Cel mai bun prelungitor

De multe ori avem nevoie de mai multe prize sau de un cablu mai lung la aparatele electrice din casă. Cel mai bun prelungitor poate să te ajute atunci când îți instalezi biroul sau când electrocasnicele de pe bucătărie sunt mai multe decât prizele la care te-ai gândit sa le montezi la început.

Alegerea prelungitorului poate să fie destul de dificilă deoarece sunt modele ieftine și de multe ori de calitate slabă dar sunt și unele supra-evaluate la preț. Află din acest articol ce detalii sa ai în vedere când alegi un prelungitor.

Recomandări

cel mai bun prelungitor

Prelungitor cu protectie la supratensiune Bachmann

top prelungitor ieftin

Pachet 2 prelungitoare Bachmann SELLY

top prelungitoare Philips

Prelungitor Surge Protector 4 prize Phililps

Cum alegi cel mai bun prelungitor?

Există mai multe tipuri de prelungitoare și alegerea celui mai bun depinde de nevoile dumneavoastră. Iată câteva lucruri la care ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați un prelungitor:

 • Numărul de prize: Asigurați-vă că prelungitorul are suficiente prize pentru a acoperi nevoile dumneavoastră.
 • Lungimea cablului: Trebuie să verifici dacă prelungitorul are lungimea cablului potrivită pentru a ajunge la locul unde aveți nevoie de el.
 • Protecție la supratensiune: Asigurați-vă că prelungitorul are protecție la supratensiune, care poate proteja aparatele conectate împotriva supratensiunii sau a suprasarcinii. Astffel nu riști să se defecteze alte aparate din casă.
 • Certificări: Asigurați-vă că prelungitorul este certificat de către organismele de reglementare pentru a vă asigura că este sigur și conform cu standardele de calitate.
 • Design: Asigurați-vă că prelungitorul este potrivit pentru utilizarea dumneavoastră și se integrează bine în spațiul dumneavoastră. Asta dacă nu se poate ascunde în suportul unui birou sau după mobilă.

Tipuri de prelungitoare

Există mai multe tipuri de prelungitoare, inclusiv:

 • Prelungitor cu mai multe prize: acest tip de prelungitor are mai multe prize, permițând conectarea mai multor dispozitive în același timp.
 • Prelungitor cu protecție la supratensiune: acest tip de prelungitor are un mecanism de protecție împotriva supratensiunii sau a suprasarcinii, care poate proteja dispozitivele conectate împotriva daunei.
 • Prelungitor cu comutator: acest tip de prelungitor are un comutator care poate fi utilizat pentru a activa sau dezactiva prizele.
 • Prelungitor cu USB: acest tip de prelungitor are prizele USB adiționale, permițând încărcarea dispozitivelor mobile fără a utiliza un adaptor separat. Atenție însă la încărcarea dispozitivelor mai sensibile deoarece acestea se pot defecta. Încarcătoarele originale au anumiți parametrii în care fac încărcarea pentru a maximiza dirata de viața a bateriei.
 • Prelungitor cu lungime extensibilă: acest tip de prelungitor are un cablu extensibil care poate fi tras pentru a-l lungi sau scurtat pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.
 • Prelungitor cu design compact: acest tip de prelungitor are un design compact, fiind ușor de transportat și de stocat, ideale pentru utilizarea în călătorii sau în spații mici.

Este important să alegeți un prelungitor care se potrivește nevoilor dumneavoastră și să verificați dacă este certificat de către organismele de reglementare pentru a vă asigura că este sigur și conform cu standardele de calitate.

Prelungitor de exterior

Un prelungitor cu priză de exterior este un dispozitiv care permite conectarea unui cablu electric la o sursă de alimentare în exteriorul unei clădiri. Acesta este utilizat pentru a furniza curent electric la uneltele sau dispozitivele care necesită o sursă de alimentare în afara clădirii, cum ar fi iluminatul de gradina, utilaje de gradina, etc. Este important să se aleagă un prelungitor cu priză de exterior care este proiectat pentru uz exterior și este protejat împotriva intemperiilor.

Producători

Unele dintre cele mai bune prelungitoare sunt cele fabricate de Belkin, Philips, TP-Link sau APC. Acestea sunt produse de brand-uri renumite și oferă caracteristici de calitate precum protecție la supratensiune, lungimea cablului, numărul de prize și certificările necesare.

Concluzii

Cel mai bun prelungitor te ajută să extinzi numărul de aparate din casă sau din curte. Însă trebuie să alegi un model potrivit pentru ce ai nevoie, realizat din materiale de calitate și să fie conform cu reglementările în domeniu. Nu ai vrea un prelungitor care să te curenteze când pui mâna pe el sau care să distrugă toate aparatele electrice conectate la el. Trebuie să te gândești și la aceste aspecte atunci când alegi unul.

cel mai bun prelungitor

Prelungitor cu protectie la supratensiune Bachmann

top prelungitor ieftin

Pachet 2 prelungitoare Bachmann SELLY

top prelungitoare Philips

Prelungitor Surge Protector 4 prize Phililps

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top