Cel mai bun cort

Dacă îți place natura și aerul curat trebuie să încerci să dormi într-un cort cel puțin odată. Pentru asta ai trebui să alegi cel mai bun cort. Poți afla din acest articol cum faci această alegere și ce poți găsi pe piață.

Experiența de dormit în natură poate să fie mult mai bună dacă ai ceea ce îți trebuie cu tine. Printre toate lucrurile necesare și un cort de calitate este foarte important.

Recomandări

Cel mai bun cort

Cort camping 2 persoane D20004

top corturi

Cort drumetie Coleman Darwin 3+

cele mai bune corturi

Cort pentru 5 persoane tip TUNNEL

Cum alegi ce mai bun cort?

Pe lângă culori și desene de pe material sunt câteva detalii care trebuie să le ști atunci când alegi un cort de calitate. Pentru o alegere bună trebuie sa iei in considerare următoarele aspecte:

 1. Spațiul necesar: Alege un cort care să aibă suficient spațiu pentru toate persoanele care vor dormi în el, plus un spațiu pentru bagaje.
 2. Utilitatea: Alege un cort care să fie potrivit pentru tipul de camping pe care îl vei face (ex. cort de 3 sezoane pentru camping de vara sau un cort 4 sezoane pentru camping în orice anotimp)
 3. Materialele: Alege un cort din materiale rezistente și impermeabile pentru a te asigura că va rămâne uscat în cazul ploii.
 4. Ușurința în montare: Alege un cort care să fie ușor de montat si demontat, pentru a economisi timp și efort.
 5. Greutatea: Dacă vei face drumeții, alege un cort cât mai ușor pentru a-l putea transporta mai simplu.
 6. Prețul: Alege un cort care să se încadreze in bugetul tău.

Tipuri de cort

Exista mai multe tipuri de corturi, in functie de scopul pentru care sunt utilizate, cum ar fi:

 1. Corturi de familie: Sunt cele mai mari și pot adăposti mai multe persoane, au mai multe camere si spații de depozitare.
 2. Corturi de camping: Sunt mai mici si mai ușoare, pot fi transportate cu ușurință și sunt ideale pentru drumeții sau camping de o noapte.
 3. Corturi de expediție: Sunt concepute pentru condiții extreme si au caracteristici adiționale, cum ar fi podele impermeabile si vestibule închise. Sunt ideale pentru alpinism si expediții.
 4. Corturi pentru festivale: Sunt proiectate pentru a fi utilizate la evenimente in aer liber, cum ar fi festivaluri de muzica sau camping de grup.
 5. Corturi de backpacking: Sunt cele mai mici si mai ușoare tip de cort și sunt ideale pentru drumeții și camping de o noapte. Sunt ușor de transportat si au caracteristici minimaliste.

Cort auto

Un cort auto este un tip de cort special proiectat pentru a fi montat pe o mașina sau un vehicul de camping. Acest tip de cort este utilizat pentru a oferi un spațiu de dormit suplimentar sau un spațiu de depozitare pentru aventurile în aer liber.

Corturile auto pot fi montate pe o varietate de vehicule, cum ar fi camioane, SUV-uri, masini de teren sau chiar barci. Ele pot fi usor de instalat si dezasamblat si ofera un spatiu aditional pentru dormit si depozitare.

Unele corturi auto au caracteristici suplimentare, cum ar fi ferestre, ventilație, sisteme de pliere, perdele pentru intimitate si chiar un acoperiș pentru ploaie.

Un cort auto poate fi o opțiune convenabila si versatila pentru cei care iubesc sa exploreze natura și să petreacă timp in aer liber, dar care doresc sa aibă un spațiu de dormit suplimentar și un spațiu de depozitare.

Accesorii corturi

Exista o varietate de accesorii pentru cort, care pot face experiența de camping mai confortabila si mai sigura:

 1. Podeaua cortului: O podea pentru cort poate fi utilizată pentru a proteja cortul de umezeala si de solul dur.
 2. Perdeluțe pentru intimitate: Pot fi atașate cortului pentru a oferi mai multa intimitate si a proteja de razele soarelui sau de vânt.
 3. Lumini interioare: Pot fi utilizate pentru a ilumina interiorul cortului și a oferi mai multă siguranța in timpul nopții.
 4. Ventilație: Un sistem de ventilație poate fi utilizat pentru a menține aerul curat si proaspăt în interiorul cortului.
 5. Baterii: Baterii sau panouri solare pot fi utilizate pentru a alimenta lumini sau alte dispozitive electronice în timpul campingului.
 6. Saltele sau perne: Acestea pot fi utilizate pentru a adăuga mai mult confort la dormit.
 7. Organizatoare: Pot fi utilizate pentru a organiza și a păstra lucrurile în ordine în interiorul cortului.
 8. Paturi sau saci de dormit: Pentru a asigura un somn confortabil și cald dar și pentru a avea o noapte de somn odihnitoare.

Materiale pentru cort

Exista mai multe tipuri de materiale utilizate pentru fabricarea corturilor, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje:

 1. Poliester: Este un material rezistent la apă și la vânt, este ușor și se usucă repede. Este una dintre cele mai populare alegeri pentru corturile de camping.
 2. Nylon: Este, de asemenea, un material rezistent la apa si la vânt, ușor si se usucă repede. Este, de asemenea, o alegere populara pentru corturile de camping.
 3. Canvas: Este un material mai greu, dar rezistent si durabil. Este o alegere populara pentru corturile de familie sau pentru camping pe termen lung.
 4. PVC: Este un material impermeabil, rezistent la uzura si la vreme rea, și poate fi utilizat pentru a crea un acoperiș pentru cort.
 5. Polietilena: Este un material rezistent la apa si la vant, dar mai greu si mai putin flexibil decat celelalte materiale. Este utilizat pentru corturile de camping de grup sau pentru camping pe termen lung.

In general, alegerea materialului pentru cort depinde de tipul de camping pe care il vei face si de nevoile tale personale.

Cel mai bun cort

Cort camping 2 persoane D20004

top corturi

Cort drumetie Coleman Darwin 3+

cele mai bune corturi

Cort pentru 5 persoane tip TUNNEL

Etichete: , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top