Cele mai bune perne de pat

Pentru un somn liniștit ai nevoie de una dintre cele mai bune perne de pat. Însă nu doar somnul este influențat de calitatea pernei ci chiar și sănătatea. În acest articol vei putea afla cum alegi o pernă potrivită și care sunt cele mai importante caracteristici ale acestora.

Este foarte important să investim într-o pernă de calitate dacă calculăm cât timp o folosim în fiecare zi. Chiar dacă dormim și nu suntem conștienți cât stăm cu capul pe pernă un calcul simplu ne arată că în fiecare lună petrecem chiar și 220 de ore în pat. Aerul care îl respirăm din pernă trebuie să fie curat nu cu praf sau bacterii pentru a avea un somn liniștit și un sistem imunitar puternic.

Cele mai bune perne de pat cu material sintetic si microfibră

Pernă matlasate microfibra HypoallergenicMed Somnar

Cea mai bună pernă cu memorie

Perna din spuma cu memorie Suporto

Top perne de pat

Pernă Green Future sleep puf si pana de gasca

Cum alegi cele mai bune perne de pat?

Tipuri de perne

Există mai multe tipuri de perne de pat, iar cele mai bune depind de preferințele personale ale fiecărui individ. Unele dintre cele mai populare tipuri de perne sunt:

  1. Pernă din material sintetic. Pot fi spălate la temperaturi mari și sunt foarte rezistente în timp. Majoritatea sunt tratate cu material antialergic
  2. Perna de pene: aceste perne sunt ușoare și moi, dar oferă suport pentru cap și gât.
  3. Perna de spumă de memorie: acest tip de pernă oferă suport și confort, se conformează formei capului și gâtului, și se mai numește și perna ortopedica.
  4. Perna de puf de gâscă: acest tip de pernă este moale și ușoară, dar oferă suport pentru cap și gât.

Este important să cumpărați perna potrivită pentru nevoile dumneavoastră, ținând cont de poziția în care dormiți și de orice alte probleme de sănătate, cum ar fi dureri de gât sau de spate.

Perna de pat cu umplutură din material sintetic

Pernele de pat cu umplutură sintetică sunt perne care sunt umplute cu un material sintetic, cum ar fi poliesterul sau fibra de spuma. Acestea sunt populare pentru că sunt ușor de curățat și au o durabilitate bună. Umplutura sintetică poate oferi un suport confortabil pentru gât și umeri, iar unele dintre acestea au proprietați anti-alergice si anti-acarieni. Dezavantajul acestor perne poate fi că acestea pot fi mai rigide decât cele cu umplutură naturală și pot reține căldura.

Perna cu memorie

Perna cu memorie este un tip de pernă care se conformează formei capului și gâtului, oferind suport și confort în timp ce dormiți. Acestea sunt fabricate din spumă cu memorie, care este o spumă care se conformează formei corpului și se întoarce la forma sa originală atunci când nu este utilizată.

Aceste perne sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune opțiuni pentru persoanele care au probleme cu dureri de gât sau de spate, deoarece oferă suport pentru cap și gât și ajută la menținerea unei poziții corecte în timp ce dormiți. De asemenea, aceste perne pot fi utile pentru persoanele care dorm pe spate sau pe burtă.

Există mai multe tipuri de perne cu memorie disponibile pe piață, cu diferite niveluri de fermitate și densitate, așa că este important să cumpărați o pernă care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Este recomandat sa testati perna înainte de a o cumpăra sau să achiziționați de la un furnizor cu politica de returnare sau schimbare.

Pernă cu pene

Perna cu pene este un tip de pernă care este umplută cu pene de gâscă sau de rață. Acestea sunt cele mai ușoare dintre toate tipurile de perne și oferă un nivel mediu de suport pentru cap și gât. Perna cu pene este recomandat pentru persoanele care dorm pe spate sau pe lateral.

