Cele mai bune saltele ortopedice

Pentru a obține o poziție corectă de somn este de preferat să alegi una dintre cele mai bune saltele ortopedice. Acesta te vor ajuta la ameliorarea durerilor dar și un somn mai liniștit.

Pentru a face o alegere bună află ce feluri de saltele ortopedice sunt și în situație este recomandată fiecare. Dacă faci o alegere bună o să te poți bucura de efecte benefice pe termen lung.

Saltelele ortopedice sunt în general mai rigide decât cele standard. Însă nici prea multă rigiditate nu este benefică pentru că vor apare altfel de dureri din causa acesteia.

Saltea Ortopedică Dolce Dormire Rubino

Top saltele, cele mai bune saltele ortopedice

O saltea ortopedică creată doar dintr-un strat de spumă poliuretanică îmbrăcată cu o husă și fermoar.

Aceasta are 2 avantaje. Spuma este simplu de produs ceea ce rezultă într-un preț final mic. Iar structura acesteia permite folosirea pe ambele părți ceea e o să îi prelungească destul de mult durata de viață.

Materialul din care e făcută husa este tratat împotriva acarienilor, este antibacterian și hipoalergenic.

În caz de accidente nedorite în care se varsă ceva pe canapea aceasta poate fi demontată și curățată în mașina de spălat la 30 de grade.

Saltea ortopedică PREVI, Medical Bio Memory Aquagel

cea mai buna saltea, top saltele ortopedice

Un model care pare foarte bine gândit pentru un somn odihnitor și sănătos.

Salteaua ortopedică Previ are în loc de strat de spumă cu memorie un strat de gel care are un efect similar.

Acest gel este creat pe baza de apa iar producătorul spune că e fabricat doar din materiale naturale.

Stratul de structură este din spumă poliuretanică care este acoperita cu stratul de 2 cm de gel.

Husa este tratată cu AloeVera, plantă care este foarte benefică pentru corpul uman.

Saltea ortopedica, SleepMe by TED

top saltele, saltele ortopedice,

O saltea clasică din poliuretan cu un strat de 1,5 cm de spumă cu memorie.

Partea roșie este un strat special prin care salteaua poate să respire astfel se elimină umezeala.

Acest model nu are o husă detașabilă ceea ce e un impediment în cazul în care se murdărește.

Care este cea mai bună saltea ortopedică

O saltea potrivită poate să te ajute să scapi de durere de spate sau de alte dureri și să ai un somn liniștit. Pentru a alege una dintre cele mai bune saltele ortopedice care să se potrivească pentru tine află în continuare ce tipuri de saltele sunt și ce caracteristici și beneficii au.

O saltea mai scumpă are cel mai probabil materiale de calitate mai bună care vor rezista mai bine în timp. Însă poți găsi un compromis bun între calitate și preț.

Tipuri de saltele ortopedice

Saltele cu arcuri interconectate

Acesta au o structură de arcuri care sunt conectate unul cu altul. Acestea sunt mai ieftin de realizat și drept urmare prețul final este mai mic decât cele cu arcuri independete.

Arcurile la aceste nu sunt foarte rezistente la uzură deoarece sunt mai subțiri. În timp o să se deformeze mai ușor decât alte modele.

Saltele cu arcuri conectate individuale

Aceste saltele ortopedice au arcuri mai rezistente care sunt legate individual. Astfel acestea sunt mai eficiente la susținerea greutății și o să reziste mai mult în timp. Însă sunt mai dificil de fabricat și implicit mai scumpe

Un avantaj al acestui tip de arcuri este faptul că arcurile nu se influențează unele pe altele. Astfel daca două persoane dorm pe saltea nu o să deranjezi pe celălalt atunci când te întorci.

Saltele din poliuretan și spumă cu memorie

Acestea sunt 2 materiale din ce în ce mai folosite în construcția de saltele. Poliuretanul este partea de structură și rezistență a saltelei iar spuma cu memorie reprezintă partea de confort.

Saltelele din poliuretan au avantajul că sunt simplu de produs. Se toarnă poliuretanul se taie la dimensiuni si aia e. Acest proces face ca prețul lor să fie mai mic.

Acesta materiale sunt tot mai eficiente iar prețul mic de producție le face să fie cele mai căutate tipuri de saltea. Unele modele nici nu mai au stratul de spumă cu memorie ci doar statul de poliuretan.

La poliuretan se poate regla rigiditatea atunci când este produs de aceea o să poți găsi saltele foarte ferme din poliuretan dar și unele moi.

