Cele mai bune schiuri

Iarna e anotimpul preferat al celor care practică sporturile pe zăpadă. Dacă sportul tău preferat de iarnă este ski-ul atunci probabil ai nevoie de o pereche de cele mai bune schiuri. Vezi cum poți să alegi o pereche în funcție de tip și de nivelul tău de experiență.

Experiența pe pârtie poate să fie mai intensă atunci când alegi o pereche de schiuri potrivite pentru ceea ce vrei să faci cu ele.

Recomandări

cele mai bune skiuri

Schiuri pentru adulti, Head, Smu-Xr Ti Lyt-Pr

top schiuri

Schiuri unisex, Smu- V Shape Ar Slr Pro

cum alegi o pereche de schiuri, schiuri head

Schiuri Head V-Shape
V2 PP9

Cum alegi cele mai bune schiuri

Alegerea schiurilor potrivite depinde de nivelul tău de experiență, stilul de schi și preferințele personale. Pe lângă detaliile tehnice nu uita să cauți un model care să fie pe placul tău ca design.

Când alegi skiuri, ar trebui să iei în considerare următoarele aspecte:

 1. Nivelul tău de experiență: Alege schiuri potrivite nivelului tău de experiență, de la schiuri pentru începători la schiuri avansate.
 2. Stilul de schi: Alege schiuri potrivite pentru stilul tău de schi, cum ar fi schiuri de carving, schiuri de freeride sau schiuri de freestyle.
 3. Lungimea schiurilor: Alege o lungime potrivită pentru schiuri în funcție de înălțimea ta și greutatea ta.
 4. Lățimea schiurilor: Alege o lățime potrivită pentru schiuri în funcție de ceea ce vei dori să faci cu ele.

Stiluri de ski

În funcție de experiență și de preferințele tale în ceea ce privește acest sport poți să alegi un model specific pentru un anumit stil de schi. La începători este mai dificil să vezi ce stil de schi îți place cel mai mult.

Există mai multe stiluri de schi, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje.

Ski carving

Carving sau schiul în viraje este un stil de schi care se concentrează pe schiul în viraje strânse și precise, folosind schiuri de carving special proiectate pentru acest scop. Schiurile de carving au o formă mai îngustă și o tălpiță mai dură pentru a oferi o aderență maximă pe pârtiile înguste și bine întreținute.

Există mai multe tipuri de skiuri de carving, inclusiv:

 1. Skiuri de slalom: Acestea sunt proiectate pentru a fi utilizate în competiții de slalom și au o formă foarte îngustă și o tălpiță dură pentru a oferi o aderență maximă în virajele strânse.
 2. Skiuri de Super-G: Acestea sunt proiectate pentru a fi utilizate în competiții de Super-G și au o formă mai largă decât schiurile de slalom, dar mai îngustă decât schiurile de viteză.
 3. Skiuri All-Mountain

Ski freeride

Freeride sau schiul fără pista se referă la schiatul în afara zonei marcate de piste, în zăpadă profundă, pe teren accidentat sau în zone cu puțină sau deloc trafic. Schiurile freeride sunt proiectate pentru a se adapta la aceste condiții dificile, cu un profil mai larg și o formă mai rotunjită pentru a oferi flotabilitate în zăpadă profundă și aderență pe teren accidentat.

Există mai multe tipuri de ski freeride, inclusiv:

 1. Skiuri de backcountry: Acestea sunt proiectate pentru a fi utilizate în afara pistelor marcate și sunt în general mai lungi și mai largi pentru a oferi flotabilitate în zăpadă profundă.
 2. Skiuri de touring: Acestea sunt proiectate pentru a fi utilizate în afara pistelor marcate și au un design ușor pentru a permite schiorilor să călătorească pe distanțe lungi.

Ski freestyle

Freestyle sau ski acrobatice se concentrează pe efectuarea de trucuri si salturi pe pârtiile de ski sau pe module special amenajate pentru acest scop. Schiurile freestyle sunt proiectate special pentru acest scop și au o construcție flexibilă și o talpă aderentă pentru a permite schiorului să efectueze trucuri si salturi. Acestea sunt adesea mai scurte si mai ușoare comparativ cu schiurile tradiționale.

Exista mai multe tipuri de schi freestyle, inclusiv schiuri de parc, schiuri de big air și schiuri de halfpipe.

 • Schiurile de parc sunt utilizate pentru a efectua trucuri pe obstacole precum rampe, boxe și rail-uri.
 • Schiurile de big air sunt utilizate pentru a efectua salturi mari și acrobații pe pârtii sau pe module special amenajate.
 • Schiurile de halfpipe sunt utilizate pentru a efectua trucuri pe o canelura sau o forma semicirculara.

Este important sa alegi schiurile freestyle potrivite pentru nivelul tău de experiență si pentru tipul de trucuri pe care dorești sa le efectuezi. Este necesar să ai o protecție adecvată si sa respecți regulile de siguranța în timp ce faci acrobațiile pe ski.

Lungimea schiurilor

Lungimea skiurilor este un factor important atunci când alegi skiurile potrivite. Lungimea skiurilor trebuie să fie potrivită pentru înălțimea și greutatea ta, precum și pentru stilul tău de schi.

In general, skiurile trebuie să fie aproximativ până la nasul tău atunci când stai cu ele în picioare.

 • Skiurile pentru începători sau intermediari ar trebui să fie aproximativ la nivelul bărbiei sau umerilor tăi.
 • Skiurile avansate ar trebui să fie mai lungi, ajungând la nivelul sau chiar peste nasul tău.

Este important sa tii cont ca lungimea skiurilor poate fi afectata de alti factori precum:

 • Greutatea ta
 • Stilul de schi
 • Conditiile de zapada
 • Marca si modelul skiurilor.

Este recomandat sa testezi mai multe lungimi de schiuri pentru a vedea care se potrivește cel mai bine pentru tine si sa ceri sfaturi de la un instructor sau personal specializat in magazinele de ski.

Lățimea schiurilor

Lățimea skiurilor este un alt factor important atunci când alegi skiurile potrivite. Lățimea skiurilor trebuie să se potrivească cu stilul tău de schi și cu condițiile de zăpadă.

 • Schiurile de carving sunt adesea mai înguste, cu o lățime sub waist (talpa schiului sub talia ski-bootului), pentru a oferi o aderență maximă pe pârtiile înguste și bine întreținute.
 • Schiurile freeride sunt adesea mai largi, cu o lățime peste talie, pentru a oferi flotabilitate în zăpadă profundă și aderență pe teren accidentat.

Este important sa ai in vedere ca lățimea schiurilor poate fi influențată și de alți factori, cum ar fi lungimea schiurilor, greutatea ta, și nivelul tău de experiență. Este recomandat să testezi mai multe lățimi de schiuri pentru a vedea care se potrivesc cel mai bine pentru tine și să ceri sfaturi de la un instructor sau personal specializat în magazinele de ski.

cele mai bune skiuri

Schiuri pentru adulti, Head, Smu-Xr Ti Lyt-Pr

top schiuri

Schiuri unisex, Smu- V Shape Ar Slr Pro

cum alegi o pereche de schiuri, schiuri head

Schiuri Head V-Shape
V2 PP9

Etichete: , , , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top