Cel mai bun cântar corporal

Probabil fiecare locuință are un cântar pentru a putea urmări cum evoluează greutatea. Unul dintre factorii de luat în considerare atunci când vine vorba de sănătate este și greutatea. Pentru a evalua dacă numărul de kilograme a scăzut sau a crescut trebuie să folosești cel mai bun cântar corporal.

Recomandări

cel mai bun cântar corporal

Cantar inteligent Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

cele mai bune cântare

Cantar de persoane Heinner HBS-180SS

top cântare corporale

Cantar inteligent Xiaomi Mi Smart Scale 2

Cum alegi cel mai bun cântar corporal?

Alegerea unui cântar corporal poate depinde de mai mulți factori, inclusiv nevoile personale, caracteristicile și funcțiile disponibile. Iată câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți un cântar corporal:

 1. Precizie: Asigurați-vă că cântarul are o precizie bună și poate afișa greutatea cu o precizie de cel puțin 0,1 kg. Cu cât precizia e mai mare cu atât o să poți vedea mai ușor cum evoluează greutatea. Un cântar mai precis este de multe ori mai scump deoarece are senzorii de o calitate mai mare.
 2. Capacitatea de greutate: Asigurați-vă că cântarul poate măsura greutatea dorită. În general problema se pune la greutatea maximă dar sunt situații în care trebuie măsurată și ceva mai ușor. Sunt cântare care măsoară de la 0 kg dar nu sunt toate. Ai și acest fapt în vedere când alegi un cântar de calitate.
 3. Funcții suplimentare: Unele cântare corporale oferă funcții suplimentare, cum ar fi măsurarea procentului de grăsime corporală, masa musculară sau masa osoasă. Decideți dacă acestea sunt funcții importante pentru dvs. Acestea se mai numesc și cântare inteligente și pot de detecteze o mulțime de caracteristici ale stării de sănătate.
 4. Conectivitate: Dacă doriți să monitorizați progresul în timp, un cântar conectat la o aplicație de telefon mobil sau la internet poate fi util. Această conexiune este utilă și pentru a detecta mai multe detalii despre ceea ce cântarul a măsurat.
 5. Design: Cântarul trebuie să fie ușor de utilizat și să aibă un ecran clar și ușor de citit. De multe ori un cântar este depozitat la vedere de aceea trebui să se integreze în designul camere în care va fidepozitat.
 6. Marca: Citiți recenziile și verificați reputația brandului pentru a vă asigura că cumpărați un produs de calitate.
 7. Garantie: Asigurați-vă că cântarul are o garanție bună, în cazul în care există probleme cu funcționarea sau calitatea.

Tipuri de cântar corporal

Există mai multe tipuri de cântare corporale disponibile pe piață, fiecare cu propriile caracteristici și funcții.

 1. Cântare mecanice: Acestea sunt cele mai simple și cele mai ieftine tipuri de cântare. Ele funcționează prin utilizarea unui mecanism de balanță și afișează greutatea prin intermediul unui indicator.
 2. Cântare analitice: Acestea au un mecanism de balanță similar cu cel al cântarelor mecanice, dar oferă și măsurarea procentului de grăsime corporală.
 3. Cântare cu bioimpedanță: Acestea măsoară rezistența electrică a corpului pentru a determina procentul de grăsime corporală, masa musculară și masa osoasă. Multe cântare inteligente funcționează folosind acest principiu.
 4. Cântare inteligente: Acestea sunt conectate la internet sau la aplicații mobile și oferă funcții suplimentare precum monitorizarea progresului, analiza datelor și setarea obiectivelor. Pe lângă vizualizarea multor date despre stare actuală a corpului o aplicație poate să urmărească evoluția în timp a sănătății.
 5. Cântare medico-profesionale: Acestea sunt utilizate în medii medicale sau de fitness, au precizie ridicată și oferă funcții precum măsurarea compoziției corporale, analiza țesutului adipos și măsurarea densității osoase.

Cântare inteligente

Cântarele inteligente sunt un tip de cântare corporală conectată la internet sau la aplicații mobile, care oferă funcții suplimentare față de cântarele obișnuite. Unele dintre caracteristicile și funcțiile comune ale cântarelor inteligente sunt:

 1. Monitorizarea progresului: Cântarele inteligente vă permit să urmăriți progresul în timp, prin conectarea la aplicația sau contul dvs. online.
 2. Analiza datelor: Unele cântare inteligente pot analiza datele colectate și pot oferi rapoarte sau recomandări pentru a atinge obiectivele dvs. de sănătate și fitness.
 3. Setarea obiectivelor: Cântarele inteligente vă permit să setați obiective și să vă monitorizați progresul în direcția lor.
 4. Conectivitate: Cântarele inteligente sunt conectate la internet sau la aplicații mobile, vă permițând să accesați și să partajați datele dvs. de greutate și compoziție corporală cu alții.
 5. Notificări și alertă: Unele cântare inteligente pot să vă trimită notificări și alerte când atingeți sau depășiți anumite obiective sau când există schimbări semnificative în greutatea sau compoziția corporală.
 6. Compatibilitate: Unele cântare inteligente sunt compatibile cu diferite dispozitive sau servicii cloud, cum ar fi Google Fit, Apple Health sau MyFitnessPal.

Concluzii

Un cântar corporal de calitate poate să fie un dispozitiv foarte benefic pentru sănătatea ta. Ca să observi cum arăți te poti uita oricând în oglindă însă pentru a urmări evoluția pe termen mai scurt trebuie să folosești un cântar pentru corp.

Află care sunt funcțiile de care ai nevoie și astfel vei putea alege cel mai bun cântar corporal. Pe lângă asta mai sunt designul și prețul să fie conform asteptărilor.

Etichete: , , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top