Cel mai bun portbagaj auto

Mereu se întâmplă să ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare. Atunci când pleci la drum cel mai bun portbagaj auto poate să fi o solutie utilă pentru a avea loc de mai multe bagaje. Acesta va extinde locul de depozitare care îl are deja mașina printr-o cutie montată în afara automobilului în care poți să pui tot ce ai nevoie.

Află din acest articol cum alegi un portbagaj auto și alte detalii importante pentru a găsi pe cel potrivit pentru ceea ce ai tu nevoie.

Cel mai bun portbagaj auto

Cutie portbagaj ArtPlast Carbon line 320l

cea mai buna cutie portbagaj

Cutie portbagaj Thule Force XT S

top portbagaj auto Thule

Cutie portbagaj Thule Motion XT XXL

Cum alegi cel mai bun portbagaj auto?

Când alegeți un portbagaj auto, ar trebui să luați în considerare următoarele aspecte:

 1. Dimensiunea: Alegeți un portbagaj care se potrivește bine cu dimensiunile mașinii dumneavoastră și care poate suporta greutatea bagajelor dumneavoastră.
 2. Greutatea: Verificați capacitatea maximă de încărcare a portbagajului pentru a vă asigura că poate suporta greutatea bagajelor dumneavoastră.
 3. Materialul: Portbagajele sunt fabricate din diferite materiale, cum ar fi plasticul, aluminiul sau oțelul, fiecare cu avantajele și dezavantajele lor. Alegeți unul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
 4. Designul: Unele portbagaje au un design mai aerodinamic, care poate reduce rezistența la vânt și poate oferi o economie de combustibil.
 5. Ușurința de montare: Asigurați-vă că portbagajul poate fi montat și demontat ușor, fără a necesita unelte sau alte echipamente speciale.
 6. Siguranța: Verificați dacă portbagajul are sisteme de prindere sau sisteme de siguranță pentru a vă asigura că bagajele dumneavoastră sunt fixate în siguranță.
 7. Garantia: Verificați dacă portbagajul vine cu o garanție și care este durata acesteia.
 8. Prețul: Portbagajele pot varia în preț în funcție de calitate și caracteristici. Alegeți unul care se potrivește cel mai bine bugetului dumneavoastră.

Tipuri de portbagaj auto

Există mai multe tipuri de portbagaj auto, dintre care cele mai comune sunt:

 1. Portbagaj de acoperis: Acest tip de portbagaj se fixează pe acoperișul mașinii și este ideal pentru bagaje voluminoase sau lungi, cum ar fi schiurile sau placa de surf.
 2. Portbagaj de plafon: Acest tip de portbagaj se fixează pe plafonul mașinii și este potrivit pentru bagaje mai mici sau pentru echipamente sportive.
 3. Portbagaj de hayon: Acest tip de portbagaj se fixează pe hayonul mașinii și este potrivit pentru bagaje mai mici sau pentru echipamente sportive.
 4. Portbagaj de bara: Acest tip de portbagaj se fixează pe barele de pe acoperișul mașinii și este potrivit pentru bagaje voluminoase sau lungi.
 5. Portbagaj de plafon cu suport: Acest tip de portbagaj se fixează pe plafonul mașinii și vine cu un suport special care îl susține. Este potrivit pentru bagaje mai mici sau pentru echipamente sportive.
 6. Portbagaj pliabil: Acest tip de portbagaj se poate plia atunci când nu este utilizat, ceea ce îl face ușor de depozitat și de transportat

Portbagaj de plafon

Un portbagaj de plafon este un tip de portbagaj care se fixează pe plafonul mașinii, oferind astfel mai mult spațiu de depozitare în interiorul mașinii. Acesta este potrivit pentru bagaje mai mici sau pentru echipamente sportive. Unele avantaje ale unui portbagaj de plafon sunt:

 1. Capacitate de încărcare: Un portbagaj de plafon poate suporta o greutate mare, astfel încât să puteți transporta mai multe bagaje.
 2. Aerodinamic: Un portbagaj de plafon are un design aerodinamic, care poate reduce rezistența la vânt și poate oferi o economie de combustibil.
 3. Ușor de accesat: Un portbagaj de plafon poate fi ușor accesat prin ușile laterale ale mașinii, fără a fi nevoie să deschideți hayonul.
 4. Securitate: Un portbagaj de plafon poate fi echipat cu sisteme de prindere sau sisteme de siguranță pentru a vă asigura că bagajele dumneavoastră sunt fixate în siguranță.
 5. Ușurința de montare: Un portbagaj de plafon poate fi montat și demontat ușor, fără a necesita unelte sau alte echipamente speciale.

Cu toate acestea, unele dezavantaje ale unui portbagaj de plafon ar fi:

 1. Înălțimea: Un portbagaj de plafon va crește înălțimea mașinii, ceea ce poate face dificilă parcarea în garaje sau sub poduri joase.
 2. Accesibilitate: Unele bagaje pot fi greu de accesat dacă sunt plasate în spatele mașinii sau dacă mașina este parcata într-un loc înclinat.
 3. Montarea: Unele modele de portbagaj de plafon necesită un sistem de prindere special, ceea ce poate fi dificil de instalat pentru unii utilizatori.

Producători de portbagaje auto

Există mai mulți producători de portbagaje auto, dar câțiva dintre cei mai cunoscuți sunt: Thule, Yakima, Rhino Rack, Malone, Rola și Bosal. Acestea sunt doar câțiva dintre producătorii de portbagaje auto disponibili pe piață și pot varia în funcție de calitate, preț și disponibilitate în diferite țări. Este important să căutați un portbagaj auto care se potrivește mașinii dumneavoastră și care este adecvat pentru nevoile dumneavoastră de transport.

Cel mai bun portbagaj auto

Cutie portbagaj ArtPlast Carbon line 320l

cea mai buna cutie portbagaj

Cutie portbagaj Thule Force XT S

top portbagaj auto Thule

Cutie portbagaj Thule Motion XT XXL

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top