Cel mai bun scuter electric

Dacă e să cautam cel mai ieftin tip de transport cu motor fără să considerăm bicileta electrica cel mai probabil rămâne pe primul loc un scuter electric. Dar cum alegi cel mai bun scuter electric și ce caracteristici trebuie să aibă?

Află la ce detalii să fi atent atunci când alegi un scuter electric. Aceste aspecte pot face diferența dintre o investiție proastă și un vehicul de transport util.

Recomandări

cel mai bun scuter electric

Scuter electric RDB SULINA 500 W

top scuter electric

Motocicleta Electrica SB50 Urban Licence

cea mai buna trotineta electrica

Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2

Cum alegi cel mai bun scuter electric?

Multe companii au început să producă scutere electrice de mai multe feluri. La acest capitol trebuie să considerăm și trotinetele electrice deoarece au același principiu de funcționare.

Există câteva lucruri importante de luat în considerare atunci când alegeți un scuter electric:

 1. Autonomia bateriei: Asigurați-vă că bateria scuterului are o autonomie suficientă pentru nevoile dumneavoastră de călătorie și că poate fi încărcată rapid. Cum modelele mai ieftine nu au încărcare rapidă ai în vedere să fie suficient de mare bateria pentru a ajunge pentru numărul de km care îi faci într-o zi.
 2. Viteza maximă: Verificați viteza maximă a scuterului și asigurați-vă că se potrivește cu nevoile dumneavoastră dar și cu legislația în vigoare. Dacă viteza maximă este mai mare decât limita impusă legal pentru vehiculul respectiv e posibil să plătiți o amentă destul de mare.
 3. Greutatea: Verificați greutatea scuterului și asigurați-vă că poate fi transportat ușor dacă este necesar. Scuterele mai mari nu vor putea fi transportate decât impinde iar la acestea greutatea poate să fie mai mare. Însă acestea au o baterie mai mare. Dacă e un vehicul care se duce cu mâna atunci trebuie să te gândești cât o să îl poți transporta, de exemplu dacă blocul nu are lift.
 4. Suspensiile: Verificați sistemul de suspensii al scuterului și asigurați-vă că oferă un confort adecvat în timpul călătoriei.
 5. Frânele: Verificați sistemul de frânare al scuterului și asigurați-vă că este eficient și aveți o frână și în cazul în care motorul nu mai funcționează sau bateria e descărcată.
 6. Depozitare: Dacă alegi o trotinetă atunci nu e o problemă depozitare însă dacă vrei un scuter de dimensiuni mai mari atunci trebuie să te gândești unde se poate depozita. Dacă stai la bloc e o problemă și faptul ca sunt vehicule destul de ușoare și mai simplu de furat.

Tipuri de scuter electric

Există mai multe tipuri de scutere electrice, care se potrivesc diferitelor nevoi de călătorie:

 1. Scutere mici: acestea sunt proiectate pentru distanțe scurte și au o viteză maximă de 25 km/h, fiind ideale pentru călătorii în oraș sau pentru distanțe scurte de la domiciliu la serviciu.
 2. Scutere medii: acestea sunt proiectate pentru distanțe mai lungi și au o viteză maximă de 45 km/h, fiind ideale pentru călătorii în afara orașului sau pentru distanțe mai lungi de la domiciliu la serviciu.
 3. Scutere mari: acestea sunt proiectate pentru distanțe foarte lungi și au o viteză maximă de peste 45 km/h, fiind ideale pentru călătorii lungi sau pentru uz zilnic.
 4. Scutere pliabile: acestea sunt proiectate pentru a fi ușor de transportat și de depozitat, fiind ideale pentru călătorii în oraș sau pentru cei care au spațiu limitat de depozitare.
 5. Scutere pentru off-road: acestea sunt proiectate pentru a fi utilizate pe teren accidentat și au anvelope mai largi și suspensii mai puternice.
 6. Scutere pentru cargo: acestea sunt proiectate pentru a transporta marfă sau alte obiecte, si au un spatiu de incarcare mai mare.

Este important să se aleagă un scuter care se potrivește nevoilor de călătorie și să se verifice dacă acesta respectă normele și regulamentele țării în care va fi utilizat.

Scuter electric mic

Un scuter electric mic este un tip de scuter care este proiectat pentru distanțe scurte și are o viteză maximă de 25 km/h. Acest tip de scuter este potrivit pentru călătorii în oraș sau pentru distanțe scurte de la domiciliu la serviciu.

