Cel mai bun scaun auto

Cine are copii și automobil știe cât de important este un scaun auto de calitate. Cel mai bun scaun auto nu este doar obligatoriu de folosit pentru copii dar este și confortabil și plăcut pentru copil. Cu cât copilul stă mai bine în scaun cu atât o să reziste mai bine la drum și nu o să se plictisească.

Pentru a alege un scaun auto sunt câteva elemente de care este bine să ții cont pentru a face o alegere potrivită.

Recomandări

cel mai bun scaun auto

Scaun Auto Baby Jolie ENDO IDL Collection

top scaune auto

Scaun Auto ISP CAPRI Baby LikeSMART

cele mai bune scaune auto pentru copii

Scaun auto BABY JOLIE COSMO IDL Collection

Cum alegi cel mai bun scaun auto?

Există câteva lucruri importante de luat în considerare atunci când alegeți cel mai bun scaun auto pentru copilul dumneavoastră:

 1. Grupa de greutate: Scaunele auto sunt proiectate pentru diferite grupe de greutate, astfel încât să se potrivească cu greutatea și înălțimea copilului dumneavoastră.
 2. Reglajul înălțimii: Sistemul de reglaj al înălțimii trebuie să fie ușor de utilizat și să permită scaunul să se adapteze la mărimea copilului în timp ce acesta crește.
 3. Siguranța: Verificați dacă scaunul are o etichetă de conformitate cu normele de siguranță și dacă a trecut testele de siguranță.
 4. Confortul: Asigurați-vă că scaunul oferă suport adecvat pentru cap și spate și că are perne confortabile pentru a asigura un drum confortabil pentru copilul dumneavoastră.
 5. Ușurința de utilizare: Verificați dacă scaunul este ușor de instalat și de utilizat, inclusiv dacă are centuri de siguranță ușor de ajustat și dacă este ușor de curățat.
 6. Compatibilitatea cu mașina: Verificați dacă scaunul este compatibil cu sistemele de prindere ISOFIX sau cu centurile de siguranță ale mașinii dumneavoastră.

Este important să se respecte normele și recomandările producătorului și să se verifice periodic scaunul pentru a se asigura că este în stare bună și că se potrivește în continuare cu nevoile copilului.

Tipuri de scaune auto

Există mai multe tipuri de scaune auto pentru copii, care se potrivesc diferitelor grupe de greutate și înălțime:

 1. Scaune auto pentru bebeluși: acestea sunt proiectate pentru copii cu greutatea între 0 și 13 kg, și sunt instalate în sensul opus mersului.
 2. Scaune auto pentru copii mici: acestea sunt proiectate pentru copii cu greutatea între 9 și 18 kg, și sunt instalate în sensul mersului.
 3. Scaune auto pentru copii mai mari: acestea sunt proiectate pentru copii cu greutatea între 15 și 36 kg, și sunt instalate în sensul mersului. Acestea sunt realizate din materiale mai rezistente și de multe ori de transformă în înălțător auto.
 4. Scaune auto cu înălțime reglabilă: acestea sunt proiectate pentru copii cu greutatea între 9 și 36 kg, și permit reglarea înălțimii în funcție de creșterea copilului.
 5. Scaune auto cu sistem de prindere ISOFIX: acestea se prind direct în mașină prin intermediul sistemului ISOFIX, oferind o fixare mai sigură și mai ușoară de instalat decât scaunele care se prind cu centurile de siguranță.
 6. Scaune auto rotative: Aceste scaune se pot roti pentru a avea acces mai ușor la copil atunci când îl pui sau îl iei din mașină.

Este important să se respecte normele și recomandările producătorului și să se verifice periodic scaunul pentru a se asigura că este în stare bună și că se potrivește în continuare cu nevoile copilului.

Sistemul ISOFIX

Sistemul ISOFIX este un sistem de prindere pentru scaunele auto pentru copii, care se fixează direct în mașină prin intermediul unor puncte de ancorare specifice. Acest sistem a fost creat pentru a oferi o fixare mai sigură și mai ușoară pentru scaunele auto pentru copii, făcând instalarea și utilizarea acestora mai simplă și mai sigură.

Sistemul ISOFIX constă în două bare metalice care se prind în punctele de ancorare specifice din mașină, în timp ce scaunul auto pentru copii este fixat prin intermediul unor conectori ISOFIX la aceste bare.

Acest sistem oferă o fixare mai sigură decât prinderea cu centurile de siguranță, deoarece se asigură că scaunul auto pentru copii este fixat în mod corespunzător în mașină. De asemenea, acest sistem oferă o instalare mai ușoară și mai rapidă, făcând ca utilizarea scaunelor auto pentru copii să fie mai convenabilă pentru părinți.