Perna cu pene poate fi mai moale sau mai fermă, în funcție de proporția de pene și puf de gâscă sau rață. Penele sunt mai ușoare și mai moi dar daca se alege puful de gâscă sau rață, acesta este mai dens și mai ferm, oferind un suport mai bun.

Aceste perne sunt considerate a fi cele mai bune opțiuni pentru persoanele care au probleme cu alergiile, deoarece sunt hipoalergenice. Perna cu pene poate fi un bun ajutor pentru persoanele care au probleme cu respirația noaptea sau pentru persoanele care transpiră mult în timp ce dorm.

Este important sa verificati daca perna este fabricata din pene de calitate si provine de la ferme cu certificare de etica, deoarece unele perne pot fi umplute cu pene provenite din animale tratate necorespunzator.

Pernă de pat cu microfibră

Pernele de pat cu microfibră sunt perne care sunt acoperite cu un material sintetic numit microfibră. Microfibra este o țesătura fină, care este realizată din fibre sintetice de înalta calitate, cum ar fi poliesterul. Aceste perne sunt populare pentru că sunt moi, confortabile și usor de întreținut. De asemenea, acestea au un grad ridicat de rezistență la uzură și durabilitate.

Husa pentru pernă

Husa de pernă este o husă protectoare care se poate pune peste perna de pat pentru a o proteja de uzura și de a o menține curată. Acestea sunt disponibile în diferite materiale, cum ar fi bumbac, microfibră, satin sau percal, și pot fi găsite în diferite dimensiuni pentru a se potrivi cu diferite tipuri de perne.

Husele de pernă sunt utile pentru a menține perna curată și proaspătă, deoarece pot fi ușor curățate sau schimbate atunci când este nevoie. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru a schimba aspectul camerei sau pentru a se potrivi cu decorul.

Există mai multe tipuri de husă de pernă, cum ar fi husa cu fermoar, husa cu capse sau husa cu glisiere, care sunt ușor de închis și deschis, permițându-vă să schimbați ușor perna. De asemenea, există husa cu fermoar care poate fi curățată la masina de spalat.

Este important sa verificati dimensiunea potrivita a husei pentru perna ta și să alegi un material potrivit, cum ar fi bumbac pentru a permite circulația aerului și evitarea transpirației.

Perne lavabile

Este important să spălați perna pentru a o menține curată și proaspătă. Însă, metoda de spălare și frecvența spălării variază în funcție de tipul de pernă pe care o aveți.

  • Perna cu pene sau cu puf de gâscă: Acestea pot fi spălate în mașina de spălat cu un ciclu delicat, la o temperatură scăzută. Este important să adăugați un detergent pentru haine delicate și să nu utilizați balsam sau alte aditivi. Perna trebuie să fie bine uscată înainte de a fi pusă înapoi în pat.
  • Perna cu memorie: Acestea pot fi spălate în mașina de spălat, dar este important să utilizați un ciclu delicat și o temperatură scăzută. Nu se recomandă uscarea în uscător, ci se va lasa la aer liber sau se va usca la soare.
  • Perna cu unplutură sintetică: Acestea pot fi curățate La temperatură mare. De cele mai multe ori se recomandă spalarea la o temperatură mai mare de 90 de grade C pentru a distruge bacteriile care se pot strânge în acesta. Materialul sintetic se usucă mult mai ușor decât alte tipuri de umplutura pentru perne.
  • Perna din latex: Acestea pot fi spălate în mașina de spălat, dar este important să utilizați un ciclu delicat și o temperatură scăzută. Se va lăsa la aer liber sau se va usca la soare.

Este important să respectați recomandările producătorului pentru a evita deteriorarea pernei și a o menține în condiții optime.

Este recomandat sa spalati perna o data la 6 luni, pentru a o menține proaspată și curată.

Cele mai bune perne de pat cu material sintetic si microfibră

Pernă matlasate microfibra HypoallergenicMed Somnar

Cea mai bună pernă cu memorie

Perna din spuma cu memorie Suporto

Top perne de pat

Pernă Green Future sleep puf si pana de gasca

Etichete: , , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top