Aceste scutere au o autonomie limitată, de obicei de până la 30-40 km pe o singură încărcare, și au un motor puternic de 250-500W. Unele modele pot fi pliabile, ceea ce le face ușor de transportat și depozitat.

Un avantaj al acestui tip de scuter este că sunt ușor de condus și de întreținut, și au un cost mai accesibil comparativ cu alte tipuri de scutere electrice.

Este important să se verifice dacă acest tip de scuter respectă normele și regulamentele țării în care va fi utilizat, și să se aleagă un model care se potrivește nevoilor de călătorie ș

Scuter electric mediu

Un scuter electric mediu este un tip de scuter care este proiectat pentru distanțe mai lungi și are o viteză maximă de până la 45 km/h. Acest tip de scuter este potrivit pentru călătorii în afara orașului sau pentru distanțe mai lungi de la domiciliu la serviciu.

Aceste scutere au o autonomie mai mare comparativ cu scuterele mici, de obicei de până la 60-80 km pe o singură încărcare și au un motor puternic de 500-800W. Unele modele pot avea sisteme de frânare mai avansate sau sisteme de iluminare sau afișaje mai sofisticate.

Un avantaj al acestui tip de scuter este că au o autonomie mai mare și pot atinge viteze mai mari, ceea ce le face potrivite pentru distanțe mai lungi sau pentru călătorii mai rapide.

Este important să se verifice dacă acest tip de scuter respectă normele și regulamentele țării în care va fi utilizat, și să se aleagă un model care se potrivește nevoilor de călătorie și bugetului.

Scuter electric mare

Un scuter electric mare este un tip de scuter care este proiectat pentru distanțe foarte lungi și are o viteză maximă de peste 45 km/h. Acest tip de scuter este potrivit pentru călătorii lungi sau pentru uz zilnic.

Aceste scutere au o autonomie foarte mare comparativ cu alte tipuri de scutere electrice, de obicei de până la 100-150 km pe o singură încărcare și au un motor puternic de peste 800-1000W. Unele modele pot avea sisteme de frânare sau suspensii avansate sau sisteme de iluminare sau afișaje mai sofisticate.

Un avantaj al acestui tip de scuter este că au o autonomie foarte mare și pot atinge viteze foarte mari, ceea ce le face potrivite pentru distanțe lungi sau pentru călătorii rapide și uz zilnic.

Este important să se verifice dacă acest tip de scuter respectă normele și regulamentele țării în care va fi utilizat, și să se aleagă un model care se potrivește nevoilor de călătorie și bugetului.

Scuter electric pentru off-road

Un scuter electric pentru off-road este un tip de scuter care este proiectat pentru a fi utilizat pe teren accidentat și are anvelope mai largi și suspensii mai puternice decât scuterele obișnuite. Acest tip de scuter este potrivit pentru călătorii pe teren accidentat sau pentru utilizarea în zone rurale sau în afara orașului.

Aceste scutere au un design mai robust și au un motor puternic de peste 800W. Unele modele pot avea sisteme de frânare sau suspensii avansate sau sisteme de iluminare sau afișaje mai sofisticate.

Un avantaj al acestui tip de scuter este că au un design mai robust și pot fi utilizate pe teren accidentat, ceea ce le face potrivite pentru călătorii în afara orașului sau în zone rurale.

Este important să se verifice dacă acest tip de scuter respectă normele și regulamentele țării în care va fi utilizat, și să se aleagă un model care se potrivește nevoilor de călătorie și bugetului.

Scuter electric pentru transport marfă

Un scuter electric pentru transport marfă este un vehicul de transport mic, similar cu un scuter obișnuit, dar proiectat pentru a transporta încărcături mai mari. Acestea pot fi utilizate pentru a transporta bunuri sau colete în orașe, în special în zonele cu trafic intens sau în zonele cu restricții de parcare.

De obicei, acestea au o capacitate de încărcare mai mare decât un scuter obișnuit și sunt echipate cu un sistem de fixare a încărcăturii pentru a asigura siguranța încărcăturii în timpul transportului.

cel mai bun scuter electric

Scuter electric RDB SULINA 500 W

top scuter electric

Motocicleta Electrica SB50 Urban Licence

cea mai buna trotineta electrica

Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top