Este important să verificați dacă mașina dumneavoastră are puncte de ancorare ISOFIX și dacă scaunul auto pentru copii pe care doriți să-l cumpărați este compatibil cu acest sistem, înainte de achiziționarea acestuia.

Funcții scaune auto

Funcțiile unui scaun auto pentru copii variază în funcție de modelul și producătorul scaunului. Însă funcțiile generale incluse sunt:

 1. Sistem de prindere: Scaunele auto pot fi prinse în mașină prin intermediul centurilor de siguranță sau a sistemului ISOFIX.
 2. Reglajul înălțimii: Sistemul de reglaj al înălțimii permite ajustarea scaunului pentru a se potrivi cu înălțimea copilului în creștere.
 3. Spatele reglabil: unele scaune auto au un spate reglabil, care poate fi ajustat pentru a oferi mai mult suport pentru cap și spatele copilului. Dar și pentru a permite copilului să doarmă mai confortabil.
 4. Perne confortabile: unele scaune auto au perne suplimentare pentru a oferi mai mult confort copilului.
 5. Centuri de siguranță: centurile de siguranță sunt proiectate pentru a ține copilul fixat în scaun în cazul unui accident.
 6. Sistem de prindere cu un singur click: acest sistem permite o fixare și o eliberare ușoară a copilului din scaun.
 7. Sistem de prindere pentru centurile de siguranță: acest sistem permite păstrarea centurilor de siguranță în poziție corectă pe corpul copilului.
 8. Sistem de protectie la impact lateral (L.S.P)
 9. Sistem de reglare a inclinatiei pentru un somn confortabil.
 10. Sistem de ventilatie pentru a mentine un mediu confortabil in interiorul scaunului.

Este important să se respecte normele și recomandările producătorului și să se verifice periodic scaunul pentru a se asigura că este în stare bună și că se potrivește în continuare cu nevoile copilului.

Norme scaune auto

Există diferite norme și reguli pentru scaunele auto pentru copii, care variază în funcție de țară. În general, acestea se bazează pe grupe de greutate și înălțime, și sunt menite să asigure siguranța copilului în cazul unui accident.

În Europa norma care guvernează scaunele auto pentru copii este ECE R44/04, care este adoptată de majoritatea țărilor din Europa. Norma specifică cerințele pentru scaunele auto pentru diferite grupe de greutate și înălțime și include teste pentru a verifica siguranța scaunelor.

În Statele Unite, regulamentele pentru scaunele auto pentru copii sunt guvernate de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) și se bazează pe aceleași grupe de greutate și înălțime ca și norma ECE R44/04.

Este important să se respecte normele și recomandările producătorului și să se verifice periodic scaunul pentru a se asigura că este în stare bună și că se potrivește în continuare cu nevoile copilului. Este important să se cumpărați scaune auto care sunt conforme cu normele și regulamentele țării în care se va utiliza.

Protecții pentru scaune auto

Protecțiile pentru scaunele auto sunt accesorii care se pot adăuga scaunelor auto pentru copii pentru a le oferi mai multă protecție și confort. Există mai multe tipuri de protecții pentru scaunele auto, cum ar fi:

 1. Protecții pentru spătare: acestea sunt perne sau huse care se pot adăuga scaunului auto pentru a oferi mai mult suport pentru cap și spatele copilului.
 2. Protecții pentru centuri de siguranță: acestea sunt accesorii care se pot adăuga scaunului auto pentru a oferi mai mult confort și protecție în jurul centurilor de siguranță.
 3. Protecții pentru bazin: acestea sunt perne sau huse care se pot adăuga scaunului auto pentru a oferi mai mult suport și protecție pentru bazinul copilului.

Concluzii

Dacă copilul este destul de mare atunci este bine ca pe lângă detaliile discutate în acest articol să îl lași pe el să aleagă culoarea sau design-ul scaunului.

Majoritatea copiilor nu au rabdare prea multă la drum lung fie că se plictisesc fie ca nu stau bine și trebuie cumva convinși să mai aibe un pic de rabdare. Un scaun auto de calitate care nu incomodează copilul o să îi permită să stea mai mult timp fără să se plictisească.

cel mai bun scaun auto

Scaun Auto Baby Jolie ENDO IDL Collection

top scaune auto

Scaun Auto ISP CAPRI Baby LikeSMART

cele mai bune scaune auto pentru copii

Scaun auto BABY JOLIE COSMO IDL Collection

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top