un copil.

Portabilitatea însă de multe ori vine cu un cost mai mare deoarece bateriile sunt încă destul de scumpe.

Majoritatea camerelor sunt alimentate la tensiunea de 5 V iar curentul consumat nu este foarte mare. La acestea se poate folosi o baterie reîncărcabilă pentru alimentare. Astfel vei avea mobilitate și cu o cameră mai ieftină.

Wifi sau display?

Care baby monitor este mai bun cel care se conectează la telefon prin wifi sau cel cu display. E mai mult o chestie de preferințe deoarece ambele pot avea caracteristici foarte bune.

Telefoanele au un ecran foarte performat pe care o cameră cu rezoluție bună o să redea o imagine foarte clară. Însă atât timp cât veghezi copilul nu mai ai acces la unele funcționalități ale telefonului.

Un ecran separat pe lângă faptul că costă destul de mult are de cele mai multe ori o rezoluție mai mică. Însă pentru a vedea cum doarme copilul nu este necesară atât de multă acuratețe a imaginii.

Un alt aparat care se poate folosi ca ecran este un telefon mai vechi dar pe care să se poată instala aplicație cu ultimele actualizări.

Securitate

O cameră video poate să fie o problemă destul de mare atunci când vine vorba de securitatea intimității de acasa.

O cameră video de calitate are semnalul video criptat pentru a nu se putea decodifica de o persoană aflată în apropiere.

Pe lângă asta trebuie să ai grijă să ai parole puternice la routerul de internet pentru modelele cu wifi.

Alte funcții utile

Unele camere au și alete funcții dintre care unele sunt foarte utile în anumite situații:

  • talk-back – prin apasarea unui buton vei putea să îi vorbești copilului înainte să ajungi la el. El va auzi într-un difuzor aflat în cameră.
  • rotire 360 – Pentru a vedea toată camera o cameră se poate roti pentru a vedea și alte zone. Rotirea se face din aplicația de telefon sau direct de pe receptorul pentru părinți.
  • zoom – Vrei să vezi dacă i-a căzut suzeta? Unele modele au chiar și zoom cu care o să poți vedea anumite detalii mai bine.
  • cântece de leagăn – un detaliu care îl au unele camere este posibilitatea de a pune cântece de leagăn direct pe cameră.

Sistem de Baby Monitor Baby Angel IdealStore

Baby Monitor Wireless WowStep

Baby Monitor SpyBaby™

Etichete: , , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top