Pentru cine sunt saltelele ortopedice?

Nu trebuie să te gândești la o saltea ortopedică doar dacă ești deja bolnav. Dacă poți renunța un pic la confort și preferi un corp sănătos pe termen lung atunci acest tip de saltele sunt ceea ce ai nevoie. Asta dacă vrei să mergi pe premisa că prevenția e cel mai bun medicament.

Saltelele ortopedice nu sunt însă cele mai confortabile modele. Pentru a avea un efect asupra corpului acestea sunt mai rigide și nu o să te scufunzi în ea ca într-o saltea moale.

Dimensiuni

În legătură cu dimensiunile trebuie să ai în vedere în primul rând ce pat ai sau ce saltea are nevoie patul care vrei să îl achiziționezi.

La o saltea se dau 3 dimensiuni: lungime, lățime, și înălțime. Cu cât salteaua este mai lungă și mai lată cu atât o să ai mai mult spațiu pentru somn sau alte activități :).

Înălțimea însă determină confortul saltelei. Cu cât este mai înaltă salteaua cu atât este mai confortabilă deoarece straturile interioare sunt mai groase și implicit mai eficiente.

Somniera

Pentru ca efectul de confort al saltelei sa fie maxim trebuie folosită și o somnieră de calitate.

Suportul din pat care susține salteaua se numește somnieră. Aceasta este de multe ori făcută din traverse de lemn sau de metal suficient de rezistente pentru a menține salteaua cu tot cu cei care stau pe ea.

Sunt somniere care au o structura elastică pentru a oferi un confort și mai mare în combinație cu salteaua.

Ce fermitate au cele mai bune saltele ortopedice?

După cum ziceam mai devreme o saltea ortopedică nu este foarte moale. Însă aceasta trebuie să fie potrivită pentru persoanele care o să doarmă pe ele. Dacă ești mai ușor atunci alege o saltea mai puțin fermă pentru a avea parte și de confort nu doar de o suprafață dură care o să îți facă mai mult rău. Însă dacă ai mai multe kilograme atunci alege o saltea mai fermă care totuși se mulează pe forma corpului.

Una dintre cele mai bune variante în acest sens sunt saltele mixte care au arcuri sau poliuretan și spumă memory. Acestea pot fi ferme dar vor lua forma corpului de la spumă creând o senzație plăcută de confort.

Materiale saltea

Pentru a rezista în timp o saltea trebuie să reziste cât mai mult la uzură și la presiune. De aceea husa trebuie să fie dintr-un material rezistent iar materialul de structură să fie dintr-un material rezistent la uzură.

Dacă o să folosești cearceaf de pat atunci nu prea contează daca materialul husei este moale și plăcut la atingere. În acest caz contează doar calitatea cearceafului care îl vei folosi.

Însă un aspect important pentru materialul saltelei este să fie tratate anti alergeni, antibacterian și împotriva acarienilor. Materialul nu trebuie să lase scame deoarece acestea vor ajunge în pat și le putem inspira în timpul somnului.

Husa este de preferat să fie detașabilă și să se poată curăța în mașina de spălat haine. În câțiva ani cât o să folosești o saltea sigur se mai întâmplă accidente și o să fie necesar să o cureți.

Întreținerea saltelei

Pentru a întreține o saltea cel mai eficient mod este să o întorci pe mai multe părți astfel încât să nu fie uzată doar pe o singură parte. Unele modele pot să fie folosite pe ambele părți si atunci ai mai multe variante cum să o întorci. În caz contrar se va putea roti doar partea de la picioare astfel încât să nu se uzeze prea tare o singură parte.

Salteaua trebuie aerisită când este posibil dând la o parte așternuturile și dacă se poate și husa acesteia. Pentru a se aerisi bine aceasta trebuie lăsată mai multe ore la aerisit.

Când te trezești dimineața este de preferat să lași salteaua neacoperită câteva minute pentru a se evapora umezeala strânsă pe parcursul nopții. Acesta este un obicei foarte important pentru un pat curat și un somn sănătos.

Nu folosi foarte mult balsam de rufe atunci când speli husa saltelei deoarece mirosul puternic poate să fie deranjant și dăunător în timpul somnului.

cele mai bune saltele ortopedice,

Saltea ortopedica SOMNART, Ultrasleep

top saltele

Saltea de pat Ortopedica, Ortopedicus® Silver

top saltele ortopedice,

Saltea ortopedica BEST SLEEP Diamond Red 

Etichete: , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top