Cum alegi cei mai buni cercei de aur/argint in 2022

Cum alegi cei mai buni cercei? Afla ce detalii importante trebuie sa stii ca tipul de cercei in functie de forma fetei sau care este mai bun aur, argint sau aliaje cu alte metale.

Cerceii reprezinta un mod foarte bun de a-ti pune in evidenta aspectul si te pot face sa arati fabulos in cel mai scurt timp. Daca sunt alesi corect cerceii pot scoate in evidenta cele mai frumoase trasaturi ale tale si vor adauga culoare si personalitate la vestimentatiei.

Cei mai buni cercei nu se merita cumparati daca nu se portrivesc cu forma fetei tale si te fac sa arati ciudat in loc sa comlementeze aspectul fetei. Este mult mai important sa alegi o pereche de cercei care sunt complementari cu frumusetea ta naturala decat unii care sunt „la moda”.

edenboutique.ro/%20

Cum alegi cerceii in functie de forma fetei

Cel mai usor mod de a alege cerceii este sa te uiti la forma fetei tale. O tehnica buna este sa alegi modelul de cercei care au o forma opusa tipului fetei tale. Pentru a determina forma naturala a fetei tale poti sa folosesti o oglinda, sa iti dai parul in spate si sa faci cu sapun sau un ruj conturul fetei pe oglinda.

Cei mai buni cercei montare
Cercei rotunzi

Cel mai probabil o sa te incadrezi in unul dintre urmatoarele tipuri de fata: forna de diamant, forma de patrat, forma rotunda, forma ovala si forma de inima. Pentru fiecare tip de fata sunt cateva recomandari despre ce tip de cercei o fie in armonie.

Fata cu forma ovala

Persoanele cu forma ovala a fetei au o frunte care nu e lata iar liniile de la frunte se intrepatrund cu partea superioara a obrajilor. In partea de jos forma fetei sa ingusteaza in zona barbiei. Femeile care au aceasta forma a fetei sunt cele mai norocoase deoarece o sa poata purta aproape orice tip de cercei.

Fata cu forma rotunda

Asa cum spune si numele acest tip de fata este mai lat in zona obrajilor si mai mic in zona intre frunte si barbie in comparatie cu fata ovala. Per total fata ta are o forma circulara. Modelele de cercei care atarna sau cei sub forma de lacrima se complementeaza cel mai bine cu acest tip de fata. Acestia ajuta la alungirea fetei. Cerceii eleganti cu forma alungita sunt cea mai buna alegere in acest caz.

Fata cu forma patrata

Fata cu forma patrata nu se ingusteaza prea mult de la frunte la obraji sau in zona maxilarului. Latimea fetei o sa fie destul de similara in din zone fruntii si pana la obraji si barbie. Pentru a complementa aceasta forma a fetei cei mai bine este sa folosesti cerceii cu forma rotunjita. Modelele supradimensionate rotunde sau cerceii cu margini rotunjite sunt o alegere excelenta deoarece atrag atentia. Deasemenea acestea ajuta la atenuarea unghiurilor naturale ale fetei.

Fata in forma dreptunghiulara

Caracteristica definitorie a acestei forme de fata este alungirea intre frunte si barbie in comparatie cu latimea in zona obrajilor si a functii. Seamana cu forma patrata dar mai alungita. Modele de cercei care atarna si cu mult volum sunt cele mai bune alegeri in acest caz. Tipul de cercei care atarna care au curbe alungite vor accentua oasele pometii si vor adauga finete.

Fata in forma de inima

Fata in forma de inima are o frunte larga care se ingusteaza un pic in zona obrajilor si tinde sa se ascuta in zona barbiei. Pentru a complementa fata care are aceasta forma se pot folosi cercei care sunt la largi la baza si se ascut inspre partea de sus. Cei mai buni cercei in acest caz sunt cei care sunt mai mult largi decat lungi.

Aur, argint sau mai bine aliaj?

La alegerea unei bijuterii mai scumpe este necesar sa te asiguri ca metalul este ceea de spune vanzatorul. Cele mai multe bijuterii care au valoare mare sunt insotite de un certificat care atesta compozitia chimica a acesteia.

Cercei de aur

Bijuteriile din aur pot avea mai multe inscriptii in functie de cantiatatea de aur pur care este in aliajul repectiv. Aceasta inscriptie poate sa fir 375 ‰, 500 ‰, 585 ‰, 750 ‰, 833 ‰, 900 ‰, 916 ‰ si aur fin 999 ‰. De exemplu 500 ‰ inseamna ca din aliajul respectiv 500 de parti din 1000 este aur iar restul sunt alte metale.

Karatul este o alta unitate de masurare a puritatii. de exemplu aur de 24 de karate este cel mai pur aliaj (24 parti aur din 24). Cand se masoara in karate sunt mereu 24 de parti iar numarul de karate este cantitatea de aur. Un alt exemplu este: 14 karate inseamna ca sunt 14 parti aur si 10 parti alte metale.

Pentru a obtine diferite culori ale aurului acesta este combina cu alte metale de exemplu penru a obtine aur alb acesta se combina cu nickel iar pentru aur roz este folosit cupru.

Tine cont insa ca metatul aur pur nu este foarte dur de aceea de cei mai buni cercei de aur cu aliaj de alte metale sunt mai duri si mai rezistenti decat cei din aur pur. Dar aurul nu se oxideaza si are o capacitate mare de a fi turnat si modelat de aceea este folosit frecvent la bijuterii.

Cercei de argint

Similar cu bijuteriile din aur argintul poate avea mai multe inscriptii in functie de puritate. In cele mai multe cazuri bijuteriile sunt facute din aliajul cu cel mai mult argint pur deoarece acesta este si mai ieftin. Incriptiile pentru argint sunt 750 ‰, 800 ‰, 875 ‰, 916 ‰, 925 ‰ si argint fin 999 ‰,

Si argintul in stare pura este prea moale pentru a fi folosit la bijuterii de aceea sunt preferate aliajele cu alte metale. Argintul nu are o unitate de masura cu e karatul pentru aur. Cel mai pur aliaj este considerat cel 925‰.

Deoarece se poate oxida la contact cu aerul argintul trebuie intretinut pentru a-si pastra luciul initial. Daca nu e purtat o perioada si nu e intretinut corespunzator acesta se matuieste si se innegreste.

Cei mai buni cercei albi
Cercei albi

Aliaje

Rodiul este unul dintre cele mai dure metale si este foarte rezistent la coroziune. De aceea este folosit la aliaje cu aur si argint

Alte metale care ofera duritate si rezistenta bijuteriilor sunt Ruteniu si Titan care ambele adauga rezistenta si duritate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Etichete: , , , , , ,
Scroll to Top
Scroll to Top